Te anyósodnál hagynád az unokát ilyen körülmények között?
Megpróbálom rövidre fogni. Az a helyzet, hogy a férjemmel volt egy veszekedésünk, mert a kislányunkat mindig az én szüleimhez visszük, van, hogy ott is alszik, míg az ő anyjához (egyedül nevelte a páromat) alig, és ha átmegyünk, akkor se hagyjuk ott. Szerinte az gonoszság az anyósomra nézve, mert ő is szeretne unokázni.
Nos a helyzet az, hogy anyósom 69 éves (későn szült és mint írtam, apa nélkül nevelte a páromat) és hát elég kritikusak nála a körülmények... A ház penészes, porszívózni nem szokott, felmosni azzal a vízzel mos fel, amiben előzőleg mosogatott (nem önti ki, ne kérdezzétek miért), az állatok oltatlanok, nincsenek se féregtelenítve, se ápolva, a macskakaja szét van szórva a padlón, mert a macskáknak nincs tányérjuk, a kutya is neveletlen (volt már hogy a sajátunkkal össze akartuk volna barátkoztatni, de egyből felé kapott, meg anyósom mondta, hogy ha meglátná hogy másik kutyát simogatunk, akkor biztosan megfojtaná), a kerti lomok között patkányok tanyáznak, meg még lehetne sorolni... Ezerszer és ezerféleképpen próbáltunk már segíteni rajta, elmagyarázni hogyan takarítson, de csak röhög rajta és csinálja tovább, ahogy eddig... Ha a kutya valami rosszat csinál, akkor is simogatja, meg gügyörészik neki, hogy "jaj ezt nem szabad", mint a gyereknek, és már attól felmegy az agyvizem, hogy a lányunknak is ugyan úgy elkezd gagyarászni, meg olyan dolgokat mond, hogy csak nézek (pl párom megégette a kezét és azt tanácsolta, hogy kenje be szúnyogriasztó géllel, mert az jó rá...).
Persze nincs semmi bajom vele, mert a légynek sem ártana, de nem hagynám nyugodt szívvel ilyen körülmények között a gyerekünk... Mondtam anyósomnak, hogy jöjjön át bármikor ha kedve van, nem lakunk messze, de hát kb sose jön... A férjemet meg látom, hogy nagyon bántja ez a dolog, de nem tudom mit kellene tennem... Nektek mi a véleményetek?
Ez családon belüli erőszak. Neked hogy esne, ha a férjednek nem tetszik valami és pofon vágna legalább egyszer? Gondolkodj!
Egy pofon nem fog annak minősülni.
És ez nem, nem tetszés ez egy gyerek élete amit az apa elakar rontani, csak hogy az anya boldog legyen..
Ne keverjük a szezont a fazonttal..
Le lehet pontozni, nem izgat. Ez a véleményem.
Te nagyon gáz vagy ezzel a pofozkodassal!!!
Tipikus feminista gondolkodás. Téged ne pofozzanak meg, mert nő vagy, de te pofozkodhatsz kedvedre.
Nem hagynám ott, és nem szívesen mennék hozzá gyerekkel így látogatóba.
Az én anyósoméknál is olyan körülmények vannak, hogy nem is tudom, hogyan blekkeljük majd ki, hogy a gyereket ne kelljen vinni hozzájuk ha oda jutunk. (Még csak tervben van a baba)
60 évesek mindketten, semmi bajuk nincs, apósom még dolgozik, minden hétvégén túrázni járnak, ide-oda, tehát nincsen olyan bajuk amitől nem lehetne kivitelezni a takarítást. Náluk a fürdőben, wc-ben a padlón, a bútorokon olyan vastag a járólapon a por, hogy már sötét szürke, holott az alap színe fehér. A wc állandóan sz*ros, mert nem képesek kitakarítani maguk után wc kefével sem, a domestos és egyéb fertőtlenítésről nem is beszélek, mert azt sem ismerik, és nem értik minek kellene. Az előszobában/nappaliban hetekig nézegetik a mocskos padlót, amit előzőleg összesároztak, mert nekik jó úgy. Volt olyan, hogy elutaztak, a férjemmel mi mentünk át körülnézni néha, hogy minden rendben van-e a házban..hát konkrétan a mosogatóban előtte 2 hetes cuccok voltak beszórva, volt olyan kávéscsésze aminek az alján már fehéres-zöldes penész volt. Kövezzetek meg, de ilyen helyre egy kúszó-mászó babát ki vinne szívesen? Még én sem merek elmenni mosdóba és semmihez sem nyúlok, nemhogy a gyerekemet kitegyem ennek. Remélem a férjem is látni fogja a fától az erdőt és megérti majd, hogy nem a szülei személye miatt nem fogom otthagyni a gyereket, illetve megyünk esetlegesen mi hozzájuk kevesebbet, hanem a körülmények miatt ahogy élnek.
Na meg anyósomnak rendszeresen 2 havonta bazi nagy herpeszei vannak a száján, és más gyerekeket is úgy puszilgat..ez lesz az első amiről "letiltom" amint megszületik a gyerekünk majd, hogy ne akarja csókolgatni az újszülött, pár hónapos babánkat majd, mert nem szeretném ha gyerekem fél arca gennyes lenne a fertőzés miatt. :( Borzalmas, hogy nem veszik észre magukat az ilyen emberek, mert ha ő még el is van ebben a putriban, legalább legyen benne annyi, hogyha előre tudja, hogy megyünk, esetleg ő hív minket, akkor kicsit vegyen már erőt magán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!