Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hagyja rám, mert "kislány"...

Hagyja rám, mert "kislány" vagyok? Erre hogy reagálnátok?

Figyelt kérdés

Tegnap egy beszélgetésünk során a vőlegényemmel kiderült, ha összevesztünk, ő pedig beszélt róla az anyjával, csomószor azt tanácsolta neki, hogy hagyja rám, mert még kislány vagyok. Most akkor ez negatív, vagy lehet pozitívnak is gondolni? Vagy miért gondol engem kislánynak? Egy kicsit zavar... A párom csak 2évvel idősebb nálam.

L 22

2016. febr. 15. 08:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
9%

Na varj, ha mar most veszekedtek amig meg ossze se hazasodtatok, mi lesz kesobb?

Mellesleg ha meg "kislany" vagy, akkor ne qrogasson, ha meg felesegnek eleg erettnek tart, akkor felnott nokent banjon veled ne kislanykent.

2016. febr. 15. 10:00
 12/22 anonim ***** válasza:
56%

Nem feltétlenül kell negatívnak venni, inkább ez szerintem konfliktus elhárító magatartás.

Nem feltétlenül kell úgy gondolni erre hogy akor neked rossz felfogásod, csak egyszerűen még nincs annyi élettapasztalatod, esetleg érzelmi háttered, hogy az adott dolgot valóban át tudd élni vagy dönteni benne.

Ez ennyit jelent többnyire.

2016. febr. 15. 10:02
 13/22 anonim ***** válasza:
33%

Szóval szerintem nem érdemes erre negatívan reagálni, mivel a kijelentés a bizalmat megszavazza a jövőre nézve, csak nem szeretne az adott helyzetben belemenni egy konfliktusba, akár fordíthatod úgy is ezt a kijelentést, hogy majd kialakul, és akkor kevésbé érezhető lekicsinylőnek.

Máskor javítsd ki, ha ezt mondják neked!

Mond vissza, hogy nem vagyok kislány már, de majd kialakulnak a dolgok!

2016. febr. 15. 10:05
 14/22 anonim ***** válasza:
83%

8-as! Szépen hangzik, amit írtál, de egy mondatoddal vitatkoznék:

"Testvérem is szokott mesélni a barátnőjével való konfliktusáról a szüleinkkel, mert tudja h a szüleink külső szemlélőként máshogy fogják ítélni a helyzetet, és reális választ fognak adni."

Kérdés, hogy a szülő mennyire tud külső szemlélőként nézni egy konfliktusra a saját gyereke és egy másik ember között. Arról nem is beszélve, hogy a szülő és a gyerek ugyanolyan szokásrendszerben nő fel (hiszen a szülő a saját szokásrendszerébe neveli bele a saját gyerekét), míg egy másik családból jött embernek más a szokásos. Gondolok itt pl. az ünnepek megünneplésére, a szülőkkel való optimális távolság kialakítására, a munkához, pénzhez, szabadidőhöz, családhoz való viszonyra, stb. Így, ha semmi rosszindulat nincs a szülőkben, akkor is mellélőhetnek részint saját gyerekük iránti elfogultságból, részint meg amiatt, hogy szülő és gyereke számára ugyanaz a természetes, míg a másik családból jött embernek másvalami.

2016. febr. 15. 10:06
 15/22 anonim ***** válasza:
60%
Goldmundnak maximálisan igaza van, a szülő elfogult, ezért van az, hogy még egy barát sem tudja reálisan látni, az adott helyzetet, és sok problémában nem tudunk segíteni bármennyire is szeretnénk. Attól válik az ember felnőtté, ha önmaga dönt és vállalja a felelőséget, még akkor is ha rosszul dönt egy adott helyzetben. Lehet valaki 20 évesen felnőtt, és lehet 50 évesen nagyra nőtt gyermek. Volt benne részem, a 40 éves exem mindent megbeszélt az anyjával, még azt is hogy jó-e úgy a rántás a levesbe ahogy én csinálom... és tényleg egy idő után gyereknek éreztem magam, és már azt vettem észre, hogy anyukával vitatkozom a fejemben, és neki akarok megfelelni, és mindent úgy csinálni, ahogy neki tetszik...de ez nem ment, szomorú lettem és depressziós, magamban kerestem a hibát, aztán sok lett és ott hagytam...
2016. febr. 15. 10:53
 16/22 anonim ***** válasza:
62%

Egy párkapcsolat akkor is két ember ügye.

