Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Vőlegényem anyjának beszólása...

Vőlegényem anyjának beszólása csak nekem fura?

Figyelt kérdés
2 napja elmentünk meglátogatni vőlegényem anyjáékat.Szóbakerült az unokatestvére aki nemsokára férjhez megy, és az anyja azt vágta oda nekünk,hogy ők legalább tudják a sorrendet... először esküvő utána gyerek.én 16 hetes terhes vagyok és menyasszony.Kicsit rosszul esett mert a másik gyerekénél már van egy fél éves pici és ők se házasok,náluk mikor összejöttek elsö hónapban baba lett.Mégis ők a jók.célzás lehetett valamire ,vagy ne vegyem magamra nincs mögötte több csak képzelem?
2016. febr. 6. 12:29
1 2 3 4 5 6
 31/55 A kérdező kommentje:
Van anyukája neki is.Sőt mielött ideköltöztek hozzá közelebb lakott mégis ide jött ha valami volt,pedig állitólag jó az anyjával a kapcsolata.nem akarok én versenyezni ki a jobb csak nekem fura ,hogy próbál kifúrni,én nem ilyen vagyok ezért bánt.Én anyumra bármikor számithatok,tehát nem dől össze a világ ha nem fog miket is annyira szeretni mint a Benit.inkább tényleg elengedem és a babura koncentrálok.
2016. febr. 6. 15:29
 32/55 anonim ***** válasza:
75%

Hát akkor velem is gond..van... xD

Én gyereket szeretnék,viszont esküvőre nincs szükségem,eszem ágába sincs férjez menni! :D

Amúgy meg,mindenki saját maga dönti el,hogy miképp alakítja az életét,mikor vállal gyereket,mikor házasodik..nehogy már más szóljon bele

2016. febr. 6. 16:13
 33/55 anonim ***** válasza:
6%
Ha nem éreznéd a szíved mélyén, hogy mennyire igaza van a vőlegényed anyjának, akkor nem bántódtál volna meg.
2016. febr. 6. 18:18
 34/55 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem próbáld a helyén kezelni a dolgot: a vőlegényed anyja tett egy rosszindulatú, szurkálódó megjegyzést, ami valószínűleg nem véletlenül és meggondolatlanul csúszott ki a száján, hanem tudatosan akart bizonyos értelemben beléd rúgni egy kicsit.

A lényeg viszont szerintem az, hogy neked meg ott a döntés lehetősége, hogy tudomásul veszed-e, hogy ennyi érzelmi intelligencia szorult belé, másrészt 99 % valószínűséggel a saját boldogtalansága miatt okoz neki örömet, hogy másokat piszkáljon, ahelyett, hogy mások örömének tiszta szívből örülni tudna, és erre a megjegyzésére, meg az ezután várhatóan következőkre is beveszed a 'lesz@rom tablettát", (ami alatt nem azt értem, hogy ilyen vagy olyan megfontolásból nem mutatod ki, hogy megbántott, vagy minimum rossz érzést keltett benned, de benned marad a tüske, hanem azt a fajta "lesz@arom tablettát", amivel tényleg lepereg rólad mások rosszindulata, piszkálódása) vagy a szívedre veszed az ilyeneket, és megpróbálod a sógornőddel versenyezve a leendő anyósod kegyeit keresni, bevágódni nála, aztán majd a leendő gyereket is belevinni ebbe a "kit is szeret jobban a nagyi?" című játszmába.

Én ilyen élethelyzetekben azt választom, hogy a saját boldogságomat, lelki békémet nem vagyok hajlandó mások véleményétől, értékítéletétől, hozzám való viszonyulásától függővé tenni, nem akarok mások elvárásainak megfelelni, egyedül az a fontos, hogy a saját értékrendem szerint éljek, és a saját lelkiismeretemmel békében legyek. Ha meg valakivel nem csak hébe-hóba futok bele ilyen helyzetekbe, hogy beszól valamit, akkor az illetőt olyan szinten kiiktatom az életemből, ahogy csak lehet, és nem érzem szükségét, hogy rosszul értelmezett udvariasságból jó pofát vágjak a viselkedésükhöz.

