Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Komolyan én vagyok a szemét,...

Komolyan én vagyok a szemét, hogy nem vállalom?

Figyelt kérdés
Párom nagymamája mellettünk lakik, nagyon jó a viszonyunk és mivel már nehezen jár én vásárolok be neki és segítek pl ablakot pucolni, vagy amit ő már nem tud megcsinálni. A minap elesett szegény és eltört a karja, miközben kapálta a kertjét. Apósom és a felesége(3 éve házasok) kitalálták, hogy mostantól gondozzam én a mamát, mert ők dolgoznak én meg henyélek itthon a 3 hós gyerekkel. Mivel a mama cukros külön étrendet igényel és a kertje sem kicsi. Arról nem is beszélve hogy párom 12 órákat dolgozik, van hogy hétvégén is alig van itthon, így minden házimunka és gyerekgondozás rám marad. Mikor közöltem ezt velük, mostoha anyós kinevetett, hogy a mai kismamák milyen lusták, bezzeg az ő idejében mosták a textilpelust is. Ti bevállaltátok volna?
2016. júl. 6. 11:50
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
98%
9: nem 6 hét, mert a kérdező már most is segít neki egy csomó mindenben, most pluszban jött csak a törött kar. A többi baj mellé, ha jól értelmezem. "már nehezen jár" "ő már nem tudja megcsinálni"
2016. júl. 6. 12:29
 12/35 omba ***** válasza:
91%

#9-es, nagyon romantikus vagy... csak ez nem tesz jót a tisztánlátásodnak.

Nem az "élettől" kapja a feladatot, hanem a néni lányától, aki leszarja a beteg anyját.

A nagylelkű meg a balek közt azért van egy vékonyka határ.

2016. júl. 6. 12:31
 13/35 anonim ***** válasza:
97%

Jól döntöttél.

6 hete törte el a lábát a mamám. A szüleim arra az időre magukhoz költöztették mert csak így lehetett normális módon a dolgot megoldani. Én láttam hogy az ápolás teljes embert kíván. Odatenni a reggelit az ebédet a vacsorát, adagolni a gyógyszereket, segíteni a fürdésnél, gondozni a mama kertjét, etetni a kutyáját, és még sorolhatnám. Anyukámnak is elég nehéz volt, főleg hogy a mama rigolyáival hangulatváltozásaival is meg kellett küzdeni. Nincs baj amúgy a mamával szellemileg épp, de ki kellett szakadnia a megszokott környezetéből, beteg volt szóval nem volt egyszerű. Szerintem ezt egy pici gyerek mellett segítség nélkül nem lehet. a szüleim nem tőlünk várták a megoldást, hanem apám tudta hogy ő a fia neki kell ezt a problémát megoldani. Szóval ez a kérdés elsősorban apósod és anyósod feladata. Én a te helyedben nem hagynám annyiban a dolgot, biztos beszóltam volna neki jól a mai kismamák lusta című beszólására. Te a gyerek miatt vagy otthon és nem azért hogy ő helyettük elvégezz dolgokat.

2016. júl. 6. 12:34
 14/35 anonim ***** válasza:
8%
Nem kell bevállalni, de ilyen rossz kifogásokat sem kell keresni, mert ha akarnád, bizony be tudnád vállalni. Úgyhogy legyél szépen őszinte, és mondd meg, hogy nem AKAROD csinálni és ennyi. Eleve gyereket nem vállaltam volna egy olyan férfival, aki nincs otthon...
2016. júl. 6. 12:37
 15/35 anonim ***** válasza:
4%
A kertet be kell füvesíteni, a többit meg tudod oldani ha akarod. Beszéld meg a pároddal
2016. júl. 6. 12:46
 16/35 anonim ***** válasza:
89%
Anyósod csak rád akarja eröltetni azt ami az ő feladata lenne, ellátni a saját anyját. Segitettél eddig is, ez szép dolog, de neked elsősorban a gyerekeddel kell foglalkoznod és nem anyós anyjával. Amúgy ez a "kisujjadat nyújtod" tipikus pofátlan esete, jól teszed ha nem vállalod.
2016. júl. 6. 12:54
 17/35 anonim ***** válasza:
58%
omba! Nem a lánya, hanem a menye. Csak hogy elősegítsem a tisztánlátásodat.
2016. júl. 6. 12:55
 18/35 anonim ***** válasza:
24%
Dehogy vállalnám. nem vagyok cseléd. időm sem lene, mert dolgozom saját vállalkozás mellett. Olyan férfivel sem lennék, aki nem biztos annyira anyagilag, hogy nem tudja támogatni a szüleit.
2016. júl. 6. 12:58
 19/35 anonim ***** válasza:
90%

Nem vagy szemét, mert nem lehet valakire rákényszeríteni senkinek a gondozását. Ez mindig megállapodás kérdése, és ha valaki nemet mond, azt el kell tudni fogadni.

Ha az élet henyélés lenne egy babával, akkor sokkal kevesebb nő vacillálna annyit a gyerekvállaláson.

Egy gyerekkel semmi dolog nincs, kiszolgálja magát, kicseréli a pelust, elszórakoztatja magát, türelmesen kivárja míg jut rá időd. Aztán ha ne adj Isten valami történik a gyerekkel, akkor nem elég, hogy börtön vár rád, de még fröcsögnek a kommentelők a cikkekben, hogy milyen szemét az anya, ilyennek nem is kell gyerek, és hol volt mikor ez történt stb.

Ha Te úgy érzed nem fér bele, mert erőd felett van, akkor ne vállald, mert abból lehet a baj.

Ha csak ideiglenes, akkor lehet kötni kompromisszumot, esetleg az étkeztetést meg lehet oldani, hogy addig úgy főzöl, hogy neki is megfeleljen, (mert gondolom amúgy is főzöl) de a kertet rendezze aki akarja.

2016. júl. 6. 13:09
 20/35 anonim ***** válasza:
95%
Tipikus kisujjadat nyujtod kell az egesz karod mentalitas. Rendes toled hogy segitesz neki, mert NEM VAGY KOTELES, ahelyett hogy megbecsulnek ezt meg tovabb koveteloznenek, alljon mar meg a menet, nem a te anyad, nem a te nagyanyad, segitse az aki alol hordta evekig a szart kiskoraban. (igen, igy mondanam meg nekik)
2016. júl. 6. 13:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!