Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit csináljak, hogy anyósom...

Mit csináljak, hogy anyósom ne vegye észre, hogy utálom?

Figyelt kérdés
Most született babánk a párommal és anyósom mindig jön és beleszól mindenbe. Mikor már a hangját is meghallom rosszul vagyok tőle. És mikor próbál velem beszélni már nem tudom nem kimutatni,hogy utálom,mert bármit mond idegesít.
2016. ápr. 1. 12:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

ez életszerütlen, ahogy gondolkodsz. Vállald fel, ha valami zavar. Nem kell kőbunkónak lenni, de határozottnak igen.

Semmi értelme addig nyelni a sérelmeket, amíg bele nem betegszel, vagy ki nem robbansz.

Ez nem egy színház, ahol eljátszod a szerepedet, aztán hazamész, ez az életed.

2016. ápr. 2. 13:38
 12/18 anonim ***** válasza:
A pároddal beszéld meg, neki kellene az anyjával kedvesen megbeszélnie ezt a dolgot. A Te anyukád milyen gyakran látja a gyereket? Mert szoktak a nagymamik vetélkedni ebben...
2016. ápr. 2. 18:50
 13/18 anonim ***** válasza:

Amikor felkeltette a gyereket, biztos megmondtam volna neki, hogy rendben, köszönöd szépen akkor most ki is kísérnéd mert vissza kell altatnod mivel nem pihente ki magát és üvölteni fog 1 órán keresztül.

Tuti kiraktam volna, aztán akkor észbe kap, hogy következménye van annak, ha totál idiótaként viselkedik és nem figyel rád/rátok, hogy ti mit szeretnétek, vagy nem veszi figyelembe, hogy nálatok milyen "rendszer" van a babával, és hogyan nevelitek.

Lehet azt tenném, hogy megbeszélném a férjemmel, hogy csak akkor jöjjön át anyós, ha ő hívja, akkora pedig beterveznék egy fürdőzést magamnak, meg pihenést, ő meg hadd babázzon a férjem felügyeletével. Itt 1 óráról beszélek, tehát közel sem arról lenne szó, hogy 4-5 órát letelepszik nálunk. Amúgy én is utálom anyósom, nagyon buta teremtés, annyi, hogy nálunk a hátam mögött a férjemnek tolja a hülyeséget, nekem pedig a világért nem mondaná el a véleményét ha nem ért egyet valamivel, ráadásul olyan dolgok ezek amik csak rám és a férjemre tartoznak. Így még megmondani sem tudom neki a magamét, mert mire legközelebb találkozunk annyi idő eltelik (pl 1-2 hét), hogy hülyén venné ki magát, ha felhoznám a témát, hogy hé..hallottam ám, hogy mondtad a férejmenk, hogy...ezt hogyan gondoltad? Így inkább hagyom a francba, és örülök ha nem találkozunk. :D

2016. ápr. 4. 11:19
 14/18 gago77 ***** válasza:
Az anyos ugy jo ha porhanyos!
2016. ápr. 15. 12:25
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Az őszinteség mindenekelőtt.

Így, ahogy ide leírtad, mondd meg egyenesen, hogy nagyon sajnálod, nem tehetsz róla, de már ha a hangját nem hallod, összeugrik a gyomrod. Bármit mond, téged idegesít, annyira utálod.

2016. ápr. 30. 21:14
 16/18 anonim ***** válasza:
ritka nagy baromság, amit az előző válaszoló irt.
2016. máj. 1. 03:12
 17/18 anonim ***** válasza:
Kevés az ember szereti a konfliktust, még azok se rajonganak érte, akik könnyen és határozottan felvállalják, ha szükséges. Azzal viszont, hogy elkerülöd és inkább magadban őrlődsz, saját magadnak teszel rosszat, előbb-utóbb pedig úgyis ki fog robbanni a feszültség, csak sokkal nehezebb lesz kezelni. Most mindent ráhagysz, nem szólsz, ha olyat tesz, ami téged idegesít, majd egyszer csak indokolatlannak tűnő mértékben kiakadsz, mert mindent kiadsz, ami összegyűlt benned, akkor még te fogsz fura színben feltűnni. Jobb a problémákat azon melegében kezelni, kedvesen, de határozottan, neked, szemtől szembe. A férjnek az a dolga, hogy támogassa a párját, nem az, hogy megvívja helyette a saját csatáit, attól nem fogja senki komolyan venni az asszonyt. :-)
2016. máj. 1. 08:05
 18/18 anonim ***** válasza:

Sőt, még azt is mondanám, hogy csalás is, be is csapod azzal, ha nem osztod meg vele, amin gondolkozol.

Arra van az emberi beszéd, hogy közöljük egymással a gondolatainkat.

Látni fogja rajtad, hogy mennyire kellemetlen, hogy mennyire nem szívesen mondod, de ha nem mondod, az is hazugság, félrevezeted vele.

2016. máj. 1. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!