Tiszteletlenség, ha a szülők mennek karácsonyra a gyerekekhez?
Azt, hogy milyen hálás vagyok az én szüleimnek. Mikor mi mondtuk, hogy nem megyünk, inkább a miatt szomorkodtak, hogy nem fognak látni, illetve, hogy az ajándékot hogy fogják eljuttatni hozzánk, ez volt a legnagyobb problémájuk.
Mi is külön élünk már, kettesben az élettársammal.
Sőt, akár hiszed, akár nem, mikor nyáron sem tudunk elszakadni a munkából, ezt mondták:
" Akkor majd mi megyünk hozzátok. Ha a Mohamed nem megy a hegyhez, majd a hegy megy Mohamedhez." És eljöttek, és tiszteletben tartották a munkaidőnket, addig elvoltak a városban, feltalálták magukat, mikor pedig nem dolgoztunk, tudtunk itthon lenni és beszélgetni.
Nekem (nekünk) ez a normális.
Gondolom azon sértődtek meg, hogy a te családodat hamarabb látogatjátok meg és úgy érzik, hogy a sor végén vannak. A többi meg csak vagdalkozás, hogy menjetek hamarabb és fontosnak érezzék magukat.
Én nem engednék ilyen zsarolásnak. Betegek vagytok, ne menjetek holnap, teljesen irreális, hogy lázasan vezessetek és mosolyogjatok egész nap.
Esetleg, ha nagyon törekednék a békére, akkor áthívnék mindenkit 25-én együtt és akkor senki sem huszadrangú. Csak kérdés, hogy össze lehet-e botrány nélkül engedni a szülőket és van-e annyi kajátok, hogy ne kelljen órákat párolódnotok a konyhában, ha nem gyógyultok meg addigra teljesen.
Nem tiszteletlenség, sőt ahogy írtad, meghívtátok őket,nem látták még a lakásotokat sem.
ÚGY döntött: családban nem csak az egyik fél dönt, hanem megbeszélik. (Nálunk is csak elméletben működik.)
Nem mennénk, ajándékot adják el, vagy csináljanak vele amit akarnak. Szülői érzelmi zsarolás. Nem fogják fel, hogy erőszakosan nem lehet valakit magunk mellé kötni, sőt inkább elriasztják a szeretteiket.
Ki a fene akar együtt tölteni valakivel időt, amikor már gyomorideget kap induláskor, ha menni kell.
Nem mindegy, hogy 25.-én, vagy 26.-án? Dehogynem! Bolhából csinálnak elefántot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!