Titeket is azért kicsit jól érintett amikor a férjetek végre tisztázta anyósotokkal a kapcsolatát illetve nem tartotta vele annyira a kapcsolatot?
Ha anyós mondjuk picit beleszólt a kapcsolatotokban, többször összeveszett veletek is, sőt a sógornőd is összeveszett veled a 8 év alatt azért örültél amikor a férjed végleg kiállt melletted és az ilyen családtagokat anyóst, testvért inkább úgy mond semmibe vette, és veletek lett kapcsolata.Végre levált az anyjáról, és hanyagolva lett a minden héten egyszeri látogatás oly annyira hogy mondjuk 2-3 havonta ha egyszer felhívja?!
Igazából barátnőmmel beszéltük ezt, mondtam hogy én személyszerint örülök. Ő azt nyílatkozta hogy bár az ő anyósa inkább lehúzza őket, sosem örülne annak ha nem tartanák a kapcsolatot és ha ez így is lenne, inkább támogatná hogy de igenis tartsuk a szülőkkel a kapcsolatot. Azt mondta hogy én is járhatok így hogy majd a jövőbeli menyemmel nem fogok kijönni és a fiamat ellenem fogja beszélni.
Ő 24 éves én 27 szerintem még nem látja ezt a helyzetet annyira át.
Nálunk is hasonló volt,eleinte közel laktunk,menni kellett hetente,férjemnek naponta telefon,beleszólt mindenbe.
Én untam meg,de nem kellett sok rábeszélés,200 km-re költöztünk,2 havonta meglátogatjuk őket 1napra,2hetente egy 5 perces mizu telefon,nem mondunk el semmit igy nincs mibe beleszólni.
Én örülök ennek.
Egy párkapcsolat az KÉT személy ügye, a házasság még inkább... csak keményen.
Ti vagytok egy család, ketten - meg majd a gyerekeitek.
Örülnék,ha a férjem tisztázná a helyzetet anyósommal, de nem teszi.Nem áll ki értem.Én sem védtem meg magam évekig,de elegem lett, s úgy oldottam meg,csak ünnepekor találkozunk, így ritkábban tud piszkálni.
Annak viszont nem örülnék, ha a férjem nem tartaná a kapcsolatot az édesanyjával.Ő igenis menjen, látogassa,hívja.Annak viszont örülnék,ha nem számolna be az anyjának a magánéletünkről.
Mindenesetre a közös gyermeketek azt a mintát látja, amit ti mutattok neki.
Én a nagymamám halála után 25 évig jártam a nagypapámhoz, segítettem, ápoltam.
Ezt látta a lányom, és amikor a férjem beteg lett, együtt ápolta velem.
Szerintem, ha a határokat meghúzzuk és ahhoz tartja magát mindenki, akkor nincs gond. A jó viszonyt kell/kellene megőrizni.
Tehát nem szólunk bele egymás életébe, se anyós a mienkbe, se mi az övébe. Ez lenne az ideális. Sajnos a legtöbben átlépik ezt a határt, ilyenkor legjobb figyelmeztetni az illetőt és jobb, ha ezt a saját gyereke tesz, tőle jobban elfogadja a véleményt anyós, mint a házastársától.
A teljes kapcsolat megszakítást nem tartom jónak. Minden nő gondoljon bele, egyszer ő is lesz anyós (ha van gyereke), neki se esne jól ha kizárnák a családból.
Az én viszonyom se felhőtlen anyósommal, küzdöttem évekig, de megtanultam, hogy sose leszek elég jó neki. Onnantól kezdve nem görcsöltem rá a találkozókra. Viszont a férjem telefonálgat neki, én nem hívom, csak ha muszáj. Találkozunk 1-2 havonta, ha családi esemény van, sűrűbben. Néhány udvariassági kör és ennyi. A férjemnek viszont az anyja, akkor is ha 3 hónap házasság után közölte velem, hogy váljunk el és az első unokánál hisztériás rohamot kapott. Aztán személyes sértésnek vette, hogy nem fiú lett.
Igaza van a barátnődnek. Nem kell hagyni, hogy betolakodjon az életetekbe, de ki sem tilthatod őket. Meg kell találni az arany középutat. Ezzel a férjednek is tartozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!