Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Megvonnátok ezért a "láthatást...

Megvonnátok ezért a "láthatást" az anyósotoktól?

Figyelt kérdés
Anyósomnak nem tetszik a név, amit a lányomnak adtam, ezért rendre azon a néven hívja, amit szerinte adnunk kellet volna naki. Nem igazán értem, miért jó ez neki, vagy, hogy hogy képzeli egyáltalán. Mielőtt megszületett, és kiválasztottuk a nevét, húzta a száját, zsörtölődött, hogy ez nem jó név. Volt, hogy náluk voltunk és átjött a szomszéd, kérdezte, hogy hívják a kislányt, mondom a nevét, erre anyósom, kijavít, hogy nem nem úgy hívják. A férjem egyszer szépen leteremtette az anyját, amivel sikerül elérni, hogy az ő jelenlétében az igazi nevén szólítja a gyereket, de ha a férjem kimegy a szobából, vagy nincs otthon, akkor máris a másik néven hívja. Komolyan azon gondolkodom, hogy fogom és megszakítom vele a kapcsolatot egy kis időre, hátha észhez tér, mert a szóból nem ért.

2015. nov. 5. 00:28
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
68%
27-es, nálunk is így van, az én kisfiam Kende, ő is 5 éves múlt, és ha becézgetni akarjuk, időnként felháborodva közli, hogy "nem vagyok tökömpaszuly/pucám/kicsim/kisfiam, én Kende vagyok!" :D
2015. nov. 6. 09:16
 32/36 anonim ***** válasza:
80%
Ismerős helyzet. Nekem két keresztnevem van,mint sok mindenki másnak, mert szüleim mást-mást szerettek volna(pontosabban nem is szüleim, nagyanyám, akinek csak fiai születtek, odavolt azért a bizonyos névért, kizárólag rá való tekintettel kaptam meg másodiknak), így anyakönyvezték mindkettőt. No de annyi eszük volt, hogy mindketten az "első" nevemen szóltottak, nem akartak összezavarni evvel. Kivéve apai nagyanyám, aki következetesen a másikon. Nem emlékszem erre, pici voltam, de a családi elmondásból apám fél perc alatt elintézte az anyját. Megmondta neki, hogy tudja, hogy azt a nevet szerette volna, ezért is lett a második keresztnevem, de vagy úgy szólít, ahogy mindenki más, vagy többet nem engedi be az ajtón és engem sem visz oda. Bocsássa már meg nekik azt a luxust, hogy úgy neveztek el, ahogy mindig is szerettek volna, így is a kedvére tettek, hogy megkaptam azt is. Állítólag másnaptól egyből a szájára állt az azóta is használt nevem. A hivatalos formája a hármas verzió, lévén úgy anyakönyveztek, de máskor nem használom egyáltalán. Hihetetlen, hogy valakinek ne legyen ennyi esze. Egy kisgyereket ez borzasztóan összezavar.
2015. nov. 6. 09:29
 33/36 anonim ***** válasza:
majd írd meg kérdező hogy mi lett a vége az elbeszélgetésnek
2015. nov. 6. 09:32
 34/36 anonim ***** válasza:

Én simán elterjeszteném a mamáról, hogy lóg neki egy szál deszka a padláson, már az unokája nevé sem tudja megjegyezni.

Amúgy mi a fejlemény?

2015. nov. 7. 00:52
 35/36 omba ***** válasza:
8%

29-es, te minek neveznéd?

"hogy más embereket bolondnak és kettyósnak tartunk," - nem annak tartjuk, az.

Azért az, mert a viselkedése ilyen, miért kéne ezt máshogy nevezni?

Én mondjuk úgy nevezném, hogy egy setét agresszív barom.

2015. nov. 8. 14:17
 36/36 anonim ***** válasza:
59%
Kérdező, mi történt azóta?
2015. nov. 10. 15:08
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!