Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jóban vagy-e apósoddal,...

Jóban vagy-e apósoddal, anyósoddal? Ha igen, ha nem, miért? Milyen gyakran találkoztok?

Figyelt kérdés

Én apósomat kedvelem, mert mindig normális és jó szándékú velünk, plusz amit nagyon fontosnak tartok: nem szól bele az életünkbe.

Anyósomat alig bírom elviselni, mert bár alapvetően jószándékú, de nagyon kötekedő, és ő az, aki mindent jobban tud mindenkinél.

2016. máj. 5. 20:49
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Azért ez akkor is nagyon durva..., akármilyen múltja volt is. Aki ilyet képes megtenni, azt soha többet nem lenne/ lett volna szabad emberek közé engedni. Meg is ölhetett volna, ráadásul terhes is voltál... ezek után én sem lettem volna hajlandó soha többet a közelébe menni.
2016. máj. 5. 22:11
 12/21 anonim ***** válasza:
81%

Az előző, 5 éves kapcsolatom az anyós miatt ment tönkre, furkálódás, észosztás, ő tudja mi a jó a fiának, stb...

Most új lányt szivat.

Én meg rájöttem, hogy bár az exel jól megvoltunk, a nevelés és az anyja hatása miatt kialakult személyisége vezetett a szakitáshoz, bárhogy is a nőre kentem.

Azóta is hálát adok az égnek, hogy vége lett a nyomasztó, anyósutáló hétvégékből.

Mennyivel könnyebb úgy élni, hogy békesség, szeretet van a szülőkben és a férjem egy felnőtt, önálló talpraesett férfi. Nem megy el az energiám felesleges vitákra, vagy épp nem kell hallgatnom a hülyeségeit.

Régen írtam ide, ebbe a topikba jópár kérdést, most csak visszatévedtem, azóta se használtam. A mini nosztalgia után most még jobban értékelem, hogy lezárult az az időszak.

2016. máj. 6. 06:40
 13/21 anonim ***** válasza:
Nem vagyunk semmilyen viszonyban, lassan 7 éve nem találkoztunk apósommal, anyósommal 4 éve. Nem csak én, a férjem sem, sőt a testvére sem. Apósom elviselhetetlen ember, aki tönkretesz mindent és mindenkit, aki körülötte van. Anyósom pedig egy gyenge ember, aki a gyerekei és unokái helyett a férjét választotta. A mi 4 éves fiunkat apósom sosem látta, ordítva közölte a telefonban, hogy nem is érdekli, anyósom 3 hetesen látta utoljára. A sógornőmék 7 éves lányával ugyanez a helyzet.
2016. máj. 6. 08:11
 14/21 anonim ***** válasza:
74%

A férjemmel az első 1 évünk úgy telt, hogy anyósom állandóan versengeni akart velem. Csak a fiát hívta ebédre, érzelmileg terrorizálta, eljtászotta, hogy beteg, csak hogy a fiai 2 naponta rohanjanak hozzá haza. A hátam mögött tömte a fejét minden hülyeséggel, mivel a férjemnek akkor volt egy lakása, én költöztem oda hozzá, és olyanokat mondott neki, hogy a hátam mögött a férjem (akkor még csak jártunk), adjon haza minden hónapban 30 ezer forintot, és majd ő gyűjti neki, nekem ne is szóljon, mert így lesz megtakarítása neki. (Kb. mintha én a férjem pénzén éltem volna, holott én is dolgoztam és fizettem mindent a lakásba rendesen.) Aztán ez 1 év után megszűnt amikor a férjem elkezdett átlátni a szitán, hogy anyósom féltékeny és úgy kezelte a férjem mintha 15 éves hülyegyerek lenne. Mindenbe beleszólt stb. Aztán kicsit lazult ez, miután észrevette a mama, hogy neki nincsen lap osztva. Azóta a másik fiára van rászállva, de olyan szinten, hogy neki a kapcsolata konkrétan anyós miatt ment tönkre, mert a srác annyira anyafüggő,hogy napi szinten nála ebédelt munka után, estig ott ült anyuka szoknyáján miközben a párja várta otthon, meg főzött ugyanúgy stb. Hát nem vagyok meglepődve..

Tehát összegezve anyós egy kétszínű némber, aki a szemedbe jópofizik, de a hátad mögött kibeszél mindenkinek, meg ellentámadásba lendül amint nem vagy jelen, de a szemedbe soha nem mondaná meg a véleményét, vagy ha nem tetszik neki valami. Én alapjáraton utálom ezt, tehát gondolhatod mennyire szimpatikus hozzáállás ez nekem.....No meg nagyon primitív após is, anyós is, igazi "nem látok át a kerítésen túl sem" típusúak, de úgy gondolják, hogy ők mindent tudnak mindenről, miközben olyan butaságokat mondanak, hogy néha a hajam égnek tudna állni. Tehát megtűröm őket, ha muszáj csak akkor megyek hozzájuk, nem szívesen vagyok velük mert feszélyeznek, és nem szeretem a képmutatást sem.

2016. máj. 6. 08:25
 15/21 anonim ***** válasza:
74%

Nem vagyok jóban velük. A kezdetektől utálnak, nem személy szerint engem, hanem a státuszom. A férjem Lady Di-t is haza vihette volna, nekik az sem lenne megfelelő.

Miután összeházasodtunk, méginkább erősödött az utálat.

