Miért nem érti meg, hogy nem akarok Magyarországra költözni?
Tudom, hogy borzasztóan szánalmas, hogy itt írom le a bajomat, de nincs senki, akinek ezt elmondhatnám. Előre is köszönöm, hogyha végigolvasod és esetleg adsz tanácsot is.
A történet ott kezdődött, hogy a párom és a legjobb barátom, illetve a barátaim nagy része (6-an) meghalt egy autóbalesetben 1 hónapja. Egyszerűen összetört a helyzet. Nem tudtam semmit sem csinálni, sem enni, sem beszélni senkivel, se semmi napokig.
Van egy 4 éves kislányunk, aki sokkal jobban viselte a helyzetet, mint én. A családom vigyázott rá az első hetekben. Igazi kis hős.
Itt Párizsban temettük őket el, mert a párom ezt kérte a végrendeletében. Abban a temetőben ismerkedtünk meg, randiztunk először és sokat jelentett az a hely számára. Az anyósomnak már ez sem tetszett.
Álltam az ideútját, a szállását és mindent, 3 hétig.Aztán elkezdte mondogatni, hogy Magyarországra költözhetnék a picivel (akit csak a temetés óta ismer, mert engem nem bírt és nem is akart találkozni vele, sem velem). Én azonban nem akarok. Itt van a munkám, a családom, a házunk, a kislányunk barátai, ovija és minden. Egyébként sem érzem még magam késznek arra magam, hogy elköltözzek esetleg. Rettegek a gondolattól is.
Tudom, hogy neki is nehéz, mert elveszítette az egyik fiát. Ezt nem vitatom.
Felnőtt nő vagy gondolom. Csináld azt amit te jónak látsz, ill. azt ami szerinted jó neked és a lányodnak is.
Ne hallgass egy olyan nőre aki még a fia végakaratát sem nézte jó szemmel ( említetted, hogy nem tetszett neki, hogy hol volt a temetés) . Ha még ezután a tragikus eset után sem képes családként tekinteni rád és a lányodra, akkor meg ne is gondolkozz ezen. Van most neked épp elég bajod, amit meg kell oldani. Ez a te életed. Ne hagyd, hogy beleszóljanak. Aztán egyszer majd csak észheztér.:) Kitartást.
Én nem értem mi a kérdés. Adott egy utált anyós, aki nem szeret téged se az unokáját és egy teljes élet ami most az egyik fél halálával felborult, de még mindig 1000X rendezettebb és több kilátással kecsegtet, mintha hazajönnétek. Ráadásul eszedbe sincs hazajönni.
Mi a kérdés?
Tudom, hogy ez most erzeketlenul fog hangzani, de konkretan kozld vele, akkor koltozol, ahogy talalt neked annyit fizeto allast Magyarorszagon, amenyit most keresel. Mert nem akarhatja, hogy alacsonyabb eletszinvonalt biztosits a picinek.
jah, es azt is megemlitheted neki, hogy ideje lenne hazautaznia, mert nem akarod tovabb eltartani. Ajto becsuk, tobbet nem is gondolsz ra, megbrobalod ugy folytani az eleted, hogy a kislanyodnak a leheto legjobb legyen.
Es igen, ebben benne van az is, hogy aki artani akar neki (es igen, aki el akarja szakitani a barataitol ebben a szamara is nehez idoben az artani akar neki) az menjen a fenebe.
Ha nem érti meg, az az ő gondja.
Élj ott, ahol neked jó. Meg van a kialakult életed, minek változtatnál rajta.
Őszinte részvétem.
"Rettegek a gondolattól is."
De mitől rettegsz könyörgöm? Önálló, felnőtt ember vagy, azt csinálsz amit te akarsz. Ha valaki azt mondja hogy ugorj a kútba akkor megteszed? Nem. Na látod.
Te életed ő nem szólhat bele.Eddig sem tette ezután se tegye.Van egy kialakult életed amit most egyedül kell tovébb vinned.Miért jönnél haza ha minden oda köttiteket.Ilyenen ne rágódj.Mond meg neki kerek perec ,ahogy eddig nem jöttetek M.o-ra ugy ezután sem.és kész.
És Őszinte részvétem.Sok erőt kitartást!
A leírásodból ítélve nem láttam mi lehet a gond.
Azt olvastam, hogy mondogatta, hogy elköltözhetnél a gyerekkel. Nem parancsolt vagy ilyesmi, persze nem tudhatom, azt nem írtad le.
A megoldás ugyanaz, mint amit előttem leírtak. Nemet mondasz, ő haza megy és elvan döntve.
Részvétem.
Nem értem, mi a gond.
Ott éltetek, te jelenleg is ott élsz, ott van munkád, a kislány ott jár oviba, téged és a kislányt is minden oda köt. Amíg a párod élt, addig sem került elő a Magyarországra költözés gondolata. Eddig is külön éltetek, ezután is külön élsz. Nem költözöl. Anyós éli a maga, Te meg a saját életedet. Nem értem, hogy miért kellene bármilyen formában megfontolni a költözés gondolatát. Ezt így meg lehet mondani anyósnak. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!