Itthon vagyok a babánkkal, közben tanfolyamra járok. A férjemnek nagyon fárasztó ez, ti lemondanátok a tanfolyamot?
Eddig anyósom segített neki, de most kapott munkát így nem tud jönni.
Heti 3x van a tanfolyam, a munkahelyemmel egyeztetve jöttem el rá, így később magasabb fizetésért tudok visszamenni. De ha nem, akkor is könnyebben tudok majd elhelyezkedni.
A lányunk 8 hónapos, a férjem programozóként dolgozik, nem túl stresszes a munkája. Alkalmanként 3 órát vagyok távol (18-20 a tanfolyam, plusz utazás).
Nem mondanám le, de ha én heti 7 napon át napi 24 órában vagyok felelős a közös gyerekünkért, az egész napot a babával töltöm és éjjel is nyilván én kelek hozzá, hogy ő pihenni tudjon, akkor a párom is természetesnek tartaná, hogy heti 3x3 órát eltölt a saját gyerekével, akkor is, ha fáradt.
Főleg így, hogy még csak nem is valami hobbi foglalkozásra jársz el, vagy kicsit kikapcsolódni, hanem tanulsz olyan cél érdekében, ami az egész családodnak haszonnal jár majd később.
Az öcsém nem napi 8 órát dolgozott, amikor kicsik voltak a gyerekei, hanem napi 12 órát asztalosként, hogy el tudja tartani a családját meg fizetni tudják a hiteleiket, de ragaszkodott hozzá, hogy minden este ő fürdesse őket, és ő olvasson nekik esti mesét, hogy legalább ennyi időt legyen velük hét közben is. (Nem egyszer olyan fáradt volt estére, hogy meseolvasás közben elaludt a gyerekszobában a szőnyegen, az unokahúgaim meg utána kivonultak pizsamában a nappaliba vagy a konyhába, vitték a könyvet sógornőmnek, és elmondták, hogy honnan is kéne befejezni a mesét, mert "apa már horkol". :-)
Abban, hogy egy gyerek mennyire fog kötődni az apjához, mennyire lesz szoros köztük az érzelmi kötelék, az első három évnek van a legmeghatározóbb szerepe, szóval ilyen szempontból is jó, ha egy apuka sem csak hétvégén tölt némi időt a gyerekével.
Heti 3x 3 órát nem képes a férjed a gyereketekkel tölteni, és neked előbb fordul meg a fejedben, hogy a tanfolyamot mond le, minthogy elbeszélgetnél azzal a lusta disznóval arról, hogy a gyereket nem egyedül vállaltad?
Remélem, teljes mértékben egyszülős gyereknevelésre rendezkedtél be, és ahhoz is szoktatod magadat, hogy mindig mindenhova te fogsz a gyerek után -elé rohangászni, mindig te mész majd táppénzre, ha beteg, úgyhogy igazad is van, nem kell neked tanfolyam, úgyse kell majd neked lőrelépésen, vagy elhelyezkedésen gondolkodni még vagy 10 évig, mert annyit fogsz hiányozni, meg később beérni, hamarabb elmenni, hogy örülhetsz, ha egyáltalán lesz munkahelyed.
Nehogy lemond. Nehogy egy apa heti 3x3 órát ne bírjon ki a gyerekével.
Ne áldozd fel a karriered, mert lusta a férjed.
:-)
Nem mondanám le a tanfolyamot! Ha ennyi fárasztja,mi lesz később?? 2-3 évesen állandóan beszélnek, miért-kérdések százai, játék napestig...
Most ültesd le a férjéd és mond el neki,hogy gyereket ketten válláltatok,vegye ki ő is a részét!
nem, mondanám le a tanfolyamot.
amikor a fiam 7 honapos volt, én akkor kezdtem egy 5 honapos tanfolyamot. reggel 9-tol délután 5-ig tartott, minden nap. nem bántam meg. reggelente vagy vittem anyosomhoz vagy az anyosom jott hozzánk, dél korul a férjem hazaért, akkor o átvette a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!