Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nektek sem segit otthon a...

Nektek sem segit otthon a párotok?

Figyelt kérdés

Az a helyzet,hogy a párommal itt élünk édesapámnál(enyém a ház,apu haszonélvező).Nyáron lesz egy éve.A gond az,hogy édesapám a háta mögött a párom.Az ok:nem segit vagyis lusta egy ember.

Párom napi 8 órát dolgozik(hétvége szabad,de mellékállásban néha hétvégén is dolgozik)váltott műszakban:6-13 és 13-20 óráig.Édesapám nehezményezi,hogy nem segit neki:lásd kertben való segédkezés,szoba tisztántartása.Való igaz,édesapám nehéz eset,magának való és néha(?)goromba.Az is igaz,barátom nem megy oda megkérdezni,segithet-e.Kb.azt csinálja,hogy hazajön,eszik,lefürdik és cigizik.Apám ezt látja,én ma(is)fogok a fejével beszélni,hogy segithetne neki.A kérdésem az,hogyan győzzem meg páromat???Apám 63 lesz,már ő se birja egyedül a kertet,én dolgozok.

Szeretem a párom,tényleg kényelmes ember,de én is,de én azért többet segitek.

Nem fogom elhagyni meg ilyesmi(apám rendesen oltogatja háta mögött)mert szeretem

2016. ápr. 13. 13:31
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
Ja bocs elirtam:a gond az,hogy édesapám KIBESZÉLI!!a háta mögött a párom
2016. ápr. 13. 13:33
 2/26 anonim ***** válasza:
81%

Illő lenne, hogy segítsen.

Már csak azért is, mert párodnak vajmi kevés köze van ahhoz a házhoz amiben laktok, evidens lenne, hogy segít édesapádnak, már a korára való tekintettel is.

Beszélj a pároddal.

2016. ápr. 13. 13:37
 3/26 anonim ***** válasza:
66%
Az előttem hozzászólónak tökéletesen igaza van. Mindent leírt amit kellett. Köteles a párod segíteni. Örüljön,hogy van hol lakni.
2016. ápr. 13. 13:41
 4/26 anonim ***** válasza:
89%
Én amondó vagyok, az egymás háta mögötti sumákolások helyett inkább a kommunikációval kellene próbálkozni. Nagyon sok problémát meg lehet így oldani!
2016. ápr. 13. 13:41
 5/26 anonim ***** válasza:
78%
Nekem miért nem jön ki a 8 órás munkaidő a leírásod alapján, csak 7? Mindeg, egyetértek az előttem szólókkal,legalább mikor délután otthon van csinálhatna valamit, két lusta egy pár :D
2016. ápr. 13. 13:49
 6/26 anonim ***** válasza:
67%
Egy 63 éves kertes házban élő emberrel egy fiatal ember nem tud megfelelően kommunikálni. Pláne,hogy a bácsika nem is szívleli. Közelebb kerül hozzá,ha segít neki. Igy jó esélye van hogy kis idővel az öreg belátja hogy tévedett,és a vő normális ember. Viszont ha azt látja hogy igaz dolgozik,de a ház körül semmitnem csinál,tojik az egészre,igy gondolhatja magában. --- Atya ég,kire hagyom a házam. Igaz munkahelyen melozik,de a dudva megöli a kertet,és az udvart. És a házat megöli a redva. A melohely nem minden. A nők is meloznak munkahelyen,attol mosnak,főznek takarítanak. Na meg gyereket rendeznek. Nem áll meg az élet a munkaidő elteltével
2016. ápr. 13. 13:50
 7/26 anonim ***** válasza:
43%
Szerintem az lenne a legpraktikusabb, ha te kimaradnál ebből és apukád kérne segítséget ebben. Kérdés tud e normálisan szólni hozzá vagy az olyan, mint ebben a generációban sokaknál, hogy az egy kérés is leszúrásnak tűnik és akkor lemegy az ember kedve az egésztől.
2016. ápr. 13. 13:52
 8/26 anonim ***** válasza:
92%

#5: Két felnőtt ember tudjon egymással kommunikálni.

A "bácsika" pedig nem a vejére, hanem a lányára fogja hagyni a házát.

"hazajön,eszik,lefürdik és cigizik"

Kérdező, ha neked ez így megfelel....

2016. ápr. 13. 14:01
 9/26 anonim ***** válasza:
94%

Le kéne már szokni erről a segítésről. Nem, nekem nem segít a párom, mi együtt végezzük a házimunkát. Ez a segítés olyan, mintha ez valami nagy kegy lenne a pasik részéről, amiért külön csodálat illeti őket, pedig dehogy. Mindenkinek nemtől függetlenül rendben kell tudni tartani a saját élőhelyét.

Nem meggyőzni kell, hanem megmondani neki, hogy Lali innentől ez meg ez a te dolgod a háztartásban, ahol te is élsz, aminek te is a része vagy, és ahol nem tartunk kiszolgáló személyzetet.

Egyébként gratulálok a választásodhoz. Csak majd 5 év múlva a második gyerek után ne ide gyere sírni, hogy már nem bírod a tempót, de a férjecskéd csak a tv előtt issza a söröcskét.

2016. ápr. 13. 14:08
 10/26 anonim ***** válasza:
92%

Kedves kérdező! Ugye azt vágod, hogy nemcsak apukádnak nem segít a párod, hanem neked sem?

Majd jönnek a gyerekek, te melózol reggeltől estig, a párod meg here vere? Gondold át!

2016. ápr. 13. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!