Jóban vagy-e apósoddal, anyósoddal? Ha igen, ha nem, miért? Milyen gyakran találkoztok?
Én apósomat kedvelem, mert mindig normális és jó szándékú velünk, plusz amit nagyon fontosnak tartok: nem szól bele az életünkbe.
Anyósomat alig bírom elviselni, mert bár alapvetően jószándékú, de nagyon kötekedő, és ő az, aki mindent jobban tud mindenkinél.
Az előző, 5 éves kapcsolatom az anyós miatt ment tönkre, furkálódás, észosztás, ő tudja mi a jó a fiának, stb...
Most új lányt szivat.
Én meg rájöttem, hogy bár az exel jól megvoltunk, a nevelés és az anyja hatása miatt kialakult személyisége vezetett a szakitáshoz, bárhogy is a nőre kentem.
Azóta is hálát adok az égnek, hogy vége lett a nyomasztó, anyósutáló hétvégékből.
Mennyivel könnyebb úgy élni, hogy békesség, szeretet van a szülőkben és a férjem egy felnőtt, önálló talpraesett férfi. Nem megy el az energiám felesleges vitákra, vagy épp nem kell hallgatnom a hülyeségeit.
Régen írtam ide, ebbe a topikba jópár kérdést, most csak visszatévedtem, azóta se használtam. A mini nosztalgia után most még jobban értékelem, hogy lezárult az az időszak.
A férjemmel az első 1 évünk úgy telt, hogy anyósom állandóan versengeni akart velem. Csak a fiát hívta ebédre, érzelmileg terrorizálta, eljtászotta, hogy beteg, csak hogy a fiai 2 naponta rohanjanak hozzá haza. A hátam mögött tömte a fejét minden hülyeséggel, mivel a férjemnek akkor volt egy lakása, én költöztem oda hozzá, és olyanokat mondott neki, hogy a hátam mögött a férjem (akkor még csak jártunk), adjon haza minden hónapban 30 ezer forintot, és majd ő gyűjti neki, nekem ne is szóljon, mert így lesz megtakarítása neki. (Kb. mintha én a férjem pénzén éltem volna, holott én is dolgoztam és fizettem mindent a lakásba rendesen.) Aztán ez 1 év után megszűnt amikor a férjem elkezdett átlátni a szitán, hogy anyósom féltékeny és úgy kezelte a férjem mintha 15 éves hülyegyerek lenne. Mindenbe beleszólt stb. Aztán kicsit lazult ez, miután észrevette a mama, hogy neki nincsen lap osztva. Azóta a másik fiára van rászállva, de olyan szinten, hogy neki a kapcsolata konkrétan anyós miatt ment tönkre, mert a srác annyira anyafüggő,hogy napi szinten nála ebédelt munka után, estig ott ült anyuka szoknyáján miközben a párja várta otthon, meg főzött ugyanúgy stb. Hát nem vagyok meglepődve..
Tehát összegezve anyós egy kétszínű némber, aki a szemedbe jópofizik, de a hátad mögött kibeszél mindenkinek, meg ellentámadásba lendül amint nem vagy jelen, de a szemedbe soha nem mondaná meg a véleményét, vagy ha nem tetszik neki valami. Én alapjáraton utálom ezt, tehát gondolhatod mennyire szimpatikus hozzáállás ez nekem.....No meg nagyon primitív após is, anyós is, igazi "nem látok át a kerítésen túl sem" típusúak, de úgy gondolják, hogy ők mindent tudnak mindenről, miközben olyan butaságokat mondanak, hogy néha a hajam égnek tudna állni. Tehát megtűröm őket, ha muszáj csak akkor megyek hozzájuk, nem szívesen vagyok velük mert feszélyeznek, és nem szeretem a képmutatást sem.
Nem vagyok jóban velük. A kezdetektől utálnak, nem személy szerint engem, hanem a státuszom. A férjem Lady Di-t is haza vihette volna, nekik az sem lenne megfelelő.
Miután összeházasodtunk, méginkább erősödött az utálat.
Az unokájukat sem látták, a férjem pedig évek óta nem látogatja őket, a fentiek miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!