A nővéremet terrorizálja az anyósa! Mit csináljak?
Van egy 25 éves nővérem, az anyósáéknál lakik a párjával és az 1 éves fiukkal. A párja sokat van külföldön az apóssal, ilyenkor 3-an vannak otthon (nővérem, anyós, baba). Az anyós teljesen uralkodik a nővéremen. Ő mondja meg, hogy mikor mit csináljon a gyerekkel. Még azt is megszabja, hogy mi a családtagok mikor mehetünk le meglátogatni őket, mondván az a ő háza. Ja és a tesóm sem jöhet át hozzánk akármikor, csak mikor az anyós úgy látja jónak! Eléggé nagypofájú, durva stílusú nőszemély, a nővérem pedig mindig is kicsit visszahúzódó volt, nem mer ellentmondani neki. Teljesen átmosta az agyát, amikor rákérdeztem, hogy miért nem áll ki magáért, azt mondta h az anyósnak igaza van, biztosan nem akar ő rosszat. Próbálok beszélni vele, de mindig hárít, azt mondja hogy ők nagyon is jól kijönnek egymással, csak mi nagyítjuk fel a dolgot. De ez nem így van!
Szerintetek mit tehetnék? egy kétségbeesett 18 éves lány
Sajnos nem tudsz mit tenni.
Segíteni csak azon lehet, aki felismeri, hogy segítségre szorul. :(
Gondolom fél, hogy ha kinyitja a száját akkor anyós ajtót mutat neki.
Valahogy rá kéne beszélni, hogy költözzenek el. Akkor nem fog tőle függni, nem tehet meg vele bármit amit akar.
A nővérednek kell tennie valamit. Emberelje meg magát. Az még oké, hogy nem mehet oda bármikor bárki. De hogy a nővéred nem jöhet el bármikor az durva.
Meg beszéljen a férjével is, hogy tegye helyre az anyját.
(Minek kellett egyáltalán odaköltözni és odaszülni? Ezekből általában mindig gond van.)
Az nem kifogás, hogy külföldön van a férje és egyedül lenne a babával. Sokan vannak egyedül. Köztük én is 2!babával. Férjem külföldön dolgozik és egy 2 hónapossal és egy 3 hónapossal vagyok itthol. Szerintem nem mert ellentmondani neki mert akkor kirakja anyós. Ebből a férje nem lát semmit? Ő miért nem szól?
Az igaz hogy az ő házában laknak de ne más mondja.meg hogy hogy neveljem a saját gyerekemet mikor vigyem sétálni. Jobb lenne külön de ehhez az kell, hogy a növéred felismerje mi a szitu. Vagy ez neki kényelmes, hogy alig kell foglalkozni a gyerekkel gyorsan kitakarítja a lakást aztán anyós foglalkozik úgyis a gyerekkel.
Szia.
Nem tudsz sokat tenni, mert ez az ő életük. Azért azt nekik is tudni kell, hogy ha az anyósnál laknak + gyereket is oda szülnek el kell fogadni azt amit az anyós diktál. Én megértem ,hogy kibírhatatlan nőszemély, de ha ott él, sajna nem a nyúl viszi a puskát.
Írtad a kommentben, hogy ha elköltözne, akkor egyedül lenne a babával, de az miért baj? Akkor mégis jó az anyós valamiért?
A nővéred kimondta: az anyósnak igaza van, biztosan nem akar ő rosszat.
Akkor, te most 18 évesen akarsz ész osztogatni?
"csak mi nagyítjuk fel a dolgot" -írod.
Kik az a mi? A családod többi tagja?
Hogyan álljon és miért álljon ki magáért valaki ha neki ez így teljesen rendben van. Kiért álljon ki?
A te családodban minden rendben van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!