Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A nővéremet terrorizálja az...

A nővéremet terrorizálja az anyósa! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Van egy 25 éves nővérem, az anyósáéknál lakik a párjával és az 1 éves fiukkal. A párja sokat van külföldön az apóssal, ilyenkor 3-an vannak otthon (nővérem, anyós, baba). Az anyós teljesen uralkodik a nővéremen. Ő mondja meg, hogy mikor mit csináljon a gyerekkel. Még azt is megszabja, hogy mi a családtagok mikor mehetünk le meglátogatni őket, mondván az a ő háza. Ja és a tesóm sem jöhet át hozzánk akármikor, csak mikor az anyós úgy látja jónak! Eléggé nagypofájú, durva stílusú nőszemély, a nővérem pedig mindig is kicsit visszahúzódó volt, nem mer ellentmondani neki. Teljesen átmosta az agyát, amikor rákérdeztem, hogy miért nem áll ki magáért, azt mondta h az anyósnak igaza van, biztosan nem akar ő rosszat. Próbálok beszélni vele, de mindig hárít, azt mondja hogy ők nagyon is jól kijönnek egymással, csak mi nagyítjuk fel a dolgot. De ez nem így van!

Szerintetek mit tehetnék? egy kétségbeesett 18 éves lány

2015. júl. 29. 15:46
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
80%

Nem hülyeség, ez lehet az ok. Ilyen családból származó ember keresi a hasonló helyzeteket amit látott kiskorában. Ez még a jobbik eset ,hogy anyós a hülye, nem az apjához hasonló kocsmatöltelék agresszív férjet választott.

De azért felnőtt és gondolkodó ember (elvileg)hogy belássa a hibáit és felülemelkedjen a gyerekkori dolgain.

2015. júl. 30. 11:10
 22/25 anonim ***** válasza:
78%
Elképzelhető igen, azonban megint más "idegeneknek" nem kiteregetni a szennyest és megint más a család felé. A legközelebbi hozzátartozók felé sem mutatná? Nem tudom.
2015. júl. 30. 11:10
 23/25 anonim ***** válasza:
80%
Nekem húgom volt hasonló helyzetben, de ott én tettem rendet az anyós fejében. Nem érdekelt, hogy rájuk tartozik - e vagy sem, csak az érdekelt, hogy a testvérem bajban van. Azóta el tudtak onnan költözni, és nem is sokat néznek az anyós felé.
2015. júl. 31. 01:11
 24/25 anonim ***** válasza:
0%
Vágd szájba párszor!
2015. aug. 2. 21:24
 25/25 Girgoy ***** válasza:

Azért nézzük picit reálisan a szitut és ne csak egyoldalúan osszuk az észt szerintem. Ha a nővérednek annyira vacak lenne, szerintem elmondaná Neked. Ehyelett viszont azt mondja, hoyg lehet, hyog Te nagyítod fel a dolgot. Nézd: ezt se lehet kizárni, maga a nővéred mondta ezt. Pl. azt én nem érzem jogtalannak, ha azt mondja, ez az ő háza, ne gyertek oda akármikor. A durva az lenne, ha egyáltalán nem mehetnétek oda, de gondolom az anyós inkább oylanfajta, aki szeret rákészülni a vendégfogadásra jobban. A gyereknevelésbe beleszólni szerintem megint olyan, hogy ezt neház megállnia egy tapasztalt anyának egy tapasztalatlanabbal szemben. Talán néha túlzásba viszi, de irreális azt elvárni, hogy egyáltalán ne szóljon a témához, mert ez ösztönös.

Jelen helyeztben szerintem mesterségesen feszültséget szítani a nővéred és anyósod között, nem feltétlenül jó ötlet. Nem Te élsz velük, hanem ők élnek egymással minden nap, nem hiszem, hogy segítene a helyzeten, hogy ezt a 2 alternatívát nyomod, hoyg vagy öljétek meg egymást vagy te nővérkém, egy takony vagy.

Ha valóban segíteni akarsz rajtuk érettebb módon, akkor segítsd abban, hogy önálló lakásuk legyen, mert ennek van több értelme. Ebben persze nem biztos, hoyg Te többet tudsz segíteni, mint pl. a sógorod, de talán ők is rajta vannak ezen a témán. Én se vagyok annak a híve, hogy az ifjú pár a szülőkön éljen, jobb minél előbb leszakadni, de ezt átgondoltabbm, érettebb lépésekkel lehet megtenni, nem úgy, ami ennél jóval kevesebb jó hatással kecsegtet.

2015. aug. 14. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!