Nektek sem segit otthon a párotok?
Az a helyzet,hogy a párommal itt élünk édesapámnál(enyém a ház,apu haszonélvező).Nyáron lesz egy éve.A gond az,hogy édesapám a háta mögött a párom.Az ok:nem segit vagyis lusta egy ember.
Párom napi 8 órát dolgozik(hétvége szabad,de mellékállásban néha hétvégén is dolgozik)váltott műszakban:6-13 és 13-20 óráig.Édesapám nehezményezi,hogy nem segit neki:lásd kertben való segédkezés,szoba tisztántartása.Való igaz,édesapám nehéz eset,magának való és néha(?)goromba.Az is igaz,barátom nem megy oda megkérdezni,segithet-e.Kb.azt csinálja,hogy hazajön,eszik,lefürdik és cigizik.Apám ezt látja,én ma(is)fogok a fejével beszélni,hogy segithetne neki.A kérdésem az,hogyan győzzem meg páromat???Apám 63 lesz,már ő se birja egyedül a kertet,én dolgozok.
Szeretem a párom,tényleg kényelmes ember,de én is,de én azért többet segitek.
Nem fogom elhagyni meg ilyesmi(apám rendesen oltogatja háta mögött)mert szeretem
Nekem túl sokat nem segít a párom, bár az igaz,hogy ha megkérném,hogy csináljon meg ezt vagy azt,akkor biztos megcsinálná,csak nekem most konkrétan nem esik nehezemre megcsinálni. Itt nincs sok tennivaló,egy másfél szobás lakásban lakunk. De ha ez változna vagy mondjuk a szüleinknél laknánk,biztos vagyok benne,hogy kivenné a részét. Volt már mondjuk,hogy főzött,de csak egyfélét tud,az meg nekem nagyon nehéz a gyomromnak,bár a salihoz a dresszinget mindig ő csinálja, meg volt már,hogy kereket cserélt, elmosogatott, csak,hogy meglepjen. De nálunk kicsit más,mert minden másnap tud csak itthon lenni, így meg el se várom, mert inkább akkorra hagyom,amikor másnap nincs itt. De azt megmondtam neki előre,hogy ha egyszer normálisan együtt tudunk majd lakni,akkor elvárom,hogy segítsen be többet. Mondta,hogy ok, akkor majd fog porszívózni meg ilyenek,csak azt ne várjam,hogy port töröljön,mert azt nagyon utálja.
Szerintem a párodnak figyelembe kéne vennie, hogy ő van "idegen pályán", legalább mikor délelőtt dolgozik,aznap besegíthetne, akár csak bent,ha kint nem is akar annyira, bár nekem személy szerint leégne a pofámról a bőr,hogy a bácsi órákat dolgozik kint,én meg nem segítenék semmit. Mondd meg neki szerintem,hogy mozgósítsa magát,mert ennek nem lesz jó vége.
Azért nem 8 óra mert amúgy 2ig lenne de 1kor elengedik.Úgy értettem a 8 órát.De félreirtam:)
Nem szivlelik egymást ez tény.Apám szerint leri róla hogy nem szeret tüsténkedni a ház körül.
Ma segitett párom neki a kertészetbe,de apám NEM fogadta el a segitségét...Megbeszéltük,hogy a kertben kiveszünk 3 fát.Reggel azt mondta jó,mikor párom felhozta akkor már nem.Most mit tegyünk,egy szép kert az álmunk.(párom a szüleinél tartotta rendben a kertet)
Párom próbált jó kapcsolatot vele kialakitani,de lehetetlen,mert depressziós és szoc fóbiás.Engem is mindennek elhord.Nulla a kommunikáció.De ez úgy volt akkor is,mikor nem volt párom.
És te mit akarsz egy ilyen férfitől?
Szerinted majd ha végre különköltöztök, neked segíteni fog??
Hahó, 2016-ban régen az a normális, ha a házimunkát fele-fele arányban osztjátok meg,mert mindketten dolgoztok. Hogy győzd meg a párodat? Nagyon egyszerűen "Józsi, egy utolsó bunkó vagy, hogy nem veszed észre magad. Holnaptól tessék teljesíteni az itthoni munka rád eső részét - adj neki egy listát - vagy mehetsz, amerre látsz."
hát nekem nem lenne a párom, aki 7 óra munka után játsza a nagyhalált és nem képes besegíteni a háztartásba.. tudod hogy később ha már külön fogtok élni, akkor is ez lesz? ha ne adj isten gyereketek lesz, akkor azt is lásd el, takaríts,főzzél kaját mire hazaér, moss ki stb.. ő meg majd letepszik a tv elé mert mennyire elfáradt.
szóval szerintem sürgősen beszélj vele, mert ez így elég gáz. ráadásul ő költözik be hozzátok.. inkább örülne,hogy van hol laknia, az lenne a minimum, hogy segít.ha a kerti munkákat nem szereti, hát legalább a házban tartson rendet maga után. de a leírásban írtad, hogy a szobát sem pakolja el maga után.GÁZ
Azért az jelent valamit, hogy senki sem kérdezte meg, hogy tulajdonképp mi is az a napinyolc+néhahétvége meló, csak nyomja a feminista rizsát.
Kérdező!
Mit dolgozol te, illetve mi a párod melója?
Egyébként a faterodnak tudod ki segítene, ha egy ilyen türhő alak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!