Az unokájukat sem látták, a férjem pedig évek óta nem látogatja őket, a fentiek miatt.

2016. máj. 6. 10:13
 16/21 anonim ***** válasza:
72%
Havonta látom őket és nagyon nem kedvelem őket. Már a gondolatuktól is kikészülök. Amíg a fiúkkal jártam állandóan minősítettek engem. Elvárták volna,hogy kinyakjam a kisfiúk fenekét,amire én nem voltam hajlandó. Elég nagynak tartottam azt a huszonéves fiút,hogy szedjn magának ebédet vagy magától kivasalja az inget. Én 16-17 éves voltam. Már házasok vagyunk és szerencsére magától megtanulta azokat a házi munkákat,amire a szülei nem tanították meg (persze piszkálták a rendetensége miatt,de azert kiszolgálta mindenben a kedves anyuka). Már nem szólnak az életünkbe amióta házasok vagyunk. Én viszont nem tudom elfogadni azt,hogy olyan sokszor megbántottak és sértegettek. Mai napig nagyon ellenszenvesek és utálok átmenni hozzájuk. Én nagyon vágytam egy normális kapcsolatra velük,mert sokszor érzem,hogy nincs igazi családom. Most azt hiszik,hogy a kapcsolati konfliktusok lenullazódtak a házassággal és fátylát boríthatunk rá. Ha lesz unokájuk én magamtól nem szívesen vinném át nekik,pedig nagyon várják.
2016. máj. 6. 10:18
 17/21 anonim ***** válasza:
Még annyi,hogy a rosszindulatúságot nem tudtam az apósomban elfogadni. Az anyósomban meg azt,hogy azt akarta én is olyan legyek,mint ő. Nehogy valamilyen hiányt is szenvedjen a fia. Azt meg senki sem mondhatja meg,hogy milyen legyek. Ezek után már csak a minősítésem hiányzott meg a parancsolgatásaik. Meg nem ártott volna,ha a kedves apuka nem elöttem alázza a fiát. Vagy a kedves lánytestvér nem találja ki,hogy pénzes ri**nc vagyok,miután már eljegyzett hosszas együttjárás utan a tesója. Ha valaki pénzes ri***nak tart nem tudom kedvelni.
2016. máj. 6. 10:23
 18/21 anonim ***** válasza:
Hát nekem az első párom szzlei nagOn szerettek én is őket egyútt mentünk nyaralni meg mindenhova! Mai napig ha találkozom velük akkor rudunk beszelgetni sőt ők szorkoltak annak is hogy egyszer kivékülök a fiúkkal! A második hosszabb kacsolatomnál akihez hozzá is mentem hát a fene tudja soha nem vitáztunk de nem is volt olyan nagy a haverság jobb is hogy többet nem kell látni se őket! Az unokájukkal se nagyon foglalkoznak bár az apuka se nagyon sőt.....a mostani párom szüleivel még így nem találkoztam hogy egy párt alkotunk de ismertem őket és akkor mindig mondogaták neki hogy milyen aranyos kedves vagyok! Aztán majd ha komolyabra fordul akkor kiderül hogy milyen lesz a kapcsolat!!!
2016. máj. 6. 11:41
 19/21 anonim ***** válasza:
72%
Nekem csak anyósom van. Együtt lakunk egy telek, 2 házban. Változó a kapcsolatunk. Én nem kedvelem benne, hogy a fián keresztül próbál manipulálni, elérni dolgokat, mert tudja, a fia nem mond ellent, amíg nem dől a ház. Sok olyan eset volt, hogy ránk erőltette magát, ha mentünk valahová. Én meg nem szeretek úgy menni mondjuk vásárolni, hogy a hátamon cipelem az anyósomat képletesen értve. Nem vele szeretnék mászkálni, hanem a férjemmel és a gyerekemmel. Ebből voltak konfliktusok, mert akkor is jött, ha nem hívtuk, mert úgy adta elő a fiának, hogy ekkor és ekkor ugye megyünk ide-oda. A férjem meg nem akarta neki azt mondani, hogy te nem jössz anyu. Félreértés ne essék, nem vagyok ellenére, hogy időnként (mondjuk havonta egyszer) magunkkal vigyük kikapcsolódni, de azt nem szeretem, ha ránk telepedik és kéretlenül is jönni akar. Aztán olyan is volt, hogy eljött a gyerek előadására, aztán mikor megvolt a gyerek tánca, ő azonnal az előadás kellős közepén haza akart menni. A végén én és a lányom maradtunk, a férjem pedig hazavitte és visszajött értünk. Mondanom sem kell, jól elrontotta a napot. :-(
2016. máj. 6. 14:46
 20/21 anonim ***** válasza:
Anyós-após elváltak, apóssal és az új feleségével nagyon jó a kapcsolatom. Az anyóstól pedig rosszul vagyok....Anyóssal már csak ünnepekkor találkozom. A kisfiúnkat nem igazán nézi meg...Már vagy 20 éve vagyok együtt a férjemmel, de még most is előfordult, hogy áskálódott a hátam mögött. Képes volt velem az Apukám temetése előtt is összeveszni. Ő is mindent mindenkinél jobban tud, és állandóan kötekszik. Én is vágytam volna egy jó kapcsolatra, -merthát úgy gondolom, senki nem úgy indul egy házasságba, hogy eleve rosszba akar lenni az anyósával- de ez nem jött össze, sajnos.
2016. máj. 7. 16:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!