Úgy bánt anyósom viselkedése. Ti mit tettnétek?
nem szeretném szidni, nem is ez a célom. Kíváncsi lennék a tanácsaitokra...
Anyósom egy nagyon jó ember, a legszerényebb, akit valaha is megismertem, mindent és bármit megtenne a családjáért...a mártírsága azonban kiakaszt...neki elég mindenből a legkisebb, legrosszabb, vállalja a legrosszabb munkát, a legkellemetlenebb ülőhelyet, a legkisebb poharat, bármiről legyen szó.
Amikor náluk vagyunk mindent megadnak nekünk, egy hétre elegendő kajával pakolnak fel, ha hazamegyünk...mikor otthon vagyunk csak értünk tesz-vesz.
Ellenben, amikor eljönnek hozzánk megiszik egy pohár vizet és megy haza (előtte utazik 150 km-t). Tegnap már hajnalban felkeltem főzni, hogy mire ideérnek kész legyen az ebéd. Végül vacsira értek ide, egész nap semmit nem ettek, de elmondása szerint nem éhes, egy pohár vizet kér...és tényleg...úgy elmentek, hogy meg sem kóstolta amit főztem.
Mondtam a férjemnek, hogy finoman mondja meg, hogy rosszul esik nekem, hogy ezt csinálja. (amúgy szerintem meg van győződve arról, hogy ez szerénység és jómodor...) :(
Az én anyósom is mártír. Minden alkalommal előadja, hogy ő annyira aggódik értünk, hogy nem tud aludni se, ne is mondjuk ha vizsgázunk meg valami mert ő beleőrül az aggódásba. Van egy másfél éves lányunk, ha rámosolyog, elkezd ájuldozni, hogy ő mindjárt sírva fakad, és napokig sírt utána annyira boldog volt. Napokig sírt egy mosoly miatt. Megőrülök tőle. Nem tudom mi lesz, ha majd nagyobb dolgokat csinál, ajándékot, puszit ad neki ilyenek. Lehet hogy elájul.
Válasz a kérdésre:
- lehet hogy jó ötlet, hogy a férjed szól, de lehet hogy nem. nem tudom mennyire sértődős anyósod. Az enyém mikor szólt a férjem neki, hatalmas sértődés lett, nem szólt hozzánk és utána azt mondta, hogy majdnem öngyilkos lett. de ha nem sértődős akkor működhet.
- másik út: el kell fogadni ilyennek, és észre se venni a dolgait. gondolom, hogy nehéz, de ha nem találkoztok gyakran, akkor muszáj lesz elfogadni.
Nem sértődős, de megfelelni-vágyós úgyhogy reménykedek...
Nekem nagyon rosszul esik, egy család vagyunk basszuskulcs, és egy szelet húst nem eszik meg a fiánál-illemből?!
Próbálom már megérteni 8 éve...-még nem sikerült :(
25-N
Ilyen. Lehet, hogy nem hajlandó a más fősztjét megenni. Ne készülj úgy rá, hogy majd megeszi, hanem arra számíts, hogy nem eszi meg. Kár ezzel játszmázni.
És ne üzengess, van szád, ha valamit akarsz, te is meg tudod mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!