Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek buta vagyok, h...

Szerintetek buta vagyok, h ezt ennyire a szivemre vettem?

Figyelt kérdés
Tortenet:Van sajat lakasom,de a ferjemmel anyosomekhoz koktoztunk.Ketszintes haz,kulon furdo(konyhank nincs kulon csak).Ok szerettek volna,h odakoltozzunk igy akartak segiteni,h tobb penzt gyujtsunk,mert annakidejen nekik is igy segitettek.Belementunk,kiadtuk a lakasom.Egy ev utan terhes lettem,megszuletett a pici es fel eves koraban kiderult megint babat varok(mindketszer mondtuk nekik h megertjuk,ha igy mar nem szeretnek ha maradnank) Kb mindig siras lett a vege,h ne koltozzunk,maradjunk...Nagyon sokat dolgozom a haztartasba(takaritas,fkzes,mosogatas,napi bevasarlas) Igy ott tartunk h tobbe kerul ott lenni,mint kulon es nem is gyerekbarat a haz(nem is torekedtek ra h az legyen) Raadasul van egy huga is a ferjemnek aki trehany,semmit nem csinal megis o a ,,kiralylany,, a hazba.En mindezt mar nem birom nezni es nem akarok ebbe elni.Inkabb maradok kis lakasba,mint igy legyek (idovel csak jut nagyobbra) Megmondtuk,h a 2.baba szuletese elott elkoltozunk.Azota ki vannak borulva,de kozbe megis beszologatnak.Total ambivalens az egesz.A napok a le akartunk ulni megbeszelni mit hagyjunk itt,mit vigyunk el(mind sajat ami a reszunkon van) es mondtuk h a legkisebb szobat az emeleten berendeznenk a gyerekeknek,ha jovunk legyen hol jatszani v ha vigyaznak rajuk.Erre kozoltek h a huga kapja az egesz felso szintet,terve van vele(macskat hoz az emeletre,atuti a falat...stb) Ami bantott,mert nem is gondoltak ra h vigyaznak a gyerekekre(miota megszuletett mondjuk 2x ha vigyaztak ra egy orat)legyen hol lenniuk ha jonnek a nagyszulokhoz,mert a haz tobbi resze eletveszely gyerekszempontbol.Vilagos lett h innentol ki max vendegkent johetunk es gyerekvigyazasba se szamithatunk rajuk.
2016. máj. 9. 22:10
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
45%
már miért is kéne a saját házát a szerint berendezni ahogy te akarod, ha már nem fogsz ott lakni?értelem szerű hogy a még ott élő lányuk számára alakítják ki az emeletet és nem az alig 1 éves? unokára. Jó hogy nem dobtál elé egy tervet hogyan nézzen ki a szoba, az ő háza azt csinál vele amit akar. csak azért mert sorra potyogtatod a gyerekeket nem kell átrendezniük a házat, sőt amikor én születtem ez nem is volt divat, hogy gyerekbiztos legyen minden és mégis élünk a tesómmal. Elkényeztetett szülők.
2016. máj. 10. 09:19
 12/31 anonim ***** válasza:
60%

Elképzelni sem tudom, hogy lehet a ház fele életveszély a gyereknek. (Kések, láncfűrészek sorakoznak mindenhol?) Kifejtenéd? Szerintem ők sem gondolják olyan veszélyesnek és ezért nem akarnak külön babaszobát. Meg ha elköltöztök, akkor nem is érdemes ha hetente, kéthetente egyszer ott vannak a gyerekek. Gondolom te sem akarnád, hogy napokig vigyázzanak rá.

A férjed húgát meg tudom érteni. Már lassan két éve gyereksírásra kel, fekszik...

2016. máj. 10. 09:57
 13/31 anonim ***** válasza:
90%
Az nem butaság, hogy el akartok költözni, ha semmit nem tesznek azért, hogy gyerekbiztos legyen a ház. Az már kicsit az, hogy már külön gyerekszobát akartok ott berendezni, ami nem a ti tulajdonotok, és nem is ott lakik a gyerek. Attól, hogy maga a ház nem a legbiztonságosabb, attól még lehet vigyázni a gyerekre, ha megbízhatóak a nagyszülők. Bár mondjuk arra sem kéne blazírozni, hogy majd ők vigyáznak a gyerekre. Gyereket csak úgy vállaljon mindenki, ha el tud intézni mindent úgy, hogy nem arra számít, hogy majd a húgom/öcsém/nagyobb gyerekem/anyós-após-anyu-apu majd úgyis vigyáz rá.
2016. máj. 10. 12:39
 14/31 A kérdező kommentje:

12es Nem potyogtatom a gyerekeket,szeretetben vallaltuk a ferjemmel a minosithetetlen stilusodrol inkabb nem beszelek.Egy gyereknek nem tulelni kell a gyerekkort igenis vigyazni kell ra(mindent kinyit,megrag,szajaba vesz,leesik...stb)

13as Az h nem gyerekbarat azt jelenti h minden veszelyes elol van hagyva,nyitottak a terek(nem lehet ajtoval becsukni semmit,kiveve furdo,wc,haloszobak) minden egymasbol nyilik.A lepcsohaz,pincelejaro is nyitott(gyerekracsot mindig elfelejtik becsukni) Pl korhazba voltunk 3hetet,mert a tisztitoszert elol hagytak a furdobe.Pl ikyesmik.Egy eves a fiam igy nem hallgathatja a huga 2eve a gyereksirast,de am egyszer sem,mert sosem hagytuk.

