Anósnak, apósnak max mennyi időre adnád kölcsön a kocsitokat, kocsidat?
Semmilyen körülmények között nem adnám oda, de a saját szüleimnek se.
Egy 1 óráig tartó utat ők majd 2 óra alatt teljesítenek, a jó ég tudja, hogyan kezeli a váltót( hatodik sebességi fokozatról sose hallott),a kuplungot. Nekem nem hiányzik a kellemetlenség, ha történik vmi a kocsival. Nem ismerik az én kocsim méreteit, meghúzza, mert azt hiszi elfér stb stb stb. Ha az övék szerelőnél van, akkor megoldunk közösen mindent. Azért vagyunk egy család. Hozom-viszem őket, ahová és amikor szeretnék. Nem is kérik, de nem is adnám oda az autót.
Annyi időre adnám kölcsön, ameddig nélkülözni tudom.
Néha cserélni szoktunk, nekem 7 személyes terepjáróm van, összecsukott ülésekkel hatalmas a raktér, ha cuccolni kell, viszik azt. Én meg apósét, vagy apámét szoktam elkérni, ha messzire megyek, mert fele annyit fogyaszt, mint az enyém.
Javítás kérdése: ha valami kopó alkatrész megy taccsra, a tulaj fizeti, egy koccanás javítását meg nyilván a sofőr.
Nekem furcsa hogy mindenki ennyire önző..
Mi sző nélkül felajánlottuk a barátainknak, akik megszorultak és totálkárra törték a kocsijukat ( ők szabályosan közlekedtek, és kivédhetetlen volt) , hogy amig nem tudnak venni, mertvfizet a biztosító, addig vigyék, ha kell szólunk ( mi nem hazsnáljuk napi szinten, csak ha elutazunk, vagy a heti nagybevásárlásra, míg nekik 2 gyereket kell ovi isi, munka nekik 10km..)
Tehát 1,5 hónapig volt náluk...
Ennyi
ingyen
De, tudom, h ha nekem van szükségem segítségre, lesz olyan barát aki segít
25# nekem is volt olyan, hogy nem én voltam a hibás, de aki a hibás volt, annak a kedves bartája jött ki helyszínelni, így belekerült a jegyzőkönyve pl. olyan, hogy szondáztatták, pedig nem, a jegyzőkönyvön aztán nem is az intézkedő ismerős aláírása volt, a tanúk ellenére végül kihoztak ENGEM hibásnak, erre bíróságra vittem és ott jól elhúzódva kijött, hogy nem is én voltam a hibás. Tudod ugye mennyi idő alatt dolgoznak a bíróságok, ha nem kirakatesetről van szó? Addig nekem egy fillért se fizetett a biztosító, SŐT! az a tetű az első papírral már másnap jelentkezett az én biztosítómnál, hogy fizessenek neki, még jó, hogy nem tették, mert szóltam, hogy nem hagyom ennyiben és nehogy.. A másik meg az, hogy biztos nem volt még ilyen eseted, de az, hogy a biztosító fizet, az sem azt jelenti, eleget fizet a totálkárosra tört autódért. Javíttatni nem éri meg az olyat, de ugyanolyat újban nem fogsz venni abból, amit fizetnek.
Arról nem beszélve, hogy és, ha ő volt a hibás? Vagy ha nem volt a hibás? Olyan is volt, hogy az Auchan parkolóban leparkoltam, mire végeztem a vásárlással és kijöttem, össze volt csukva az autóm hátsórésze. Telefonszám vagy rendszám persze nem volt a szélvédőn, és senki nem látott semmit.
Vagy ha ő a hibás, és nem kell nagy hibára gondolni, csak valamit elnéz, elbambul, akkor meg végképp megszívtam, mert akkor senki nem is fizet semmit, aztán arra várhatok, hogy a haver, meg a csóró anyós vegyen nekem egy új autót.
Ha ilyen történik, akkor történjen velem, ne azon kelljen rágódnom, hogy annak az autónak ott és akkor ott se kellett volna lenni, most meg járhatok busszal mert jófej voltam, aztán kuporgathatok új kocsira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!