Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi volt az utolsó csepp a...

Mi volt az utolsó csepp a pohárban?

Figyelt kérdés

Eddig sem volt minden rendben, de most érkeztem el addig, hogy nem érdekel, ha anyósom nem találkozik az unokájával.

2 hónapja megbeszéltük, hogy augusztus utolsó hetében ő vigyáz a fiunkra, mert nincs bölcsi. Erre múlt héten közli, hogy ja mégse, mert a másik unokájára akkor ki vigyáz. (Akinek nem dolgozik az apja, vannak a másik részről is nagyszülők, dédszülők). Vagy hozza őt is (akkor nem figyel a miénkre).

Mondtam, hogy köszönjük, akkor nem kell jönni, ezen meg megsértődött.

Persze emellett megy a siránkozás meg a lelkiterror, hogy ő soha nem látja az unokáját és így nem is fogja szeretni. De amikor meg ott vagyunk, vagy ők (mert csak a másik unokával hajlandó meglátogatni minket) jönnek, akkor csak a másik unokával foglalkozik.

Hozzá tartozik a történethez, hogy a másik unokával együtt laknak, az apa alkoholista, az anya nem igazán foglalkozik a gyerekkel, ezért anyós túlkompenzál. Na de mindig együtt jönnek, mindig itt "nyaraltatják" a gyereket.

Soha egy forintot nem kértünk tőle, semmit, csak most lett volna rá szükség, hogy 5 napot vigyázzon az unokájára, de nem, mert jaj szegény másik gyerek (persze neki már van óvoda).

2015. aug. 29. 12:21
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
80%
Akkor ha jönni akar(nak) hozzátok soha ne érjetek rá. Ha meg a gyereked látni akarja a nagymamát vigyétek oda, mert eltiltani azért nem kéne a gyerek miatt. Ha meg olyan a nagymama hogy mindig a másik unokával foglalkozik akkor előbb-utóbb nem akar majd menni.
2015. aug. 29. 12:30
 2/19 anonim ***** válasza:
36%

Anyósod tényleg nagyon bunkó. Ekkora kivételezést...! Szeretheti jobban az egyik unokáját a másiknál, csak ne ilyen undorítóan nyilvánvalóan. -.-

32/N

2015. aug. 29. 12:32
 3/19 anonim ***** válasza:
23%

Megértem, hogy bánt anyósod viselkedése, de eltiltani és kizárni a gyerek életéből szerintem jogtalan.

Ha a ti gyereketeket ritkábban látja, a másikkal pedig együtt él, szerintem érthető, hogy miért kötődik hozzá jobban.

A kivételezés természetesen nem fair, de ettől még szeretheti a ti gyereketeket is, nem gondolod? A rokoni viszonylatokat manapság sajnos sokan teszik adok-kapok függvénnyé, pedig ennek nem erről kellene szólnia. A nagymama nem azért van ott, hogy ingyen bébiszitter legyen, ezt neked is meg kellene értened. Ha ajánlkozik magától az szép, de ha nem, azt is el kell fogadni. Ez nem rólad és a te sértettségedről szól, hanem a gyerekedtől. NEKI fontos a nagymamája, akkor is ha ritkán találkoznak. Ne foszd meg tőle csak azért, mert te nem szereted az anyósodat!

2015. aug. 29. 12:48
 4/19 anonim ***** válasza:
42%

Kedves kérdező, te most tényleg egy óvodás GYEREKRE vagy féltékeny? Egy olyanra, akinek az apja munkanélküli és alkoholista, az anyja nem foglalkozik vele, valszeg ócskán állnak anyagilag, ha nagyinál laknak...Ettől a gyerektől sajnálod a nagyi figyelmét, kitiltod tőletek anyóst, mert 5 napon keresztül nem fókuszál kizárólag a te csemetédre?

Bocs, de ez olyan mértékig infantilis, szánalmas és önző viselkedés, hogy megkérdőjelezi az anyaságra való alkalmasságodat.

2015. aug. 29. 13:03
 5/19 anonim ***** válasza:
73%
Én meg azt nem értem, egy nagyi miért ne tudna 2 gyerekre vigyázni?
2015. aug. 29. 13:14
 6/19 anonim ***** válasza:
65%
No igen. A bölcsiben sincs kirendelt, személyes dadája a kishercegnek, horribile dictu, lehet, hogy még tesója is lesz...Nem árt, ha felkészül a gyerek az élet ilyetén megpróbáltatásaira.:-)
2015. aug. 29. 13:23
 7/19 anonim ***** válasza:
67%

Már miért ne lenne alkalmas a kérdező az anyaságra? Annyira utálom mikor így látatlanban, pár sor után elkezdik itt verni magukat a szuper anyucik. Ja, mert ti még ugrálnátok is boldogságotokban és megdicsérnétek anyóst, hogy letojja a gyereketeket és a másik "szegény, szenvedő" unokával tölti minden fennmaradó idejét. A tietek meg l*faszt se kap.

Kérdező, szerintem akkor mond a nagymaminak, hogy többet nem kell jönni, foglalkozzon csak a másik unokával. Nekem is ilyen volt az apai nagymamám. Évekig semmit se kaptam az unokatestvéremmel ellentétben aki több 10.000 Ft-os karácsonyi ajándékokat kapott, vele foglalkoztak napi szinten, aztán anyukám eleresztett egy beszólást, de akkor is, a legnagyobb összeg amit kaptam az 2000 Ft volt és 2 évente fogadtak. Persze mára megbánták a nagyszülők, főleg nagypapi, hogy hallgatott a vénasszonyra, mert én lettem az egyetlen értelmes unoka.

2015. aug. 29. 15:05
 8/19 anonim ***** válasza:
40%

7-es, itt most nem a te problémádról van szó, ne keverd ide. Szó nincs arról, hogy a kérdező gyereke nem kap lóf.szt se, ellenkezőleg, szeretné többet látni a nagyi. Itt az a gond, hogy vinné a másik unokát is, aki nem sokkal lehet idősebb a kérdező gyerekénél, és ezért visszautasították.

Valóban nem a kérdező problémája, hogy a másik unoka elhanyagolt gyerek, rossz családi körülmények között él. Ennyi empátia egy óvodás iránt viszont kellene legyen valakiben, aki anyaságra vállalkozik. Egyúttal a nagyi iránt is, aki a szülei helyett is igyekszik normális környezetet biztosítani a szerencsétlen gyereknek.

Az pedig meggyőződésem, hogy végtelenül szánalmas, ha felnőttként valaki egy óvodásra féltékeny.

2015. aug. 29. 15:17
 9/19 A kérdező kommentje:

Nem vagyok féltékeny, egyszerűen zavar a helyzet.

A fiunk 2 éves lesz a másik unokája 6 éves. Nem akarom eltiltani tőle, csak szeretném, hogy tényleg vele legyen. Hiába van itt, vagy megyünk mi hozzájuk, akkor sem foglalkozik vele.

Anyósom 99%-ban a másik unokáját is hozza, ha jön hozzánk. Néha-néha nem baj, főleg, ha mi is itthon vagyunk, de hogy csak egyedül legyen a két gyerekkel, azt nem szerettem volna, de kövezzetek meg érte.

2015. aug. 29. 16:25
 10/19 A kérdező kommentje:

Ezek szerint szerintetek nagy kérés, hogy az év 365 napjából 5 napot töltsön a mi fiunkkal is, úgy hogy nincs ott a másik unkája?

Másrészről az is zavar, hogy ezt mondhatta volna előbb is, és akkor keresünk más megoldást, de egy héttel előbb szólni...

2015. aug. 29. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!