Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Te anyósodnál hagynád az...

Te anyósodnál hagynád az unokát ilyen körülmények között?

Figyelt kérdés

Megpróbálom rövidre fogni. Az a helyzet, hogy a férjemmel volt egy veszekedésünk, mert a kislányunkat mindig az én szüleimhez visszük, van, hogy ott is alszik, míg az ő anyjához (egyedül nevelte a páromat) alig, és ha átmegyünk, akkor se hagyjuk ott. Szerinte az gonoszság az anyósomra nézve, mert ő is szeretne unokázni.

Nos a helyzet az, hogy anyósom 69 éves (későn szült és mint írtam, apa nélkül nevelte a páromat) és hát elég kritikusak nála a körülmények... A ház penészes, porszívózni nem szokott, felmosni azzal a vízzel mos fel, amiben előzőleg mosogatott (nem önti ki, ne kérdezzétek miért), az állatok oltatlanok, nincsenek se féregtelenítve, se ápolva, a macskakaja szét van szórva a padlón, mert a macskáknak nincs tányérjuk, a kutya is neveletlen (volt már hogy a sajátunkkal össze akartuk volna barátkoztatni, de egyből felé kapott, meg anyósom mondta, hogy ha meglátná hogy másik kutyát simogatunk, akkor biztosan megfojtaná), a kerti lomok között patkányok tanyáznak, meg még lehetne sorolni... Ezerszer és ezerféleképpen próbáltunk már segíteni rajta, elmagyarázni hogyan takarítson, de csak röhög rajta és csinálja tovább, ahogy eddig... Ha a kutya valami rosszat csinál, akkor is simogatja, meg gügyörészik neki, hogy "jaj ezt nem szabad", mint a gyereknek, és már attól felmegy az agyvizem, hogy a lányunknak is ugyan úgy elkezd gagyarászni, meg olyan dolgokat mond, hogy csak nézek (pl párom megégette a kezét és azt tanácsolta, hogy kenje be szúnyogriasztó géllel, mert az jó rá...).

Persze nincs semmi bajom vele, mert a légynek sem ártana, de nem hagynám nyugodt szívvel ilyen körülmények között a gyerekünk... Mondtam anyósomnak, hogy jöjjön át bármikor ha kedve van, nem lakunk messze, de hát kb sose jön... A férjemet meg látom, hogy nagyon bántja ez a dolog, de nem tudom mit kellene tennem... Nektek mi a véleményetek?

2016. aug. 22. 13:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
26%
egyszerűen vele kell maradni, nem lepasszolni és akkor nem érheti baj.
2016. aug. 22. 16:18
 12/18 anonim ***** válasza:
77%

Ez családon belüli erőszak. Neked hogy esne, ha a férjednek nem tetszik valami és pofon vágna legalább egyszer? Gondolkodj!

2016. aug. 22. 16:26
 13/18 anonim ***** válasza:
13%

Egy pofon nem fog annak minősülni.

És ez nem, nem tetszés ez egy gyerek élete amit az apa elakar rontani, csak hogy az anya boldog legyen..

Ne keverjük a szezont a fazonttal..

Le lehet pontozni, nem izgat. Ez a véleményem.

2016. aug. 22. 17:11
 14/18 anonim ***** válasza:
77%
Nem hát utolsó. Ugyan már, mi az az egy Pofon? Apuka is nyugodtan keverje le egyet anyukának, ha csokit ad a gyereknek, vagy ha épp levagja a hisztit valamiért, sőt, az se baj, ha azért út, mert hideg a vacsora, vagy épp a kék bögre helyett a zöldbe töltötte a kakaót. Én nő vagyok, de engem max egyszer uthetne meg a párom, mindegy hogy milyen okból, másnap már a valokeresetet olvasgathatná
2016. aug. 22. 18:24
 15/18 anonim ***** válasza:
69%

Te nagyon gáz vagy ezzel a pofozkodassal!!!

2016. aug. 23. 00:26
 16/18 anonim ***** válasza:
30%

Tipikus feminista gondolkodás. Téged ne pofozzanak meg, mert nő vagy, de te pofozkodhatsz kedvedre.

2016. aug. 23. 07:12
 17/18 anonim ***** válasza:
59%
Nem szabad a gyereket egyedül othagyni az anyósodnál, ez teljesen egyértelmű. Valószinű, hogy a mama már a demencia kezdeti fázisában van, és nincs felelősségtudata már egy kisgyerekhez. Viszont készülj fel arra, hogy anyósoddal lehetnek nagyobb gondok, elég közelinek látszik az a helyzet, hogy anyósodnak segitségre lesz szüksége a saját életviteléhez, háztartásvezetéséhez, esetleg majd teljes felügyeletre szorul. A férjednek ezt látnia kellene, de valószinűleg tájékozatlan ezügyben. Szegény mama, szeretne unokázni, ezt a lehetőséget meg kell neki adni, de csak úgy, hogy ott vagy a gyerek mellett te is.
2016. aug. 23. 10:51
 18/18 anonim ***** válasza:
56%

Nem hagynám ott, és nem szívesen mennék hozzá gyerekkel így látogatóba.

Az én anyósoméknál is olyan körülmények vannak, hogy nem is tudom, hogyan blekkeljük majd ki, hogy a gyereket ne kelljen vinni hozzájuk ha oda jutunk. (Még csak tervben van a baba)

60 évesek mindketten, semmi bajuk nincs, apósom még dolgozik, minden hétvégén túrázni járnak, ide-oda, tehát nincsen olyan bajuk amitől nem lehetne kivitelezni a takarítást. Náluk a fürdőben, wc-ben a padlón, a bútorokon olyan vastag a járólapon a por, hogy már sötét szürke, holott az alap színe fehér. A wc állandóan sz*ros, mert nem képesek kitakarítani maguk után wc kefével sem, a domestos és egyéb fertőtlenítésről nem is beszélek, mert azt sem ismerik, és nem értik minek kellene. Az előszobában/nappaliban hetekig nézegetik a mocskos padlót, amit előzőleg összesároztak, mert nekik jó úgy. Volt olyan, hogy elutaztak, a férjemmel mi mentünk át körülnézni néha, hogy minden rendben van-e a házban..hát konkrétan a mosogatóban előtte 2 hetes cuccok voltak beszórva, volt olyan kávéscsésze aminek az alján már fehéres-zöldes penész volt. Kövezzetek meg, de ilyen helyre egy kúszó-mászó babát ki vinne szívesen? Még én sem merek elmenni mosdóba és semmihez sem nyúlok, nemhogy a gyerekemet kitegyem ennek. Remélem a férjem is látni fogja a fától az erdőt és megérti majd, hogy nem a szülei személye miatt nem fogom otthagyni a gyereket, illetve megyünk esetlegesen mi hozzájuk kevesebbet, hanem a körülmények miatt ahogy élnek.

Na meg anyósomnak rendszeresen 2 havonta bazi nagy herpeszei vannak a száján, és más gyerekeket is úgy puszilgat..ez lesz az első amiről "letiltom" amint megszületik a gyerekünk majd, hogy ne akarja csókolgatni az újszülött, pár hónapos babánkat majd, mert nem szeretném ha gyerekem fél arca gennyes lenne a fertőzés miatt. :( Borzalmas, hogy nem veszik észre magukat az ilyen emberek, mert ha ő még el is van ebben a putriban, legalább legyen benne annyi, hogyha előre tudja, hogy megyünk, esetleg ő hív minket, akkor kicsit vegyen már erőt magán...

2016. aug. 23. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!