Nektek sem segit otthon a párotok?
Az a helyzet,hogy a párommal itt élünk édesapámnál(enyém a ház,apu haszonélvező).Nyáron lesz egy éve.A gond az,hogy édesapám a háta mögött a párom.Az ok:nem segit vagyis lusta egy ember.
Párom napi 8 órát dolgozik(hétvége szabad,de mellékállásban néha hétvégén is dolgozik)váltott műszakban:6-13 és 13-20 óráig.Édesapám nehezményezi,hogy nem segit neki:lásd kertben való segédkezés,szoba tisztántartása.Való igaz,édesapám nehéz eset,magának való és néha(?)goromba.Az is igaz,barátom nem megy oda megkérdezni,segithet-e.Kb.azt csinálja,hogy hazajön,eszik,lefürdik és cigizik.Apám ezt látja,én ma(is)fogok a fejével beszélni,hogy segithetne neki.A kérdésem az,hogyan győzzem meg páromat???Apám 63 lesz,már ő se birja egyedül a kertet,én dolgozok.
Szeretem a párom,tényleg kényelmes ember,de én is,de én azért többet segitek.
Nem fogom elhagyni meg ilyesmi(apám rendesen oltogatja háta mögött)mert szeretem
Illő lenne, hogy segítsen.
Már csak azért is, mert párodnak vajmi kevés köze van ahhoz a házhoz amiben laktok, evidens lenne, hogy segít édesapádnak, már a korára való tekintettel is.
Beszélj a pároddal.
#5: Két felnőtt ember tudjon egymással kommunikálni.
A "bácsika" pedig nem a vejére, hanem a lányára fogja hagyni a házát.
"hazajön,eszik,lefürdik és cigizik"
Kérdező, ha neked ez így megfelel....
Le kéne már szokni erről a segítésről. Nem, nekem nem segít a párom, mi együtt végezzük a házimunkát. Ez a segítés olyan, mintha ez valami nagy kegy lenne a pasik részéről, amiért külön csodálat illeti őket, pedig dehogy. Mindenkinek nemtől függetlenül rendben kell tudni tartani a saját élőhelyét.
Nem meggyőzni kell, hanem megmondani neki, hogy Lali innentől ez meg ez a te dolgod a háztartásban, ahol te is élsz, aminek te is a része vagy, és ahol nem tartunk kiszolgáló személyzetet.
Egyébként gratulálok a választásodhoz. Csak majd 5 év múlva a második gyerek után ne ide gyere sírni, hogy már nem bírod a tempót, de a férjecskéd csak a tv előtt issza a söröcskét.
Kedves kérdező! Ugye azt vágod, hogy nemcsak apukádnak nem segít a párod, hanem neked sem?
Majd jönnek a gyerekek, te melózol reggeltől estig, a párod meg here vere? Gondold át!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!