Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kiáll mellettetek a férjetek,...

Kiáll mellettetek a férjetek, anyósotokkal szemben?

Figyelt kérdés

1 éve vagyunk házasok, 3 éve együtt élünk.

Anyósomnak vannak elég idegborzoló beszólásai, amiből persze mindig kibontakozik egy vita. szeret szurkálódni, ha olyan kedve van.

Férjem persze nem mer/akar/tud a kedves mama ellen szólni és ez engem baromira zavar. Van ezzel más is így?

2015. okt. 25. 18:48
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem áll sehova, ez a bajom, hanem konfliktuskerülő. Sokszor érzem hogy ha kiállna mellettem (mert a szurkapiszkát nem én kezdem hanem az anyós), akkor az anyós is visszavenne, tudná hol a határ.

Persze nem most derült ki, korábban nem is volt az anyós ennyire savanyú, de hát ugye elköltözött a fia otthonról és próbál "első" maradni, ezért szólogat be nekem, és mond ellent...

2015. okt. 25. 21:10
 12/18 A kérdező kommentje:

Ja és írtátok hogy nem beszólogatni, hanem megbeszélni.

Úgy képzeljétek el, hogy derült égből beszól egy bicskanyitogató szöveget (amit mások sem értenek honnan jött).

Illetve nagyon gyakoriak a "nem azért mondom, hogy beleszóljak, de..." meg a végére oda teszi, hogy "csak úgy mondom".

2015. okt. 25. 21:22
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Az én férjem is konfliktuskerülő. Sokáig nyeltem,nem szóltam vissza.Mikor a kisfiunkat vártam, akkor kezdett eldurvulni a helyzet. Akkor már kértem a férjem,hogy beszéljen az édesanyjával, mert nem bírom.Elintézett azzal,hogy túlérzékeny vagyok.Mivel én is konfliktuskerülő vagyok,így azt a megoldást választottam,hogy csak ûnnepekkor megyek hozzájuk ( szülinap,névnap,karácsony).Ő eddig is csak akkor jôtt.

Sógornőm viszont keményen visszaszólogatott. Vele szemben abbahagyta.

Ne hagyd magad, szólj vissza,ha a férjed nem áll ki melletted! Ha elengeded a füled mellett,azt fogja hinni,veled mindent lehet.

2015. okt. 26. 10:54
 14/18 anonim ***** válasza:
49%
Nekünk a jegyesoktatáson azt tanították, hogy mindig, minden esetben ki kell állnunk a házastársunk mellett, akkor is HA NEM neki van igaza. Otthon, kettesben kell tisztázni a konfliktust, de egy harmadik személy előtt, mindig a házastársnak kell igazat adni.
2015. okt. 26. 13:11
 15/18 anonim ***** válasza:
Ki. Mindig. Azt se hagyja, hogy őt gyerekként kezelje, nem reagál az érzelmi zsarolására sem.
2015. okt. 28. 14:47
 16/18 anonim ***** válasza:
Én pont ugyanígy vagyok, csak a legrosszabb, hogy az én férjem olyan típus, hogy ha valaki úgy érzi hülyeséget beszél neki, akkor fogja és szó nélkül ott hagyja. Na most ugyanezt csinálja az anyjával is. Nem veszekszik vele, inkább ott hagyja. Csak akkor van a baj, ha a kedves mama nekem áll, a fia hallja és max bezárja az ajtót, hogy ne is hallja, nem szól közbe, így én haragszok anyósomra is, és a fiára is. Nem kell, hogy mellém álljon ezt mondtam neki, nem kell állást foglaljon, csak legalább annyit mondhatna az anyjának, hogy ne szóljon bele az életünkbe, nekem meg annyit, hogy ne veszekedjek az anyjával!
2015. nov. 7. 15:40
 17/18 anonim ***** válasza:

"nagyon gyakoriak a "nem azért mondom, hogy beleszóljak, de..." meg a végére oda teszi, hogy "csak úgy mondom"."

Ez a leggusztustalanabb fajta. Ezzel a két félmondattal bevédi magát, aztán ha valami nem tetszik, akkor tágra nyílt szemmel pislog, hogy hát ő nem nem szólt bele, meg csak úgy mondta, és nem érti most mi bajod van. Még a végén téged hoznak ki bunkónak.

2015. nov. 9. 00:02
 18/18 A kérdező kommentje:
utolsó: ez pont így történik
2015. nov. 21. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!