Apósom örökölt egy házat, amit a férjemnek ajándékozna. Jogos, hogy én csak akkor szeretnék beköltözni, ha a fele a nevemre kerül?
Természetesen nem ingyen. Szeretném a ház felét piaci értékén megvenni apósomtól. Mi egy éve vagyunk házasok, és van egy nagyobb megtakarításom, amit még a házasság előtt gyűjtöttem. (Bizonyíthatóan, mivel semmilyen pénzmozgás nem volt a számlán a házasságkötés óta, közös számlát nyitottunk, ez pedig maradt külön -). Eddig is arról volt szó, hogy házra gyűjtünk közösen, és ez a pénz majd abba megy bele. Jelenleg a férjem lakásában élünk, amit akkor vett, amikor mi épp ismerkedési fázisban voltunk, tehát akkor nem jöhetett még szóba közös ingatlan.
Arról van szó, hogy a ház felújítására mindenképpen fel kell vennünk egy nagyobb összeget. Viszont ha ez csak az ő háza lenne, akkor én nem szeretném a hitelét fizetni. (közös kasszán vagyunk) Akkor én vagy vennék egy kis lakást, amit kiadhatok, vagy várok, amíg elég pénzünk lesz közösre.
A férjem igazság szerint támogatja az ötletet, apósomnak kellene felvetni valahogy a dolgot. Csak nem tudom, nem lenne-e pofátlanság. De végülis nem ingyen szeretném. Egyégként mindketten dolgozunk, a férjem lakásában élünk, van két autónk, és nics hitelünk. 30N 31F
A nagy lótüdőt lenne közös szerzemény. Az amit ajándékba kap az egyik fél, az sosem lesz közös vagyon.
Szerintem jó ötlet az elgondolásod. Sok mindentől megkímélhet a jövőben.
Kérdező!
Jobban jársz, ha a pénzt a felújításba fekteted, de szigorúan lepapírozzátok.
ha 10 milliót kellene költeni a rendberakására,azt szerintem nem érné meg,főleg ha ehhez hitel kéne.
szerintem az lenne a legjobb,ha apósod eladná a házat és amennyit gondol a párodnak adná. és akkor ti ketten közösen az örökölt pénzből és a te pénzedből vennétek egy ingatlant. amire lehetőleg nem kell ennyit költeni, nem kell magatokat hitelbe verni. 10 millió felújításra nagyon sok tényleg.
milyen állapotban van?miket kéne újítani? az nem opció,hogy először a fontos dolgokat újítjátok,aztán ha benne laktok akkor majd idővel a többit is? hogy ne kelljen ennyi hitelt felvenni?
amúgy korrekt az elgondolásod,hogy nem akarod magad kiszolgáltatni ebben a helyzetben(ott élnél,költenél rá,de nem a tiéd,válás esetén semmi nem járna kb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!