Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért van az, hogy az anyós-me...

Miért van az, hogy az anyós-meny témakörökben 90 %-ban a meny panaszkodik és kb.10 %-ban az anyós. Ennyire ördög lenne minden anyós és ennyire angyal a menye?

Figyelt kérdés

2016. márc. 6. 09:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
68%

Nyilván nagyrészt nem az idősebb generáció írogat itt.

Ők jórészt a szomszéd néninek meg a postásnak panaszkodnak.

2016. márc. 6. 10:27
 12/25 Platypus ***** válasza:
92%
Amióta a világ a világ, mindig is az idősebb korosztály volt hajlamos arra, hogy gyerekként kezelje a fiatalabbat, akkor is, ha önálló életet élő felnőtt emberek. Egyáltalán nem jellemző, hogy valaki megpróbáljon beleszólni, sőt aktívan beavatkozni a házastársa szüleinek életébe. Ezzel szemben nem egy szülő érzi feljogosítva magát, hogy nekiálljon rendezkedni a már önállósodott gyereke életében, és ezt a házastárs viseli a legrosszabbul. Vannak hárpia menyek is, de jellemzően olyankor kerülnek elő, amikor a fiatalok a szülőkhöz költöznek. A hárpia anyósok viszont szép számmal keserítik önálló háztartásban élő menyeik életét is.
2016. márc. 6. 10:29
 13/25 anonim ***** válasza:
88%

Mert kevesebb anyós ír a gyakorira, mint meny?

Viccen kívül...bizony az anyósokkal nem könnyű az élet, főleg, ha még együtt is lakik velük az ember lánya...

Van bennük egy olyan, hogy sosem elégedettek a fiuk választottjával, valahogy úgy érzik, hogy az jobbat érdemelt volna.

És nem, nem minden meny angyal, csak a többsége nem szereti, ha beleszólnak a dolgaikba. És ezt valahogy meg tudják mondani a saját anyjuknak, de anyóssal már bajban vannak.

Az én anyósom tényleg egy remek ember volt, csendes, kulturált, igazi úriasszony, kedveltük is egymást, nem is volt vele baj, ameddig megszületett a zunoka. Onnantól nagyjából beköltözött hozzánk, és mindenbe beleütötte az orrát. Három hónapomba telt, hogy megértessem vele, hagyjon minket békén. Közben majdnem ráment a házasságunk.

2016. márc. 6. 10:39
 14/25 anonim ***** válasza:
24%

Mi az, hogy "nem tudja kezelni a gépet"?

Nem kell ECDL vizsga ahhoz, hogy bekapcsolja, kétszer rákattintson az internet ikonjára és beírja a címsorba, hogy gyakorikerdesek.

2016. márc. 6. 13:08
 15/25 anonim ***** válasza:
57%
Utolsó akár hiszed akár nem, azért egy középkorú vagy attól idősebb felnőttnek, aki nem számítógép mellett nőtt fel igenis nehéz ez, nem azért, mert ostobák, hanem ez nekik teljesen új dolog. Valamelyik válaszoló írta, hogy az ő idős ismerősének nagyon jól megy, nyilván nem mindenki béna, meg gyakorlással bele lehet jönni, de a saját anyám(61 éves) bár értelmes, tájékozott nő, de a mai napig van, hogy elakad ezekben, még egy szimpla email elküldés/azon belül fájlcsatolás is gondot okozhat, legalábbis az ismerősi körömben lévő idősebbeknél én ezt látom.
2016. márc. 6. 13:54
 16/25 anonim ***** válasza:
70%

Középkorúak? Anyukám 50 éves, irodában dolgozik, naponta kell emaileket küldenie, meg mindent csinálnia. Nem minden középkorú dolgozik gyárban, és gépet csak az unoka kezében lát.

A kérdéshez:

Nyilván az anyósok barátnői nem azt a tanácsot adják, hogy "hagyd rá", hanem hogy "erőszakold rá az igazad, úgyis te tudod jobban". Itt az oldalon is sokszor mondják a menyeknek, hogy "hagyd rá". Annak, akinek mindent tűrnie kell, több panaszkodnivalója van, mint annak, aki eléri, amit akar.

2016. márc. 6. 14:04
 17/25 anonim ***** válasza:
49%
Már vagy 20 éve van internet, ne tegyünk már úgy, mintha valami nagyon új dolog lenne...
2016. márc. 6. 14:23
 18/25 anonim ***** válasza:
46%
Huszonéves fiaim vannak, bármikor lehet anyós belőlem. Gond nélkül kezelem az okostévémet, okostelóval irányítom, kihasználom a lehetőségeit. Magam készítem a powerpoint előadásaimat, excelben vezetem a háztartási könyvet, kizárólag netbankon keresztül fizetek mindent, a közüzemi számláimat díjnetre állítottam be, rendszeresen vásárolok online, az emailjeimet okostelón intézem, a bevásárlólistát Google-bővítményben, ami meg van osztva a családtagokkal, bárki írhat bele, és elérhető mindenkinek, aki épp ráér boltba menni. Sose végeztem ehhez semmilyen tanfolyamot, mert nem egy szellemi kihívás mindezt megtanulni, kitapasztalni, egy ilyen végtelenül egyszerű dolgot, mint a gyik, pláne nem kunszt megtalálni, elég jól be van keresőzve.:-) Egyszerűen a korral többnyire együtt jár az élettapasztalat és gyakorlat a felnőtt kommunikációban, aminek a fiatalabb generáció sokszor híján van. Ezért aztán itt panaszkodik, ahelyett, hogy az érintettel oldaná meg a problémát.
2016. márc. 6. 14:49
 19/25 anonim ***** válasza:
44%

"Anyósok öregek és nem tudnak netezni."

ELőször is, egy 50-es ember még nem öreg.

Másodszor, hatalmas nagy ész kell a netezéshez. Látom, a te képességeidnek ez már határa.

48 éves nő vagyok, én már akkor programozó és rendszergazda voltam, mikor te valszeg még meg sem születtél.

Munkahelyeken kb. bő 20 éve dolgoznak számítógépeken.

Számoljál már egy kicsit. Nem mindenki gyári munkás ám.

A mai oprendszerek hülye biztosra vannak tervezve. Csak olvasni és értelmezni kell tudni.

72 éves Anyukám a volt osztálytársaival neten tartja a kapcsolatot. Szokott levelezni, netezni, skype-olni, játszani, fényképeket rendezgetni, feltölteni napi szinten.

Nem értem, hogy a kamaszok egy része miért hiszi azt, hogy ők szarták a spanyolviaszt, és rajtuk kívül mindenki helikopter.

2016. márc. 6. 23:43
 20/25 anonim ***** válasza:
48%
Pacsi, 19-es:-) Én ugyan nem programozó vagyok, nem is irodában, adminisztrátorként dolgozom, de napi szinten használom a munkámban a laptopomat, előbb volt okostelefonom, mint az ide írogatók nagy többségének, és ki is használom a funkcióit. Magam is jókat mosolygok azon, amikor azt gondolják, hogy mi még pattintott kőtáblákkal és barlangfestményekkel kommunikáltunk.:D
2016. márc. 6. 23:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!