Ti mit tesztek, ha nem vagytok szimpatikusak az anyósjelöltnek?
Nyilvánvaló, hogy nem tetszem a barátom anyukájának.
Hagyjam annyiban, vagy próbáljak bevágódni nála? Segíteni neki, vagy hasonló dolgok. Alapból az a fajta ember vagyok, aki kerüli az olyan embereket, akiknek nem vagyok szimpaktius, nem eröltetem a dolgokat. Nektek mi a véleményetek/ tapasztalatotok?
Úgy tapasztaltam, hogy aki képes első pillantásra leírni másokat, annak a véleménye nem változik. Makacsul tartja magát az előítéleteihez, ha az a bizonyos másik a szempilláján pörög, akkor is.
Úgyhogy én biztos nem pedáloznék, jó eséllyel csak felesleges energiapocsékolás lenne.
Ha nem tetszem neki, így járt.
Mosolyogj rá kedvesen,kérdezd meg ,hogy van,beszélgess vele az időjárásról ,dicsérd a főztjét,de semmit se mondj ...
Ne beszélj az érzéseidről , pláne ne szólj a fiával közös életetekről.
Az ilyen anyós mindenből csak annyit hall meg ami számára fontos.
Légy vele kedves,de ne tekintsd se barátodnak ,se ellenségednek. Tekintsd olyannak mint a közeli közért pénztárosát,akire rámosolyogsz ,köszönsz neki,esetleg megkérdezed hogy érzi magát,de amikor kilépsz az ajtón elfelejted az egészet.
13 14-esel értek egyet sajnos én több, mint 10 évig próbálkoztam, ajándék, beszélgetés, látogatás oda vissza, unokákról fotók, engedtem a férjem hozzá rohangálni, amikor otthon újszülött volt, vagy beteg gyerek. Soha semmi nem volt jó sem elég. Ezt a tudomásomra is hozta gyakran. Aztán beszéltem a férjemmel: elmondtam neki
1. sok mindent csak azért viseltem el a mamitól, mert az ő anyja, de nem tűröm ezután a beszólogatásait.
2. elvárom a férjemtől, hogy minden helyzetben álljon ki mellettem, de ha ő hallgat, hát én megvédem magam és nem érdekel ki sértődik meg.
Azóta volt vitám anyósommal, sőt fel is emeltem a hangom. Sajnos ő az a fajta, akit hiába kérsz szépen, azt teszi amit ő kitalált, de ha a férjem is ellenáll neki vagy emelt hangon beszélünk vele kicsit hátrébb húzódik.
Nem jó így nem szeretek senkivel rossz viszonyba lenni,
de már gyomorgörcsöm volt minden találkozás előtt. Muszáj volt változtatni a helyzeten. Meghívjuk minden családi programra, de csak annyit beszélek vele amennyit az illem elvár.
Szerintem légy kedves udvarias, próbálj jó viszonyt kialakítani, de ha nem enged közel, ne erőlködj.
A barátod mit tesz az ügy érdekében? Neki kéne "rendet tenni" és megbeszélni a kedves mamával,hogy próbáljon normálisan hozzádállni.Ha nem sikerül,akkor meg kerüld a társaságát.Évi 2-3 kötelező alkalmakkor(karácsony,szülinap) viseld el,amúgy meg próbáld kerülni.Neki sem lesz oka mocskolódni,hogyha nem is találkozik veled.
Amúgy én sem értem,hogy mire jó ez, miért nem lehet elfogadni a gyerekük választottják. Sok anyósnak semmilyen meny nem jó a kicsi fiúknak, mindet fúrják.
Szomorúan olvasom a válaszokat. Egy dolog biztos, én nem leszek ilyen anyós, mert nagyon kellemetlen. Ahogyan a 15. válaszoló is említette, gyomorgörcsöm van ha át kell mennem hozzájuk, minden találkozás előtt.
Az a baj, hogy észre sem vesz. Mintha ott sem lennék az asztalnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!