Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A nővéremet terrorizálja az...

A nővéremet terrorizálja az anyósa! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Van egy 25 éves nővérem, az anyósáéknál lakik a párjával és az 1 éves fiukkal. A párja sokat van külföldön az apóssal, ilyenkor 3-an vannak otthon (nővérem, anyós, baba). Az anyós teljesen uralkodik a nővéremen. Ő mondja meg, hogy mikor mit csináljon a gyerekkel. Még azt is megszabja, hogy mi a családtagok mikor mehetünk le meglátogatni őket, mondván az a ő háza. Ja és a tesóm sem jöhet át hozzánk akármikor, csak mikor az anyós úgy látja jónak! Eléggé nagypofájú, durva stílusú nőszemély, a nővérem pedig mindig is kicsit visszahúzódó volt, nem mer ellentmondani neki. Teljesen átmosta az agyát, amikor rákérdeztem, hogy miért nem áll ki magáért, azt mondta h az anyósnak igaza van, biztosan nem akar ő rosszat. Próbálok beszélni vele, de mindig hárít, azt mondja hogy ők nagyon is jól kijönnek egymással, csak mi nagyítjuk fel a dolgot. De ez nem így van!

Szerintetek mit tehetnék? egy kétségbeesett 18 éves lány

2015. júl. 29. 15:46
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
86%

Sajnos nem tudsz mit tenni.

Segíteni csak azon lehet, aki felismeri, hogy segítségre szorul. :(

2015. júl. 29. 15:48
 2/25 anonim ***** válasza:
72%

Gondolom fél, hogy ha kinyitja a száját akkor anyós ajtót mutat neki.

Valahogy rá kéne beszélni, hogy költözzenek el. Akkor nem fog tőle függni, nem tehet meg vele bármit amit akar.

2015. júl. 29. 15:51
 3/25 anonim ***** válasza:
75%

A nővérednek kell tennie valamit. Emberelje meg magát. Az még oké, hogy nem mehet oda bármikor bárki. De hogy a nővéred nem jöhet el bármikor az durva.

Meg beszéljen a férjével is, hogy tegye helyre az anyját.

(Minek kellett egyáltalán odaköltözni és odaszülni? Ezekből általában mindig gond van.)

2015. júl. 29. 15:53
 4/25 A kérdező kommentje:
Igen, ezt is ajánlottam már neki, hogy költözzön el. Csak azért nem akar, mert a párja sokat van külföldön, egyedül lenne a babával. Ez bizonyos szinten érthető is. Azt is mondtam neki, hogy költözzön haza hozzánk, elférnének bőven. Azt mondta, majd meglátja, de másnapra már nemet mondott. Szerintem elmondta annak a nőszemélynek, aki kiakadt rajta, sőt megtilthatta neki. Nyilván csak az unoka miatt nem akarja, el sem lehet szakítani tőle, egész nap vele foglalkozik. Valamikor nem is engedi nővéremnek, hogy ő fürdesse, sétáltassa a saját gyerekét, hanem ő kiviszi, neki meg megmondja, hogy addig takarítson ki... Borzalmas ezt végignézni!
2015. júl. 29. 15:57
 5/25 anonim ***** válasza:
89%
Neked semmit nem kell tenned. A tesódnak kell elköltöznie, akár albérletbe is, akárhová. Aki meg mártír, annak meg úgy kell!
2015. júl. 29. 15:57
 6/25 anonim ***** válasza:
90%
Neked ehhez semnmi közöd nincsen, ez a nővéred és az anyósa dolga. Ha a nővérdenek megfelel így, és ezek szerint megfelel, mert ő nem szidja az anyósát, hanem védi, akkor te ne akarj náluk kavarni!
2015. júl. 29. 16:10
 7/25 anonim ***** válasza:
47%
Anyós házában lakik ,gondolom a gyerekét is rálőcsöli ha éppen dolga akad. Akkor mégis mit vár? Nem veszekedni kell, hanem önnálósodni és otthagyni az anyóst.Eleve más nyakára és házába gyereket szülni nem szerencsés, vagy ha mégis ezt választotta ne csodálkozzon ha megszívatják.
2015. júl. 29. 16:13
 8/25 anonim ***** válasza:
52%

Az nem kifogás, hogy külföldön van a férje és egyedül lenne a babával. Sokan vannak egyedül. Köztük én is 2!babával. Férjem külföldön dolgozik és egy 2 hónapossal és egy 3 hónapossal vagyok itthol. Szerintem nem mert ellentmondani neki mert akkor kirakja anyós. Ebből a férje nem lát semmit? Ő miért nem szól?

Az igaz hogy az ő házában laknak de ne más mondja.meg hogy hogy neveljem a saját gyerekemet mikor vigyem sétálni. Jobb lenne külön de ehhez az kell, hogy a növéred felismerje mi a szitu. Vagy ez neki kényelmes, hogy alig kell foglalkozni a gyerekkel gyorsan kitakarítja a lakást aztán anyós foglalkozik úgyis a gyerekkel.

2015. júl. 29. 16:19
 9/25 anonim ***** válasza:
79%

Szia.

Nem tudsz sokat tenni, mert ez az ő életük. Azért azt nekik is tudni kell, hogy ha az anyósnál laknak + gyereket is oda szülnek el kell fogadni azt amit az anyós diktál. Én megértem ,hogy kibírhatatlan nőszemély, de ha ott él, sajna nem a nyúl viszi a puskát.

Írtad a kommentben, hogy ha elköltözne, akkor egyedül lenne a babával, de az miért baj? Akkor mégis jó az anyós valamiért?

2015. júl. 29. 16:20
 10/25 anonim ***** válasza:
64%

A nővéred kimondta: az anyósnak igaza van, biztosan nem akar ő rosszat.

Akkor, te most 18 évesen akarsz ész osztogatni?

"csak mi nagyítjuk fel a dolgot" -írod.

Kik az a mi? A családod többi tagja?

Hogyan álljon és miért álljon ki magáért valaki ha neki ez így teljesen rendben van. Kiért álljon ki?

A te családodban minden rendben van?

2015. júl. 29. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!