Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Sok feleség miért szidja az...

Sok feleség miért szidja az anyósát, mikor ha vigyázni kell a gyerekre (pl. wellness hétvége miatt) akkor rögtön hozzá rohannak elsőnek?

Figyelt kérdés
2015. szept. 16. 12:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
47%

Azért, mert családon belül mindig van nézeteltérés, vannak nem tetsző tulajdonságok, csak ezeket az anyós-meny (sőt az anyós-vő) viszonylatban nehezebb elviselni (mindkét fél részéről..-)) Ha kicsit belegondolsz, ugyanígy mennek susmusok más családtagokról is egymás között, sőt, sokszor az anyák pont ugyanazokat a hibákat, "bűnöket" vétik, mint az anyósok, de részükről ezt nem fogadjuk olyan érzékenyen. (Az én anyám is imád rendezkedni nálam, ha hagyom.) Ettől ők még egy család, kihez fordulnának, ha nem egymáshoz?

Jókat szoktam vihorászni az anyóst szidó kérdéseken, szerintem sokszor a mamák is tudnának mit mesélni a menyekről.:-)

2015. szept. 16. 14:17
 12/18 anonim ***** válasza:
59%

Én úgy gondolom, az unoka kicsit más téma. Azzal én sem értenék egyet, hogy valaki szid bárkit a családban, akár anyóst, akár más családtagod, aztán meg mindenben tőle kér segítséget.

De az unoka szerintem külön kategória.

Csak gondolj bele a másik verzióba: nem kedveli a meny az anyósát, ezért soha nem lehet az unoka a nagymamánál.

Saját példát tudok mondani, lehet, nem mindenütt így van, de az én mamámnak nem esett volna jól, sőt meg is sértődött volna, ha nem rá bíznak anyukámék, ha mentek valahova. Pedig nekik sem volt anyukámmal felhőtlen a viszonyuk.

2015. szept. 16. 19:15
 13/18 anonim ***** válasza:
55%
Ez így erősen sarkított és provokakív kérdés. Attól, hogy a te menyed ilyen, még nem biztos, hogy a többi csaj, aki anyóst szidja, rögtön hozzájuk szalad lepasszolni a purgyét, ha wellness hétvégére menne.
2015. szept. 16. 19:45
 14/18 anonim ***** válasza:
54%
Én szidom az anyósom és apósom, bár nem itt, mert csak azzal szoktam erről beszélni, akivel közeli a kapcsolatom. Nem véletlenül utálom őket és eszem ágában sem lenne csak egy percre is rábízni a fiunkat (nem is ismerik, pedig 3,5 éves lesz). A férjem ebben tökéletesen egyetért velem, szerencsére az én részemről tökéletes nagyszülei vannak.
2015. szept. 17. 10:17
 15/18 anonim ***** válasza:
18%
Ennél már csak az a jobb, amikor mindezek mellé anyósék időskori gondozását attól teszik függővé, hogy mennyit unokáztak annak idején.
2015. szept. 18. 08:49
 16/18 anonim ***** válasza:
8%
Azért, amiért anyóstól a gyerek akár meg is halhatna, a szoszéd házig nem megy el megnézni, ha vinnék hozzá sose jó neki, de közben folyton panaszkodik, hogy nem unokázhat.
2015. szept. 21. 01:24
 17/18 mi a fene ***** válasza:
Anyós, úgy jó, ha porhanyós ! Ez vicc, én is az vagyok. Nem szidtam anyósomat, de nem is nagyon kedveltem, ennek ellenére az unokákat nem tiltottam, és őt majdnem 3 évig ápoltuk a férjemmel.
2015. okt. 14. 21:43
 18/18 anonim ***** válasza:
57%

Az én anyósom engem is folyton kritizál, rám is megteszi a megjegyzéseit, ugyanakkor az unokákat betegesen imádja, ahogy a fiát is. Engem eltűr, elvisel, nem szeret, ezt sokszor érezteti is, sok a konfliktusunk, de úgy gondolom, ha nálunk van, igazodjon ő a szokásainkhoz, ha én vagyok nála, igazodom én. Nos, ezt ő másképp gondolja, ebből elég sok gondunk akad, amit általában én a férjemmel, ő a kolléganőivel tárgyal ki. Ha ez a háta mögött szidás, akkor szidom, szerintem családon belüli megbeszélés.

Soha nem bízom rá az unokákat kéretlenül. Egyszer kértem, amikor kórházban voltam szülni, és a szüleim költözködtek, akkor is nemet mondott. Én a saját anyámra szoktam bízni, akinek simán megmondom sértődés nélkül,ha valamit nem úgy tesz, ahogy szeretném (pl. mást ad enni a kicsinek). Ő már igazodott az én nevelési, etetési, stb. elképzeléseimhez.

Anyósom jár wellness-re, és nem én, neki van rá pénze, nekem nincs. Szerintem keveseknek van rá pénze kisgyerek mellett.

Különben meg abból, hogy valakinek gondja van az anyósával, miért következne az, hogy az unokákat is el kéne marni tőle? Hátha az unokára szívesen vigyáz. Anyósom is mindig megkapja az unokákat, ha kéri. Általában akkor kéri egy délutánra, amikor rákészül, és szabin van, és olyankor elvárja, hogy a közelben, ugrásra készen álljunk. Maximum egy nagybevásárlásra tudunk elugrani, de ez nem is arról szól, hanem arról, hogy a gyerekeknek legyen négyszemközti kapcsolata is a nagyival, nélkülünk, amikor bizalmasan tudnak játszani, beszélgetni. Ilyen téren megbízom benne, mert a gyerekeknek csak jót akar. Nekem nem biztos, de azért a gyerekeket tényleg szereti, és nem szeretném, ha a köztünk lévő konfliktus, ami ettől még nem szűnik meg, ráütné a bélyegét az unoka-nagyi kapcsolatra.

2015. okt. 19. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!