14es Sosem blaziroztam arra,h,azert vallalok gyereket h lepasszoljam masnak(mint mondtam nem nagyon vigyaztak ra meg) de igenis vannak helyzetek mindenki eletebe amikor elkerulhetetlen.Valamint ok regen minden segitseget megkaptak.Valahogy termeszetes volt h a nagyszulo szeretne vigyazni az unokara.Valaki pl sosem adja oda nagyszulonek,en szivesen(csak legyen egy hely ami gyerekbiztos,igy nekik is konnyebb) megse kernek belole.

Ez az ami rosszul esik.Mondom az o haza nem szolhatok bele mit tegyen.Azt hittem ok is orulnek majd egy helynek ahol szabadon mokazhatnak a gyerekekkel.Valamint nem hjszem h egyetlen kis szoba a ketszintes hazban nem jar a fiuknak es az unokaiknak csak a lanyuknak.Ez szerintem elfogadhatatlan,h ennyire az egyik gyerek szamit.Ha jol belegondol mindenki nem hiszem h masnak jolesne h a szulei a testvernek mindent a masiknak semmit.Es szulokent sem hiszem h barki ikydn megkulonboztetest tenne a gyerekei kozott

2016. máj. 10. 12:51
 15/31 anonim ***** válasza:
80%
akkor is érződik, hogy a nagyszülő igenis törődjön a gyerekkel és vigyázzon rá stb.miért köteles a te gyereked miatt átrendezni az életét? az áldozat hozatalra ott van a szülő a nagyszülő csak arra van hogy babusgassa néhanapján a ygereket. Amikor kicsi voltam anyámnak eszembe nem jutott lepasszolni a nagyszüleimnek és nem kérte, hogy legyen külön szobám (kaptam kihúzható ágyat a nappaliba azt kész) és ha te otthon voltál akkor nem az a hibás aki elöl hagyta a tisztítószert, hanem az aki nem figyelt a gyerekre, miért nem rakjátok olyankor járókába amikor nem tudtok rá figyelni? Tisztára minden szavadból az süt, hogy ott van a GYEREK és ez mindennél és mindenkinél fontosabb(tipikus mai szülői felfogás)
2016. máj. 10. 14:05
 16/31 anonim ***** válasza:
66%
én időmben nem volt gyerekzár és semmi ilyesmi(80-as évek) nagyanyám háza meg régies típus volt tehát ott sem lehetett mindent bezárni...és élek és virulok, nem kell túldramatizálni
2016. máj. 10. 14:08
 17/31 A kérdező kommentje:
Nekem sem jut eszembe,h lepasszolgassam a gyerekem.Viszont a mai vilagba nem mindig lehetseges megoldani az eletet nagyszuloi segitseg nelkul.Regen sem mindig lehetett.Tudom milyen vagyok es aki ismer pontosan tudja h mindent egyedul csinaltam mar kezdetektol,nulla segitseggel.En tudom milyenek ok,milyen a gyerekem es szerintem igenis fontos h odafigyeljunk.De mindegy nem fogok vitatkozni!!!Biztosan tok rendben van,h szarik bele mindenki es letojja az unokajat es csak egy gyereknek el!
2016. máj. 10. 14:16
 18/31 anonim ***** válasza:
58%
Ez vicc? Be akarod rendezni más házát azután, hogy te kiköltözöl onnan? És a szívedre veszed, hogy ők inkább az ottmaradók igényeit veszik igénybe? Hallod... van bőr az orcádon.
2016. máj. 10. 14:32
 19/31 anonim ***** válasza:
78%
a szoba akkor sem a tied nem a te neveden van szóval nem rendelkezhetsz felette. Arról nem is beszélve, hogy nem mindenki szület nagyszülőnek, ez van törődj bele
2016. máj. 10. 14:32
 20/31 anonim ***** válasza:
60%
nálam is ez verte ki a biztosítékot, hogy nem lesz már övé a ház nem tudom hányad része hisz elköltözik, sőt örülhet hogy egy ideig ott lakhatott mert így félre tudtak tenni és még a kérdező nyafog , hogy anyós milyen pofátlan amiért ő dönt a saját tulajdonának a felosztásáról, micsoda szörnyű világban él a kérdező :D Férjem is nyafogott amiért a szobáját odaadták a bátyjának és a nejének(pedig csak hétvégén vannak ott a gyerekkel), de mondtam neki ez van apád fizeti a házért az adókat szóval csak ő dönthet arról mit tesz vele, főleg ha a férjem már nem él ott :)
2016. máj. 10. 14:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!