Hogy hozzam fel ezt a kényes témát?
Hát én egyszerűen nem vinnék egy két hónapos csecsemőt - sehova, csak levegőzni. Mégis, miért kell részeg, bagós emberek közé vinni? Menjetek, ha kell külön, a kicsi meg otthon a másik szülővel a tiszta, nyugodt jó levegőjű helyen. Az első évben rohamosan alakul az idegrendszer - semmi sem indokolja ezt a rángatást disznóólba. Ha mondani kell, azt mondanám? nyugalom kell neki,alszik stb-
Később már nem fog olyan sokat ártani a rossz példájuk - mert ti vagytok/ lesztek az istenség a szemében - és hát vannak másmilyenek, azt is tapasztalja. Titeket fog utánozni, tőletek tanul az első 3-4 évben.
Hát szerintem ne te hozd fel a témát, hanem a férjed, de pl mi volna ha ők mennének hozzátok, s ti beiktatjátok nálatok a dohánytilalmat s szesztilalmat?
Én is egyiket a másik után szívom, de ha megyek keresztlányomékhoz ott nem cigizik senki, így én sem, inkább elfoglalom magam a gyerekekkel.
Beszéld meg a férjeddel!
Ha nem lehet, akkor találj ki valami kifogást, és akkor neki is feltűnik, majd mondd meg, hogy miért is volt ez az egész.
Egy ilyen látogatás, csak kb. gyomorgörcsöt eredményez.
Én is voltam így a párommal.
És itt szó sem volt dohányzásról vagy ivásról, egyszerűen nem tudtam közös témát találni az ő anyukájával.
A párom meg hetente legalább 3-szor (hétköznap minimum 1-szer, hétvégén meg lehetőség szerint szombat-vasárnap), akarta, hogy átmenjünk látogatóba.
Ami abból állt, hogy ő minden mással foglalatoskodott, és én foglalkoztam, beszélgettem az anyukájával.
Ha valami oknál fogva nem tudtam menni, akkor az anyukája is hiányolt, meg a párom is megjegyezte, aztán egy idő után kiborult a bili, és közöltem, hogy nekem ez nem jó, és ne kényszerítse rám.
Te is mondd meg, mert itt többről van szó, mint nálam, itt a kicsi egészsége is veszélyben van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!