A tapasztalat azt mutatja, hogy az ilyen emberek addig feszegetik a határaidat, ameddig lehet, és csak akkor hagyják abba a szerencsétlen kis manipulatív játszmáikat, amikor azt látják, hogy nem tudnak kibillenteni a lelki békédből, így magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt, illetve magukból csinálnak hülyét mások szemében, - néha elég látványos módon - a további próbálkozásaikkal, erőlködésükkel.

Az anyósodról előbb-utóbb kiderül, hogy most csak volt egy rossz napja, aztán szólt egy nem túl kedveset, amivel kieresztette a gőzt, de ezentúl is megmarad az alapvetően jó, vagy legalább az alapvető tiszteletet nem nélkülöző viszonyotok, vagy szurkálódik majd, ha alkalma adódik rá. Szerintem próbálj az optimista verzióban bízni, normálisan viszonyulni hozzá továbbra is, aztán majd meglátjátok.

A párod egyébként mit mondott az anyukájának, amikor az az ominózus mondat elhangzott?

2016. febr. 6. 19:03
 35/55 anonim ***** válasza:
64%
Én feltehetően megmondtam volna, hogy ők a SAJÁT sorrendjüket tudják, a tiéteket meg ti tudjátok, mert nektek uram bocsá' nem függ az esküvőtől a dolog. Aztán téma lezárva, anyós meg azon elmélkedjen inkább, hogy mennyire volt hatékony ez a hű de erkölcsös nevelése, ha a fia úgy látszik, magasról tesz rá.
2016. febr. 6. 19:48
 36/55 anonim ***** válasza:
50%
Van olyan ismerődöm, aki papíron soha nem ment férjhez, az anyja haláláignem tudta meg, hogy a párja nős és nem tudott elválni. A felesége tolókocsiba került, súlyos betegség miatt. Aztán sajnos a férfi meghalt autóbalesetben. És ez az ismerős nem bánja, hogy nem volt csicsás esküvője, se habos-csipkés-uszályos ruhája, se né nem lett belőle. Csak azt sajnálja, hogy nem született gyereke a szeretett férfitól.
2016. febr. 6. 20:53
 37/55 A kérdező kommentje:
Igazatok van a saját boldogságom fontosabb minthogy versenyezzek bárkivel.Meglátom,hogy viselkedik velem ezután, és ha továbbra is beszól valamit akkor lepattintom szépen.de azis lehet tényleg csak rosszul fejezte ki magát/ nem nagyon hinném/.majd alakul,holnap ugyis megyünk legnagyobb örömömre megint... de legalább meglátom milyenek.
2016. febr. 6. 20:53
 38/55 anonim ***** válasza:
87%

Talán azért is mondta, amit mondott, mert 4 éve, amióta együtt éltek, folyamatosan azt várta, hogy végre összeházasodtok. A másik gyerekénél meg hirtelen jött a baba, nem volt mit csinálni.

Vagy azt gondolta, szándékosan vállaltátok előbb a gyereket, minthogy esküvő legyen.

Amúgy szerintem ezt sokkal inkább a fiának mondta, hogy miért nem vett már el téged feleségül.

2016. febr. 6. 21:59
 39/55 anonim ***** válasza:

Szerintem az rendben van, ha valaki a konzervatív értékrend szerint él, meg az is, ha nem tartja ezt fontosnak és élettársi kapcsolatba vállal gyereket. Nekem az a fura, amikor egy utóbbinak tűnő pár a gyerek miatt vált egy 180 fokos fordulatot, és gyorsan összeházasodik. Ha még el se voltak jegyezve, akkor tényleg olyannak tűnik, mintha egy komolytalanabb kapcsolatba csúszott volna be a gyerek és úgyis szétmennek pár év múlva. Nálatok mondjuk nyilván nem ez a helyzet, mert eljegyzés már volt, de lehet, hogy felmerült benne, hogy így akarod elérni, hogy meglegyen az esküvő is (itt GYIK-en is mindennek elmondják azt, aki eljegyzés után nem házasodik 1 éven belül, mintha törvény lenne).

Lakjatok majd jó messze tőle, lehet, hogy a szokásos "papucstávolság" nem lesz elég :D

2016. febr. 6. 22:18
 40/55 anonim ***** válasza:
4%
igaza van az -anyosodnak-. szerintem nincs ebben semmi sérto. csak az igazságot mondta el. ne vedd magadra!
2016. febr. 6. 22:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!