Nekem vannak nagy gyerekeim, néha elmesélik a bajaikat, én meg segítek nekik értelmezni a dolgokat, de nem adok semmiféle tanácsot, hogy mit mondjanak, vagy csináljanak.

Rossz néha látni, amikor elcseszik... de hát abból tanuljanak, ne az én tanácsaimból!

2016. febr. 15. 11:20
 17/22 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem totál feleslegesen van túllihegve ez a dolog.

Persze mondhatjuk hogy "miért beszél róla anyucinak" meg "miért nem magától dönt". De valljuk be, az emberek 99%-a kibeszéli valakivel a gondjait, és miért ne a családjával beszélné meg?

Az sem igaz hogy egy szülő 100%-ban elfogult lenne. Van aki elfogult, de van aki helyén tudja kezelni azt amit a gyereke mond, és akár a saját gyerekének is megmondja, hogy nem csak ő létezik a világon.

Amúgy is, azt sem lehet mondani hogy rosszat tett volna a szülő, nem beszéli tele a gyerek fejét, csak lenyugtatja.

2016. febr. 15. 12:44
 18/22 anonim ***** válasza:
60%
Amúgy szerintem a "kislány még" témát arra érti hogy még fiatal és tapasztalatlan vagy és emiatt belementek olyan vitákba amibe később nem fogtok. Bár ha ez ennyire zavar, akkor tényleg kislány vagy még.
2016. febr. 15. 12:49
 19/22 anonim ***** válasza:
36%
Én totál Komment Huszárral értek egyet. Főleg figyelembe véve, hogy a legtöbb válaszoló, aki "veszekedtek jaj mi lesz később" "beszél róla az anyjával, fúj miért teszi ez" típusú válaszolók legnagyobb része egy unatkozó tizenéves, akinek fogalma sincs a párkapcsolatokról meg a házasságról. A szülőkkel meg nem csak úgy lehet beszélni, mint egy kölyök, meg úgy regálni, ahogy ők azt kérik, hanem parterként is lehet velük beszélni mint 20-25-30 éve házasságban élő emberekkel, akiknek egyről s másról már elég komoly tapasztalata van és valószínűleg a kérdésben szereplő fiatalember anyja is ilyen minőségében mond véleményt, mert ha egy hisztis tyúkanyóként válaszolna, aki szét akar titeket szedni, akkor nem azt tanácsolná, hogy hagyja rád, mert még kislány vagy(ami egyébként igaz, ugyanúgy, ahogy a fia is kisfiú még, de nyilván nem fogja nagydobra verni, ha időnként erre is emlékezteti az anyja, mert az bántja a kisfiús önérzetét), hanem azt, hogy hagyjon ott, mert nem ezt érdemli tőled.
2016. febr. 15. 14:31
 20/22 anonim ***** válasza:
46%

Mit látsz te ezen pozitívnak? Hogy a vőlegényed egy taknyos, aki nem hajlandó leválni az anyjáról, minden bajával anyucihoz rohan, kitergetni neki a TI kettőtök családi szennyesét - amihez SENKINEK!!! semmi köze -, folyton veszekszik veled (ami egyébként anyuka maró hatása a kapcsolatban), anyuka téged megaláz és lekislányoz, holott felnőtt nő vagy ...?

Soroljam?

Épeszű nő azonnal lapátra tenné az ilyen kisfiút. Menjen haza anyuka szoknyájához. De a te dogod.

2016. febr. 15. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!