Megbántott, énis megbántottam, de szerintem igazam van. Mi lenne a legjobb döntés?
Egy kérdés. Te most a férjeddel az anyós házában éltek?? Mert ha igen akkor kérj bocsánatot, húzd meg magad, és amikor megszületik a lányod akkor olyan nevet adjatok amit ti ketten akartok.
Ha nem laktok ott, és úgy érzed neked volt igazad, akkor ne kérj bocsánatot. Akkor fogd a kabátodat, sétálj ki az anyós lakásából, és majd megbékél.
Egyébként elmondod a nevet?Mert kíváncsi vagyok milyen névtől borult a bili.
Én személy szerint az anyós pártját fognám.
Nem örülnék ha valami családbeli halott nevét kapja, szerintem rossz ómen. (Bár amerikában elég elterjedt.)
Szerintem tudnátok mást is választani, esetleg 2 keresztnév?
Akkor feldobhatnád neki a békülést, hogy a második keresztnevét meg adja Ő :)
Úgy neki meg neked is igazad lesz.
Teljes mértékben neked van igazad, de te kérj bocsánatot. Nem azért, mert egy teljesen normális nevet akarsz adni a gyerekednek, hanem csak azért, amiket a fejéhez vágtál. Azért, met te kérsz bocsánatot, még nem lesz joga később is beleszólni a gyereknevelésbe, a kettőnek semmi köze egymáshoz. De igaza van a férjednek, legyél most is te az okosabb, máskor is, ha ilyen hülye vitába akarna belevinni. A véleményét mondja el nyugodtan, de te engedd el a füled mellett, ne reagálj rá.
(Zárójelben megjegyzem, a kutyámat Zsófinak hívják :) )
Hát szerintem épeszű ember nem nevezi el a macskajarol/kutyajarol/mexikói ugroegererol a gyerekét, de ha ti így szeretnétek, minden jogot meg van hozzá. Anyóst tökéletesen megértem, hogy kiakadt rajta.
A probléma megoldása az, hogy leultok és hármasban megbeszelitek, hogy ti Akarminek akarjátok elnevezni a gyereket, megertitek, hogy ne neki ez nem tetszik, de végül is a ti gyereketek, ennek ellenére nem szeretnétek, ha rossz lenne emiatt a viszonyotok
A névválasztás a te dolgod/jogod illetve a tiétek, nem anyósé apósé, ő max hozzászólhat nem bele. ugyanakkor tudni kell ha ebbe nem köt bele, beleköt másba.
A kötekedés egyik alapszabálya, hogy bármit teszel lesz mibe belekötnöd. A saját lelki békéd érdekében azt javaslom, ha olyasmit tettél ami szerintem nem volt helyes, na azt oszd megvelük, mert akkor ha belekötnek, legalább meglesz benned a jó érzés, hogy igazuk volt.
Ebben a mostani helyzetben pedig a legjobb döntés a határozottság- Pl.:
- Ez így lesz.
Egy darabug puffognak majd elfogadják mert látják, nincs más választásuk. A kibélülés jó ötlet, de ne bocsánatkérés formájában.
A jövőben meg alaposan el kell gondolkozni mit osztasz meg velük. Itt se kellett volna elmondani az okát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!