Anyósom megrongálta a tűzhelyemet. Mit tennétek?
Figyelt kérdés
Működni működik, a bevonatát tette tönkre. Átjött hozzánk unokázni. A férjem barkácsolt a garázsban és megkért, hogy menjek le segíteni. Anyósom felkiáltott, hogy ő addig vigyáz a gyerekre. nem igazán szeretem kettesben hagyni őket, mert már azelőtt is bebizonyított, hogy nem igazán tud vigyázni semmire és senkire. Még a férjemnek is említettem, hogy siessünk, nem szívesen hagyom őket kettesben. 1 órát voltam a garázsban, megyek fel a konyhába és már félúton megcsap a zsíroldó a szaga. (Hideg zsíroldó, az a nagyon büdös, maró szagú). A gyerek járókáját kihúzta a nappaliból a konyhába(?), és benne aludt. Nem féltem minden porszemtől a gyereket, de a zsíroldó, pláne, olyan mennyiségben amit az anyósom a tűzhelyre fröcskölt, egy felnőtt tüdejét is kikészíti, nemhogy egy 1 éves gyerekét. Részletkérdés, hogy a gyereknek van saját szobája, kisággyal, ahol alhatna, illetve van babafigyelő, úgyhogy hallani is lehetne, hogy ha felkel, vagy sír. Aztán veszem észre, hogy acélsúrolóval sikálja a tűzhelyet, és a tűzhelynél a fala erősített föcsögésfelfogó acél felületet. Mondom, neki, hogy az nem szabad így, adja át, befejezem. A tűzhely úszott a vegyszerben, azt hittem megfulladok, mire letörlöm. Letöröltem, és akkor nézem, hogy mit csinált. Az acéllap, mint a sokat használt jégkorcsolyapálya, gyakorlatilag forgácsokban jött le róla a bevonat. A tűzhelyen a zománc tiszta karc, nincs olyan felület, ami ép lenne, az antikolt tekerőkről, meg szépen lesikálta a bevonatot, illetve azok is tiszta karcosak. Bosszant, mert ráadásul egy baromi drága tűzhelyről van szó, ami 1 éves sincs. Garancia ilyen kárra ugye nem terjed ki. Komolyan legszívesebben vetetnék vele egy újat. Férjem is dühös, és most azon tanakodunk, hogy mi legyen.2015. okt. 24. 15:02
12/34 anonim válasza:
De miert kezdte el surolni a sutot?
13/34 anonim válasza:
há' me' mocskos volt, de az kit érdekel, most lincselés van ne zavarogj.
14/34 A kérdező kommentje:
Azért állt neki sikálni, mert volt rajta pár folt, amit egy fújás tisztítószerrel és szivaccsal le lehetett volna takarítani, de neki így feküdt jobban.
2015. okt. 24. 16:37
15/34 anonim válasza:
Tanulság...ha tudjátok, hogy az anyós nem a legideálisabb egyedül a lakásotokban, nem kell magára hagyni egy percre sem.Lehet, az anyósodnál már némi agyi érelmeszesedés, miegymás van. Akkor pedig nem tudatosan teszi, amit tesz.
16/34 anonim válasza:
Értékeld a jó szándékot, hogy segíteni akart, más pozitívum úgy sincs.
De szerintem őt is bántja, ha nem mutatja is. Az idősebb korosztály nem ért az ilyen modernebb dolgokhoz, és sajnos nem is akarja (nem tudja) tudomásul venni, hogy már kiment divatból a drótkefe, zsíroldó.
Lenyelném a békát. Tudom, nehéz, de mégiscsak a férjed anyja, és ha Te háborogsz (jogosan), ő ott lesz a két tűz között, amit nem biztos, hogy csak poroltóval oltható, lehet, tűzoltóság is kell hozzá.
Megér ennyit egy tűzhely? Szerintem nem.
17/34 anonim válasza:
" mert volt rajta pár folt, amit egy fújás tisztítószerrel és szivaccsal le lehetett volna takarítani,"
Akkor mit keres a háztartásodban zsíroldó?
18/34 anonim válasza:
Én fiatalon sem tudom, hogy mit mivel kell lemosni, de ha annyira elkapna az inger, hogy takarítanom kell másnál, megkérdezem, hogy mit használ.
19/34 A kérdező kommentje:
Gáztűzhely, ugyanolyan mint a többi, csak díszesebb. A sima fehér zománcos gáztűzhelyet se sikáljuk dörzsivel, vagy igen?
2015. okt. 24. 17:40
20/34 anonim válasza:
Ebből nem kell ekkora ügyet csinálni. Használati tárgy, van egy hagyományos rendeltetése és nem arra szolgál, hogy emiatt bárkivel összevesszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!