Velem van a gond?

Figyelt kérdés
Sziasztok..Kiváncsi lennék több ember véleményére azért írok ide.A Párommal fél éves a kislányunk, és mindig is azt akartam hogy anyósom ne szóljon bele a nevelésbe..Nem azért mert elzárkóznék attól hogy segítsenek, hanem csak az ő véleménye nem érdekel, mivel a Páromat a saját fiát mindig pocskondiázza a háta mögött, többször volt hogy évekig nem beszéltek, és elfogultság nélkül mondom hogy mindig a Páromnak volt igaza.Aztán mikor várandós lettem kezdett jó viszony kialakulni, de anyósom állandóan okoskodott nekem..nem akartam bunkó lenni, meghallgattam, de igazából sose érdekelt amit mond, és szerintem ezt érezte, ezért aztán nagyon nem mondott semmit, és nem keres..A Kislány után sem érdeklődik, és ez most picit bánt..Lehet hogy kicsit türelmesebbnek, vagy aranyosabbnak kellett volna legyek vele..??Szerintetek felhívjam??Vagy igazam van abban hogy elfogadtatom vele hogy Ő a Kislányt szeretheti, és bármikor láthatja, viheti, de a neveltetésbe nem szólhat bele??Engedjek én azért hogy a Kislánynak legyen nagymamija??(az én anyukám sajna alkoholista,tehát csak anyós marad..)A Párom szerint őt kéne hogy érdekelje az unokája, és ezt nem lehet kierőszakolni..ha érdekelné, keresne minket..innentől kezdve ez tényleg ennyi volna?
2015. dec. 4. 23:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
59%

Ne haragudj, de mi az, amibe "beleszólt", mit mondott, ami iránt annyira közömbös voltál, hogy így megsértődött?

Szerintem ne támadd le azzal, hogy "jöhet, de kuss a neve", hanem legyél egy kicsit elfogadóbb. Minden szülő, nagyszülő oszt tanácsokat. Amíg ezek tanácsok és nem belepofázás, addig meg kell köszönni és kész. Nem megsértődni. Ha akaratoskodik, az más kérdés, de amit leírátl inkább tanácsosztogatás, ami teljesen normális...

2015. dec. 4. 23:58
 2/13 anonim ***** válasza:
50%
Én nem törtném meg a gerincemet miatta. Viszont nem is várnám el utána a segítséget (erről nem írtál).
2015. dec. 5. 10:02
 3/13 anonim ***** válasza:
54%

teljes mértékben egyetértek az elsovel.

minden nagyszulo ad tanàcsokat..ugymond "beleszol". ok ugy gondoljàk ezzel tudnak segiteni a kezdo szuloknek. meg kell hallgatni, kedvesnekkell lenni és ennyi. ha akarod megfogadod, ha nem nem. de bunkonak nem kell lenni... tényleg nem értem mi az, hogy beleszol a nevelésébe, plàne, hogy egy 6 honaposrol van szo.

(nekem ugy tunik, hogy te elég fiatalka vagy, nem tunik tul érettnek a gondolkodàsod)

2015. dec. 5. 10:55
 4/13 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom miből vetted le hogy nem túl érett a gondolkodásom, de azért köszi a választ, hisz nem azért kérdeztem hogy mindenki egyetértsen..Pont az a lényeg hogy meghallgassam, és összegezzem mivel nem vagyok biztos az igazamba..Én nem vagyok hozzászokva ahhoz hogy beleszóljanak az életünkbe ezért nekem ez furcsa..A beleszólás abba merül ki hogy nem engedte hogy pihenőszéket vegyünk, mert szerinte az nem jó, kinéztem hogy milyen bébihordozót szeretnék, a páromnak is tetszett, de Anyósnak nem..Erre vett egy másikat hogy nehogy azt vegyük meg..Nem akart beletörődni hogy mi nem adunk a Kislányra textilpelust mert ez a 21.század..és előre leszögezte hogy az ő unokája biztos nem néz mesét, hanem olvas illetve olvasunk neki..Tehát ilyen dolgokról van szó..
2015. dec. 5. 12:25
 5/13 anonim ***** válasza:
58%

A kislány kis kezdőbetűs szó. A párom szintén. Szokjad.

Engedj anyós irányába, egy gyereknek szükség van nagyszülőre, és ha anyud alkoholista, akkor inkább anyóst engedd közel a purgyéhoz, hidd el, hogy veszítene azzal a gyerek, ha a nagyszülőktől teljesen elszeparáltan nőne fel!

2015. dec. 5. 22:24
 6/13 A kérdező kommentje:
Nekem nagybetűsek..Csak hogy szokjad..és purgyém vagy mim sincs..:-).de azért köszi neked is a választ.:-)
2015. dec. 6. 09:31
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Eddig nem érdekelt se a véleményes, se a létezése, most viszont, hogy nem ugrál a gyereked körül, az zavar?

Vette, vágta a jelzést, hogy nagy ívben teszel rá, ő csak ehhez alkalmazkodik, hisz idáig ezt sugároztad felé.

A segítség jöhet, de egyébként meg kussba legyen? "Nem azért mert elzárkóznék attól hogy segítsenek, hanem csak az ő véleménye nem érdekel,"

2015. dec. 7. 08:55
 8/13 A kérdező kommentje:
Hát igen..Lehet hogy igazatok van..A segítsége sem kellett egyébként, csak szeretném hogy foglalkozzon az unokával, de tartsa tiszteletbe a döntéseinket..Mindig vita lett belőle, és sajna itt tartunk..megpróbálom rendbe hozni, de nekem ez akkor is idegen..Világ életembe soha nem szóltak bele az életembe, vagy kérdőjelezték meg a döntéseimet..
2015. dec. 7. 09:42
 9/13 anonim ***** válasza:
36%

"Eddig nem érdekelt se a véleményes, se a létezése, most viszont, hogy nem ugrál a gyereked körül, az zavar?"

Nekem a kérdéséből egyértelműen az jön le és ezt is írta, hogy nem a segítsége kell, meg nem arra vágyik, hogy körbeugrálja őket, hanem most azon gondolkodik, hogy vajon most ő miatta csesződött-e el a kapcsolatuk annyira, hogy már a gyereket sem érdekli és vajon túlzás volt-e nem engedni beleszólni ilyenekbe lesz-e a gyereknek pihenőszéke, vagy milyen pelenkát adnak rá. Szerintem pont ez az, hogy a kérdező bár határozott (ami sok ideírogatóról nem mondható el, mert anyós épp csak fát nem vág a hátán, miközben a kérdező meg sír, hogy ez neki milyen szar, de fél anyósnak szólni) viszont ugyanakkor lelkiismeretes, mert azóta is ezen kattog, hogy most ez akkor tényleg az ő hibája-e vagy sem, holott anyós saját gyereke is úgy van vele, hogy ugyanmár ki nem szarja le.

2015. dec. 9. 02:58
 10/13 anonim ***** válasza:
80%

Igen.

Még a nyelvtani szabályokat is átírod, azokra is fütyülsz.Csak azért, mert neked úgy tetszik.

Szerintem el vagy kényeztetve. A gyerek nem személyes tulajdon, az anyós -vagyis majd az lesz, ha a fia a férjed lesz- meg nem berendezési tárgy, használatra, agy és érzelmek nélkül.

2015. dec. 10. 06:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!