Hogy mászhatok ki ebből?
Én vagyok az anyós.A saját házamban élek.Januárban a legkisebb gyermekemmel(8 hós most) az apjához költöztem külföldre.Az itteni családi házamban(egyedüli tulajdonos vagyok,válás után vettem) itt hagytam a nagyfiam(18)és a lányom(23) éves gyerekeimnek.Mindkettejüknek itt van élete,nem akartak jönni.Dolgoznak,de mindig utaltam haza plusz pénzt nekik.A lányomhoz beköltözött a párja-én kétszer találkoztam vele.Egy helyen dolgoznak,jóravaló srác,a fiammal is jól kijön.
Mivel kint panelben lakunk,hazajöttem nyárra a picivel(egyrészt oltások másrészt az udvar harmadrészt mert hiányoztak a nagyok).És itt kezdődik a gondom.Egyszerűen képtelen vagyok elviselni a srácot.Életemben nem találkoztam még ilyen emberrel.Nem vagyok vaskalapos,sem banya anyós.Eddig minden szerelmükkel jól kijöttem.De ez az ember megőrjit!
Nem eszik zöldséget.Semmilyet.Sem gyümölcsöt.A baj azzal van hogy azt sem eszi meg amibem a hús mellett az is van.Sem a pörköltet a hagyma miatt sem a leveseket stb.Vajas kenyér,tojás,krumpli és hús.Nálunk viszont mindig tele a hűtő ezekkel.Gomba,cukkini,répa,paprika,paradicsom,alma,barack dugig.Nem győzöm venni.Zöldségragu hetente.Gomba nyersen reggelire rántottával.Stb.Mióta hazajöttem én főzök megint.Nagy átlagban kétfélét hogy a fiatalember is ehessen főttet.De kezdem unni.A minap kérte hogyha pörit csinálok ne tegyek bele hagymát.Na persze.
Aztán csináltam krumplilevest és MEGKÉRDEZTE MI AZ!Jesszus...A gyerekeimmel nagyon jó a kapcsolatom,a fiam azt is velem beszéli meg amit más fiúk az apjukkal szoktak.Emiatt nem szólok csak nyelek,tolerálok,de néha hallom hogy a lányom is kiakad ezen és vitatkoznak.A srác nem sejt semmit,ugyanúgy beszélgetek vele is,néha vigyáz a picire is,vagy elviszik sétálni de én kezdek megőrülni a saját otthonomban.Alig 2 hete voltam otthon mikor feltűnt hogy a srác semmiben nem segit.Se egy mosogatás se teregetés vagy bármi.Először a lányomnak mondtam,azt mondta nem ilyen,beszél vele.Ok.Semmi változás,hát szóltam neki is.A válasz: Mióta hazajöttél,elkényelmesedtem...Gondoltam arra hogy keresek nekik egy albérletet,de a lányom 3 éve dolgozik,nagyon szépen gyűjtöget saját lakásra,azért maradt itthon,nem akarnám ezt megakasztani,meg amúgy is.Őt rakjam ki emiatt??Azt látom hogy szeretik egymást,normálisan,nem ömlengve hanem ahogy intelligens emberek.Figyelmesek,kedvesek...Hogy jöhetek ki ebből jól?Vagy eltúlzom?Vagy mégis sz.ar "anyós" vagyok?
Van párom.Péntek este jön,vasárnap este megy.Kint dolgozik.(ezzel a sex is megoldott,csak hogy válaszoljak egy kitartó érdeklődőnek.)
Nem szólt egy szót sem,a lányom morgott csak vele picit mert neki könnyebbség volt hogy hazaesik munka után és legalább főznie nem kell.Amúgy tegnap este frittatat csináltam.Hagyma,kolozsvári szalonna volt benne.Ő sokat eszik tojást,általában sütve reggelire(a fiú).Kérdeztem eszik e(én marha),persze kér,szereti a tojást,zőccccség nem lesz benne.Megcsináltam,megvacsiztunk.Mi a frittatat,ő melegszenyát.Mer' azt hitte rendes sült tojás lesz...Nem szóltam.Elfogyott az ő része is.Tudom,valszeg már ki vagyok hegyezve rá,és ahogy kedvesen némelyek rámutattak én sem vagyok angyal,de ez akkor is nonszensz.Nem hiszem azt hogy én vagyok a tökéletes anyós,bár az sem igaz hogy alig vagyok itt.Januárban mentem ki,húsvétkor hazajöttem,május elején mentem vissza.Ez igy is marad,a kicsi miatt jönnöm kell oltások státuszvizsgálat miegymás.Akkor keveset találkoztam vele,az anyukája betegsége miatt inkább otthon lakott(egyke gyerek).És ez eztán is igy lesz.Kb ugyanannyit leszek itt mint kint.A leszóloktól kérdezem: Ha alkalmazkodsz,tiszteletben tartod a másikat(nem kértem hogy egyen olyat amit nem szeret,inkább neki eddig külön főztem),és a másik ezt leszarja,plusz lusta is,akkor is ő van rendben és te vagy a keféletlen unintelligens?????
Komolyan,elég a kommentekből.Egymást nem tudjuk meggyőzni.Szép napot.
(Senkit nem pontoztam sem zölddel sem pirossal)
Csak halkan jegyezném meg, hogy a 16-os hozzászóló is te vagy kedves kérdező...
Ugyanis a 14-es hozzászólásod teljesen lebuktatott :D Pápá :D
Nyilván neked van igazad.Jesszus de sok a frusztrált errefelé.Mivel ezt hiszed,beszélni sem érdemes róla hisz mosolyogva dőlsz hátra: Na,ma megint fogtam egy kamus kérdezőt a GYIK-on!
Nem rontom el az elégedettségedet,még megfekszi a gyomrod a sósavas reggeli.Biztos olvasom majd a válaszod,de nem látom jelentőségét a válaszolásnak.
Hogy lehetne pörköltet csinálni hagyma nélkül? :D :D
magyarázd már el neki hogy egy csomó étel alapja a hagyma.
Ennyi erővel ehet vizet meg pirospaprikát :D
Kérdező, lécci legyél az anyósom! :) Nagyon jó fej vagy emberileg is és nőként is. Respect.
A srác meg egy életképtelen gyökér, szerintem jól oldottad meg a helyzetet.
26#
Az én anyósom egy rémálom volt.Ahogy az apai nagyanyám is.Unokaként a testvéremmel kekszet kaptunk mig a többiek(a 2 kedvenc) aranyláncot.A gyerekeim hasonlóan jártak az apai nagyanyjukkal.Én is mindig kivülálló voltam a szemében.Emiatt próbálok toleránsabb,befogadóbb lenni.Persze nem hibátlan-erre nem is törekszem.A fiam barátnője heti 3-4 napot van nálunk.Kedves lány,ha odajön hozzám,beszélgetünk.Sosem kérdeztem szeret e itt lenni.De tegnap mire a fiam hazaért a munkából,én a picit etettem,ő kicserélte az égőt a fürdőben.Gondolom otthon érzi magát.Ez lenne a természetes.Ne értsetek félre,nem azt mondom hogy csak ez a jó,inkább hogy ez egy jó irány.Mindannyiunknak alkalmazkodnunk kell egész életünkben.De-hacsak nem királyi fenség az illető-a kevesek,vagy egyének alkalmazkodnak a "tömeghez".Már ha épp nem a birkaszellemről van szó.És itt nem az étkezésen van a hangsúly,hanem az egyén extrém elvárásairól a többség felé.
Egyszer kiváncsi lennék valami tanulmányra hogy átlagban miért a fiús anyák a rémes anyósok 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!