Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Autó-Párom-Anyós-Én?

Mia84 kérdése:

Autó-Párom-Anyós-Én?

Figyelt kérdés
Párom kért kölcsön a mamájától pénzt, h vegyünk kocsit havi törlesztéssel fizetjük vissza neki. Ketten. A párom 65e Ft-ot fizet, én meg amennyit tudok még pluszban adni. Párom egy háztartásban él az anyjával, mamájával. Én nem lakom ott.Meglett a kocsi. Az én kedves párom odaadta a pótkulcsot az anyukájának. A kocsi ott parkol náluk, és az én drága jó leendő anyósom úgy használja a kocsit, mintha a páromé és az övé lenne. Ha el is megyek vele, már kérdezi is a páromtól, h "elmentem? ". Mondtam a páromnak kérje vissza a pótkulcsot tőle, mert ez így elég rossz nekem. Azt gondoltam ez a közös kettőnk autója. Leendő anyós ha be akar vásárolni, ha van jogsija, ha nincs, kérjen meg hogy vigyük el, de ne érezze már sajátjának. Az zavar, hogy most megy szervizbe és kb 100 e Ft-ba áll meg a szerviz, és fizetem a felét, mivel megállapodtam a párommal. Csak sajnos, így nem igazán van humorom beszállni a dolgokba, h az anyja nem is tankol bármikor bepattan az autóba és elmegy bevásárolni vele. Nem voltam irigy sosem, nem is értem miért dúl fel ennyire a dolog, de igazán, nem tudom mi lenne jó megoldás. Totál rosszul vagyok attól h használja a kocsit. Ráadásul párom elmondása szerint nem is megy neki a vezetés. Bánt, h végre lenne valami közös nagyobb valamink, és ő meg csak úgy használja. Utálom ezt a helyzetet.Véleményetek?

2016. febr. 8. 15:16
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:
Az anyukájának nincs benne semmi pénze.A mamája adta a pénzt.Tudom,h nincs rendben ez az egész.Ezért is kérem a véleményeteket.Igazán a családommal ilyen dolgokat nem lehet megbeszélni.
2016. febr. 8. 16:53
 22/42 veterán vas ***** válasza:
57%

Minél hamarabb szállsz ki a buliból annál kevesebb lesz az anyagi veszteséged és a gyomorideged.

Amennyiben nem mersz az asztalra csapni, akkor nyeld le ezt a békát..... :(

2016. febr. 8. 17:01
 23/42 anonim ***** válasza:
77%

Nézd, még kulcsod sincs a kocsihoz.

A kocsit max. kölcsönbe viszed el. Nem laktok együtt, miért vásároltok közösen?

Szerintem kérd.vissza a pénzt, amit eddig fizettél.

Majd akkor közösködjetek, ha már össze költöztetek.

2016. febr. 8. 17:11
 24/42 anonim ***** válasza:
77%
Az én párom is vett egy kocsit, ami az ő nevén van, nála parkol. Bármikor elvihetem ha szükségem van rá, cserébe megtankolom néha, hogy ne legyek pofátlan. Ennyi etővel én is mondhatnám, hogy van egy közös autónk, pedig nagyon nincs...érted mire célzok, ugye? Ne haragudj, de ez tényleg olyan mint amit valaki írt, mintha csak úgy segítenél neki fizetni a részleteket jófejségből.
2016. febr. 8. 17:16
 25/42 anonim ***** válasza:
55%

Drága tanulópénz volt ez neked :(

Semmi nem közös addig amíg nem közös háztartásban vagytok. Igaza van annak aki azt írta, hogy minél hamarabb szállsz ki ebből, annál kevesebbel úszod meg.

Ha az az autó közös lenne veled akkor a pótkulcs nálad lenne, fele annyi időt nálad parkolna és ketten használnátok el a benyát. Ehhez képest ketten fizetitek, ketten tankoljátok, ketten szervizeltetitek és ők ketten használják. Palira vettek. De abból ahogy írod, hogy nagyon szerettél volna valami első nagy közös cuccot az jön le, hogy jó nagy rózsaszín köd van a fejeden. Ezért nem vetted észre, vagy hagytad, hogy a bolondját járassák veled.

2016. febr. 8. 17:58
 26/42 anonim ***** válasza:
57%

Ez így nagyon nem működőképes. Legelőször leülnék a párommal beszélni, hogy nekem autóra van szükségem, azért fizetek, így viszont csak a pénzemet szórom a semmibe, de továbbra sem megoldott az utazásom.

Két lehetőség van:

1. Visszaadja a pénzt, amit te eddig beleöltél, hiszen ha jól értelmezem, sosem használtad, párod és az anyukája annál inkább. Ezért baromira nem kéne neked tejelned. A visszakapott pénzt tovább gyarapítod, és később veszel egy saját autót.

2. Nem adja vissza a pénzt, így szintén az a felállás, hogy gyűjtesz sajátra, csak tovább fog tartani. Te meg egy életre megtanulod, hogy a közösködés majd akkor működik, ha együtt éltek, közös névre kerül, és azonos arányban osztoztok a fizetségen.

A pénz része elég necces, hiszen gyanítom, kellemetlen odaállni a párod elé, hogy fizessen neked 250 ezret, de ő sem szívbajos, mikor elfogadja tőled a havi részleteket, viszont az anyukája utazik belőle.

Megér egy nagy beszélgetést a dolog, és ne hagyd magad!

2016. febr. 8. 17:59
 27/42 anonim ***** válasza:
11%
A papírokon szerepel legalább a neved?
2016. febr. 8. 18:27
 28/42 A kérdező kommentje:
Nem szerepel...tiszta hülye vagyok. A legjobb megoldás,ha nem adok bele semmit.Amit eddig adtam, azt elkérem.Ha belegondolok tényleg anyuka a lényeg.Ezért sem vagyunk még külön.A legjobb,ha saját autóra gyűjtök.Fordított esetben alapból a páromnak adtam volna a pótkulcsot,ha beszáll pénzben,ha nem. Azt hiszem a kapcsolatunkról is árulkodik az egész. :(
2016. febr. 8. 19:15
 29/42 anonim ***** válasza:
55%

most komolyan úgy gondoltad hogy havi 25 ért neked lesz egy külön járgányod....

együt se éltek és bele mész ilyen baromságba és még el is hiszed hogy fillérekért te fogsz jol járni

enyire ne légy már szerelmes....

2016. febr. 8. 19:33
 30/42 anonim ***** válasza:
50%

Én visszakérném a pénzt és nem fizetnék bele semmit a jövőben. Bérelnék/leasingelnék vagy gyüjtenék egy saját autóra.

Milyen értékű/tipusú az autó ha megkérdezhetem?

2016. febr. 8. 20:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!