Anyósjelöltnek jó ajándék?
Barátommal 1 éve élünk együtt, anyukája szülinapja holnap lesz, ma délután érkeztünk meg hozzájuk. Úgy terveztük, hogy holnap délelőtt tortát sütünk, plusz vettünk szép virágot (cserepes), illetve én készítettem neki valami személyes dolgot sajátkezűleg. Emellé eljönnének még tesómék is (kicsik, nagyon szereti őket barátom anyukája), rajzoltak neki, plusz vennék egy doboz csokit, amit ők adnának át. Szerintetek ez így jó ajándék?
Az a problémánk még, hogy ugye nemrég értünk haza, és azt láttuk, hogy van pár süti a hűtőben (bár már eléggé átvették a szintén hűtőben lévő paprika ízét :D), sőt ők is panaszkodtak, hogy rájuk marad. Viszont mi nagyon sokat kutattunk jó tortarecept után, otthon ki is próbáltuk, amit el szeretnénk készíteni nekik. De azt sem szeretnénk, hogy hülyének nézzenek minket, hogy egyik nap panaszkodnak, hogy tele vannak sütivel, másnap pedig tortát sütünk nekik. Szerintetek?
Odamentetek vendégségbe és most ott sütnétek meg a tortát?
Szerintem sem kellene.
szerintem jó lesz ez. én is tudom, hogy vannak "illik-nem illik" dolgok a világon, de ezek a fiatalok vsz. most nem tudják másképp megoldani, szeretnének tortát. az egyiküknek ez a saját otthona is. az ajándékozott egy anyuka. az anyukák pedig a legkisebb "megmozdulást" is nagyon tudják értékelni.
Szerintem csináljátok, jó lesz az, és a végén a sütinek is lesz gazdája :)
A tortához az alapanyagokat mi vettük, ha esetleg az anyagiak miatt aggódnátok... azért itt szerettük volna megcsinálni, barátoméknál, mert elég hosszú utat teszünk meg idáig, ráadásul busszal, tehát úgy véltük, egyszerűbb ma délelőtt megsütni, szülei úgyis délutánig dolgoznak.
A rajz még csak-csak elmegy? Ez mi? Most a 8-10 éves kistesóim mit vegyenek neki? Plazmatévét? Tudom, manapság már ez a divat, de nekünk nincs pénzünk drága és fölösleges ajándékokra. Ők adják egyébként a csokit is, szerintem ez így bőven elég a részükről.
A cserepes virág, amit vettünk, nagyon szép, fel is dobtuk 1-2 dologgal. Tudom, hogy nem valami személyes, de a barátom ezt szerette volna. Plusz anyósom olyan, hogy ami kell neki, úgyis megveszi magának, ezért gondoltam én is kézzel készített dologra. Amit csináltam neki, az hosszú napokig tartott, szóval szerintem jó ajándék, talán kompenzálja a csoki-virág sablonos jellegét. Így néz ki:
Barátom 24 éves, én 19, mikor itthon vagyunk, nem azt érezzük, hogy vendégségbe jöttünk, főleg a barátom, szóval ezt a reakciót sem értem. 23 évig itt élt, szerintem nem túl nagy pofátlanság a részéről, ha anyukáját meg szeretné lepni születésnapján azzal, hogy süt neki valami finomat!
Kedves utolsó Válaszoló! Nagyon jólesik, amit írsz, köszönjük szépen! :)
Szerintem jogom van eldönteni, hogy egyetértek-e vagy sem. :) Normális keretek között reagáltam a negatív válaszokra, úgy gondolom. Mi a problémád akkor?
Vázolom, mi történt:
1. Feltett egy kérdést egy átlagos ember, aki jót akar egy embertársának.
2. Te leszóltad az ötleteit, ami önmagában még nem baj, csak jó volna a kritizálás mellett valami építő jellegűt is mondani.
3. Megmagyaráztam teljesen emberbaráti stílusban, hogy miért itt sütnénk a tortát, miért virágot vettünk és rajzok helyett miért nem szigetet ajándékoznak a kisiskolás testvéreim.
4. Ezeket figyelmen kívül hagyva csak annyi jut el hozzád, hogy téged nem pontoztalak fel/nem adtam hálát a rendkííívül hasznos válaszért.
Szerintem jó az ötlet, nekem legalábbis tetszene. :)
Sőt, én még azt is eltudnám képzelni, hogy "kuktáskodásra" befogjuk a mamát is, és jó hangulatban, nevetgélve, beszélgetve készítenénk közösen a süteményt el. Aztán megterítenénk és jóízűen elfogyasztjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!