Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Háborogjunk azért, mert az...

Háborogjunk azért, mert az após pofonvágta az unokát?

Figyelt kérdés
Mondhatni jogosan,de mi szülőként úgy gondoljuk,hogy nem egy "pofonnal"kéne megnevelni a gyereket.
2016. júl. 31. 11:23
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
46%

Tabletről írtam, elnézést, automatikusan javított.:D

Figyelj, NEKEM nem kell elmagyarázni, hogy a neveléshez mennyi türelem kell, és hogyan lehet fegyelmezni. Mint már korábban írtam, hármat neveltem fel pofozkodás, testi fenyítés nélkül - már felnőttek, dolgoznak, ill. egyetemre járnak, sose volt a magatartásukkal komolyabb probléma, még a nagyijuk ismerősei és a szomszédok (valamennyi nyugdíjas) szerint is jól nevelt fiatalemberek. Te hol tartasz ebben a projektben?

2016. júl. 31. 20:45
 42/51 anonim ***** válasza:
68%
Én azt gondolom - bár még nincs gyerekem - hogy nem megoldás egy pofon, vagy a testi fenyítés, de bizonyos esetekben jogos. A gyerek nem fog belehalni. Szerintem itt nagyon sokan kaptunk atyai pofont, és nagyon sokan tanultunk is belőle. Nem kell túl dramatizálni.
2016. aug. 1. 10:32
 43/51 anonim ***** válasza:
50%
A mondatod kicsit ellentmondásos. Ha vmi szerinted nem megoldás egy problémára akkor eleve bele sem teszed abba amit jogosnak tartasz. Legalábbis szerintem. A pofozásba nyilván nem szoktam belehalni a gyerekek de az egész gondolkodással van probléma. Pofozni az ember indulatból pofoz ugyebár.(Reméljük) Mit lát a gyerek? Valami nem tetszik, ütök. És utána mindenki csodálkozik azon hogy mennyi erőszakos gyerek van. Tudom, itt mindenkinek jót tett, hálás érte hogy pofán csapták de azért én még így gondolom :)
2016. aug. 1. 11:15
 44/51 anonim ***** válasza:
38%

#43, minden tiszteletem a tiéd.

Csak ez nem megy mindig és mindenkivel. Lehet, hogy szerencséd volt a gyerekek természetével, a sajátoddal, és jó környezetben is vagy.

Ne ítéld el azt, akinek mindez nem jött össze, és így kell nevelnie.

2016. aug. 1. 14:02
 45/51 anonim ***** válasza:
73%
Én a saját példámról tudom, hogy a 43-as nem beszél hülyeséget. Egy csomó mindenért pofoztak a szüleim, amit ők jogosnak tartottak, sőt lehet hogy az itt válaszoló tekintélyelvű emberek nagy része is jogosnak tartja... én gyerekfejjel nem tartottam jogosnak, hogy egy hibámnál, kisebb határfeszegetésemnél (nem veszélyeztettem senki fizikai épségét, nem beszéltem nagyon tahó módon, nem loptam stb.) fizikailag bántalmazzanak, főleg hogy a súlycsoportbeli különbségek miatt meg sem tudom védeni magam. És igen, magamon veszem észre, hogy mivel nem beszéltük meg soha a gondokat, mindig a pofon csattant, én is, ha vki nagyon felidegesít, akkor az az első ösztönös reakcióm, hogy lendülne a kezem, csapkodnék. Még szerencse, hogy mindig eszembe jut, hogy pont ezt utáltam szüleimben, ezért időben leállítom magam. De van, akinek nincs ekkora lélekjelenléte, ugye. És akkor csodálkoznak, hogy miért lett agresszív Pistikéből, hát én nem vertem ám, na jó, 1-2x leküldtem neki egy makarenkói pofont (azt nem fogja elmondani, hogy az heti 1 volt... de ha ki is derül, akkor is "az jogos volt ám") vagy "meglegyintettem" (ez volt apám kedvenc szavajárása... el lehet képzelni, milyen az, amikor egy 90kilós pasas tényleg csak meglegyint egy 15-30kilós kislányt... az a poén, hogy sztem tényleg nemcsak legyintés volt, hanem indulatból adott ordas nagy pofon)....
2016. aug. 1. 14:50
 46/51 anonim ***** válasza:
60%
Ha csak egy pofon volt az nem gáz, de azért kérdezd meg a gyerekedet a történtekről. Engem a nagyapám a szüleim tudta nélkül vert.
2016. aug. 1. 21:56
 47/51 anonim ***** válasza:
31%
Tényleg azért kaptam 0%-ot mert szerintem megalázó a pofon?
2016. aug. 1. 22:41
 48/51 anonim ***** válasza:
40%
45.nek van teljesen igaza.
2016. aug. 2. 07:36
 49/51 anonim ***** válasza:
69%
ne csöpögjetek már a bántalmazott gyerekkorotokról, nem erről szól a kérdés. Igenis van olyan, hogy a gyereket meg kell fenyíteni és akkor kap egy pofont. Életemben 3x kaptam, mind jogos volt, azzal húzták meg a szüleim a határt, mert a szép szóra nem hallgattam.
2016. aug. 2. 11:30
 50/51 anonim ***** válasza:
0%
Szóljatok a kedves apósnak hogy ez elfogadhatatlan és többet nem érintkezhet a gyerekkel. Ő így nőtt fel, nem fog megváltozni, de ha ti nem akarjátok hogy máskor is pofozza, akkor fizessetek babysittert.
2016. aug. 11. 14:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!