Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Úgy bánt anyósom viselkedése....

Úgy bánt anyósom viselkedése. Ti mit tettnétek?

Figyelt kérdés

nem szeretném szidni, nem is ez a célom. Kíváncsi lennék a tanácsaitokra...

Anyósom egy nagyon jó ember, a legszerényebb, akit valaha is megismertem, mindent és bármit megtenne a családjáért...a mártírsága azonban kiakaszt...neki elég mindenből a legkisebb, legrosszabb, vállalja a legrosszabb munkát, a legkellemetlenebb ülőhelyet, a legkisebb poharat, bármiről legyen szó.

Amikor náluk vagyunk mindent megadnak nekünk, egy hétre elegendő kajával pakolnak fel, ha hazamegyünk...mikor otthon vagyunk csak értünk tesz-vesz.

Ellenben, amikor eljönnek hozzánk megiszik egy pohár vizet és megy haza (előtte utazik 150 km-t). Tegnap már hajnalban felkeltem főzni, hogy mire ideérnek kész legyen az ebéd. Végül vacsira értek ide, egész nap semmit nem ettek, de elmondása szerint nem éhes, egy pohár vizet kér...és tényleg...úgy elmentek, hogy meg sem kóstolta amit főztem.

Mondtam a férjemnek, hogy finoman mondja meg, hogy rosszul esik nekem, hogy ezt csinálja. (amúgy szerintem meg van győződve arról, hogy ez szerénység és jómodor...) :(

2015. szept. 27. 12:53
1 2
 11/12 anonim válasza:
25%

A mártíromság az agresszió, és azért szar, mert ha fejbeütne, az tiszta sor lenne, de ezt úgy hozza ki, hogy TE vagy az agresszív, mert nem bírod elviselni az ő mártíromságát...

Nagyon nehéz megoldást találni, mert ha bármit szólnál, azzal táplálod a mártíromságát: ugye-ugye, milyen gonosz féreg vagy, mikor ő mííííndent megtesz értetek...

Minél kevesebbett találkozzatok, és ha jön hozzátok mégis, akkor DICSÉRD megállás nélkül a főztjét, a ruháját, minden mondatával érts egyet és licitálj rá, és őrizd meg a higgadtságodat, mert ez is a harchoz tartozik. (de ne szarkasztikusan - ez nehéz lesz...).

Ha jól csinálod: nem fogja sokáig bírni. Elmegy. Sírva. Győztél. A párodat ne vond bele, mert bűntudatkeltéssel próbálja majd zsarolni. Arra játszik a mama, hogy te vagy az agresszor. Ez nála nem tudatos.

2015. szept. 28. 10:55
 12/12 anonim ***** válasza:
43%

A Te anyósod legalább megy hozzátok. Az enyém idén még nem is volt nálunk. Azt mondja, nem akar zavarni minket.

Tavaly amikor nálunk voltak, szerintem nem tetszett neki, hogy sütöttem, főztem, és az apósomnak meg a sógoromnak ízlett, amit eléjük raktam. Ja mert nem sima rántott húst csináltam, amit ő szokott, hanem olyasmivel készültem, amit ő sose csinál.

2015. szept. 28. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!