Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi volt az utolsó csepp a...

Mi volt az utolsó csepp a pohárban?

Figyelt kérdés

Eddig sem volt minden rendben, de most érkeztem el addig, hogy nem érdekel, ha anyósom nem találkozik az unokájával.

2 hónapja megbeszéltük, hogy augusztus utolsó hetében ő vigyáz a fiunkra, mert nincs bölcsi. Erre múlt héten közli, hogy ja mégse, mert a másik unokájára akkor ki vigyáz. (Akinek nem dolgozik az apja, vannak a másik részről is nagyszülők, dédszülők). Vagy hozza őt is (akkor nem figyel a miénkre).

Mondtam, hogy köszönjük, akkor nem kell jönni, ezen meg megsértődött.

Persze emellett megy a siránkozás meg a lelkiterror, hogy ő soha nem látja az unokáját és így nem is fogja szeretni. De amikor meg ott vagyunk, vagy ők (mert csak a másik unokával hajlandó meglátogatni minket) jönnek, akkor csak a másik unokával foglalkozik.

Hozzá tartozik a történethez, hogy a másik unokával együtt laknak, az apa alkoholista, az anya nem igazán foglalkozik a gyerekkel, ezért anyós túlkompenzál. Na de mindig együtt jönnek, mindig itt "nyaraltatják" a gyereket.

Soha egy forintot nem kértünk tőle, semmit, csak most lett volna rá szükség, hogy 5 napot vigyázzon az unokájára, de nem, mert jaj szegény másik gyerek (persze neki már van óvoda).

2015. aug. 29. 12:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
59%

"Anyósom 99%-ban a másik unokáját is hozza, ha jön hozzánk"

Ha jól értettem a kérdésből, az anyósod anyja helyett anyja a gyereknek. Megértem, hogy egy alkoholista és egy semmirekellő mellett nem akarja otthagyni egyedül a gyereket. Szerintem te sem tennéd.

2015. aug. 29. 16:46
 12/19 anonim ***** válasza:
83%
Azt nem lehet vele megbeszélni, hogy egyszer-kétszer menjen hozzátok egyedül? Azért sajnálom a mamát, mert két tűz között van, valahol érthető a ti kérésetek is, ő viszont nap mint nap látja, mi zajlik a másik gyerek körül. Nem tudom, mennyire durva az apa alkoholizmusa, de egy hatévesnek kell valaki, akibe kapaszkodhat, és úgy tűnik, erre nagyi csak alkalmas.
2015. aug. 29. 16:47
 13/19 anonim ***** válasza:
60%

Egy pici empátiát tényleg mutathatnál szegény másik unoka iránt. Ami a te kicsidnek magától értetődik: a szerető szülők, a biztonság, az neki hiányzik. Te szívesen otthagynád a tiédet egy alkoholistával öt napra? Ez nem túlkompenzálás, ez a gyerek védelme. És naná, hogy foglalkozik vele, bőven van mit helyretenni annak az apróságnak a lelkében.

Úgy mondom, hogy az én két gyerekem közt pont ekkora korkülönbség van: szépen elvannak egymással, öröm látni. Talán a tiéd is éppilyen jól ellehetne az unokatesójával, ha nem ellenségként nevelnéd őket. Légy már egy kicsit nagyvonalú, gondolj arra, ha a tiédnek kéne úgy élnie...

2015. aug. 29. 18:06
 14/19 anonim ***** válasza:
29%
A lényeg, hogy a kérdező gyerekének meglegyen mindene. Az empátia ma már nem divat. Nem tudom észre vettétek-e... Nem kötelező más gyerekét sajnálni, együtt érezni, főleg, hogy a kérdező semmiféle rokoni kapcsolatban nemáll vele (férj oldaláról rokon gyerek).
2015. aug. 29. 18:30
 15/19 anonim ***** válasza:
34%

szerinted az jó megoldás hogy a másik gyerek egyedül marad az alkesz apjával,

simán el lett volna 2 gyerekkel, egy 6 éves azért már nem olyan kicsi, kicsit felfujtad

2015. aug. 29. 19:20
 16/19 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem igazad van kérdező! Nem az a baj, hogy hozná a másik unokát, hanem az a baj, hogy kész tények elé állítottt.

A kisfiú mehetne óvodába, ha olyan rossz az otthoni helyzet, és a nagymama eltólthetne pár napot a másik unokával is.

És igen, nekem is fontosabb a saját gyerekem, mint bárki másé.

Azt hiszem a kérdező már bizonyította az empátiáját azzal, hogy a másik unoka eddig is mehetett hozzájuk, de nem az ő dolga megoldani egy másik család problémáját.

2015. aug. 30. 12:20
 17/19 anonim ***** válasza:
81%

"Én meg azt nem értem, egy nagyi miért ne tudna 2 gyerekre vigyázni?"

Mi nem érthető? Nem hiszem, hogy ez ritka dolog. Nálunk is így van, egyet rá lehet bízni, akkor nagyon jól megy neki, élvezi, de kettő már sok neki, mert ha kétfélét csinálnak, vagy kétfelé mennek akkor valamelyikre nem figyel, és a vége meg az lesz, hogy sok lesz neki, megunja és már egyikre se ügyel rendesen.

2015. aug. 30. 22:36
 18/19 anonim ***** válasza:
35%

Ezek szerint felelősségteljes szülő bölcsibe és oviba se adja a gyerekét, hiszen ott akár 10-15 gyerekre van két dada vagy óvónő, tiszta horror.:-)

Anyám simán elbír 3-4 unokával, napokig. 65 éves, viszi őket strandra, játszótérre, fagyizni...Most 5 éves a legkisebb, 12 a legnagyobb, de ez 2-3 évvel ezelőtt is így volt. Nálunk sose volt még abból sértődés, hogy nem élvezett kizárólagosságot valamelyik unoka, pedig normális családi körülmények vannak mindenhol. Ellenkezőleg, mindenki örül, hogy lehet a nagyira számítani, energikus, fitt, nem csak gyerekmegőrzőként funkcionál, hanem foglalkozik is velük, az uncsitesók meg élvezik, ha együtt "bandáznak".

2015. aug. 30. 23:20
 19/19 anonim ***** válasza:
58%

18# agyban rendben van minden? Nehéz a felfogásod?

Ki mondta, hogy akkor oviba se menjen, mert sokan vannak? Meg kit érdekel, hogy a te anyád 3-4 gyerekkel is elbír? Van aki meg nem, mit nem lehet érteni ezen? Örülj neki, hogy neked nem ilyen jutott. Ha pedig valakinél ilyenek a nagyszülők, akkor még az a szerencse, hogy erre azelőtt jöttek rá, hogy nagyobb baj lett volna belőle.

2015. aug. 30. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!