Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan vagyok dühös és...

Jogosan vagyok dühös és csalódott?

Figyelt kérdés
Pénteken jöttem haza kórházból egy hasi műtét után.Anyósm ajánlgatta magát,hogy jön és itt lesz. Majd mikor konkrét lett a dolog, akkor mondta, hogy jó, jön szombat délután és akkor vasárnap kora délelőtt már megy is haza, mert mekkora kupit hagyott maga után, mert főzött nekünk. Oké,mit mondjak erre, elment. De vasárnap óta egy telefont meg nem eresztett, hogy mégis hogy vagy? Azt hittem, megkérdezi, hogy hétvégén eljöjjön-e segíteni, a gyerekre vigyázni. De semmi. Közben anyukámnak elszólta magát, hogy megy a másik gyerekéhez, mert mennek üdülni és a másik mama ne legyen egyedül a két gyerekkel.
2016. márc. 30. 06:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
68%

Nem tudom, milyen hasi mütétröl van szó, mert nem mindegy, hogy egy laparoszkópos epemütét, vagy nögyógyásztai nagymütét, de ettöl függetlenül nem anyósod dolga lenne téged ápolni, hanem a férjedé.

Emellett anyukád miért nem segít neked?

2016. márc. 30. 07:17
 2/14 anonim ***** válasza:
77%
Alapvetően nem anyósod feladata. De mivel ő ajánlotta fel, így egyeztetek meg, így jogos a dühöd. De lépj rajta túl, és vond le a konzekvenciát.
2016. márc. 30. 07:19
 3/14 anonim ***** válasza:
74%
Miért nem anyukád ment segíteni neked?
2016. márc. 30. 07:28
 4/14 anonim ***** válasza:
79%

AMikor hazamentél, anyósod OTT VOLT. Az meg, hogy nem maradt hetekig - minek kellett volna? Elvégre nem az ö dolga, és inkább örülnél, hogy egy napot ott volt veled.

Utána jogos lenne, ha a saját anyád is beszállna, meg a párodnak is feladata lenne segíteni.

2016. márc. 30. 07:34
 5/14 anonim ***** válasza:
82%

Anyósod betartotta, amit ígért: jött és segített. Nem maradt ott több napig, de ez nem is várható.

Azt sem értem, miért kéne a most következő hétvégén a gyerekre a műtéteddel összefüggésben vigyáznia. Ha hét közben el tudtad látni a gyerekedet, akkor hétvégén miért ne tudnád?

Egyébként anyukádnak, apukádnak tízszer annyira, férjednek százszor annyira kötelessége lett volna segítenie téged a lábadozás alatt, mint anyósodnak.

Ha meg ott lett volna 5 napig, lehet, hogy azért lennél dühös rá, hogy 5 napig ott ült nálatok és nehezen viselted el.

2016. márc. 30. 08:13
 6/14 anonim ***** válasza:
86%

Ne haragudj, de én sem érzem a kiakadásod jogosságát.

Anyósod ment, segített, ahogy tudott/elképzelte.

Ha nem beszéltétek meg RÉSZLETESEN előre, hogy mit, mikor, hogyan szeretnél, mi lenne neked a legnagyobb segítség, akkor utólag ez már nem nagyon jogos háborgás.

Én a helyedben ezt a segítséget is megköszönném szépen, hiszen a semminél mégis többet tett, te pedig tanulhatsz az esetből a jövőre nézve (vagy nem kérsz tőle többet ilyen jellegű segítséget, vagy legközelebb előre lefixáljátok a teendőket stb.)

Egyébként ebben a történetben nagyon hiányolom a férjedet- egy ilyen családi helyzetben nem ő lenne az elsődleges, akinek segítenie kellene?

Vasárnap óta nem sopk idő telt el- felnőtt emberek vagyunk- miért kellene naponta telefonon érdeklődni a hogyléted felől? Te miért nem hívod fel azért, hogy megköszönd neki a segítséget? Akkor elmondhatnád azt is, hogy hogy vagy.

Az, hogy a nagymama számára egyformán fontos neked besegíteni és a másik családnak is az szerintem teljesen rendben van. Ha tudsz már netezni és panaszkodni is, akkor gondolom már nincsenek irtózatos fájdalmaid, ez jó hír, mihamarabbi gyógyulást kívánok :)

A hosszú hétvége alatt a férjed is bizonyára besegített, így akkora gond nem lehet, ugye? Kár lenne egy ilyenkért anyósoddal összerúgni a port, kerülhetsz még olyan helyzetbe, amikor az ilyen segítség is nagy segítség lehet.

2016. márc. 30. 08:16
 7/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!anyukám itt volt egész héten,intézte a gyereket,háztartást,mindent. nem laparoszkópos műtétem volt, vágtak.jól esett volna,ha lefoglalja a gyereket és nem rajtam ugrál.
2016. márc. 30. 08:38
 8/14 anonim ***** válasza:
77%

Édesanyád ott volt egész héten, mindent intézett, pluszban az anyósod is ment és valahol a férjed is gondolom jelen volt.

Ez így mind kevés volt és a gyerek mégis "rajtad ugrált"?

Egy gyerekre volt 3 egészséges felnőtt és még a te elégedetlenkedésed is?

Na akkor itt a szervezéssel voltak komoly bajok...

Hiába a lepontozás, továbbra sem tartom jogosnak a felháborodásodat.

Volt segítséged, nem is kevés, mégsem elég.

2016. márc. 30. 08:44
 9/14 A kérdező kommentje:

a férjem is segített, de dolgoznia is kellett,mert sajnos az én keresetem kiesik most.

annyit nem értek és azért vagyok dühös,mert egész héten azzal nyúzott,hogy mikor jöjjön és itt lesz 2-3 napig,hogy mindenben segítsen. aztán mikor odajutott az idő,hogy tényleg jönni kell,akkor már kicsit úgy tűnt, hogy nem annyira szívesen jön és amint lehet,megy is haza.

2016. márc. 30. 08:57
 10/14 anonim ***** válasza:
58%

hát megteheted,hogyha neki lesz baja, akkor te is ugyanezt csinálod, mint amit ő veled.

de szerintem kicsit túl reagálod. ha anyukád ott volt egész héten, + a férjed is veled él, akkor miért kéne egy harmadik személy aki segítsen?

2016. márc. 30. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!