Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A nővéremet terrorizálja az...

A nővéremet terrorizálja az anyósa! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Van egy 25 éves nővérem, az anyósáéknál lakik a párjával és az 1 éves fiukkal. A párja sokat van külföldön az apóssal, ilyenkor 3-an vannak otthon (nővérem, anyós, baba). Az anyós teljesen uralkodik a nővéremen. Ő mondja meg, hogy mikor mit csináljon a gyerekkel. Még azt is megszabja, hogy mi a családtagok mikor mehetünk le meglátogatni őket, mondván az a ő háza. Ja és a tesóm sem jöhet át hozzánk akármikor, csak mikor az anyós úgy látja jónak! Eléggé nagypofájú, durva stílusú nőszemély, a nővérem pedig mindig is kicsit visszahúzódó volt, nem mer ellentmondani neki. Teljesen átmosta az agyát, amikor rákérdeztem, hogy miért nem áll ki magáért, azt mondta h az anyósnak igaza van, biztosan nem akar ő rosszat. Próbálok beszélni vele, de mindig hárít, azt mondja hogy ők nagyon is jól kijönnek egymással, csak mi nagyítjuk fel a dolgot. De ez nem így van!

Szerintetek mit tehetnék? egy kétségbeesett 18 éves lány

2015. júl. 29. 15:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
93%
A nővéred férje mit szól mindehhez? Ti miből tudjátok, hogy úgy van, ahogy írod, tehát hogy uralkodik az anyós a nővéreden? Nem ott laktok és a nővéred meg állítólag védi. Ne haragudj, nem kötekedni akarok, csak ha a nővérednek jó így, akkor nem értem, miért akarsz rajta változtatni. Miből látod, hogy mégsem jó neki és nem mond igazat?
2015. júl. 29. 17:13
 12/25 anonim ***** válasza:
89%

Ha olyan rossz, akkor költözzön haza hozzátok. Írod, hogy van hely és mehetne is.

Ha ő nem akar menni, akkor nem is olyan rossz a helyzet. Ha ennyire rossz lenne, boldogan menne haza. Vagy akár albérletbe is. Inkább egyedül ketten a gyerekkel, mint ilyen nőszeméllyel együtt lakni.

2015. júl. 29. 17:18
 13/25 anonim ***** válasza:
81%

"az anyósáéknál lakik a párjával és az 1 éves fiukkal"

Tessék saját emberségből lakást vásárolni, vagy saját emberségből lakást bérelni, és nem a MÁS házában emberkedni.

Tipikus megszoksz, vagy megszöksz szituáció.

2015. júl. 29. 17:29
 14/25 anonim ***** válasza:
62%

nővéred hagyja magát ennyi.

odaköltözött, vagyis elfogadta a szabályokat, lehet külön menni és nem máshoz szülni.

2015. júl. 29. 18:57
 15/25 A kérdező kommentje:
Én úgy látom, hogy arra megy ki az egész, hogy az anyós elszakítsa tőlünk a nővéremet. Az unokát nagyon szereti, erre nem is lehet panasz, a nővéremre viszont csak úgy tekint mint egy "dadára" aki ellátja a gyereket ha ő nem ér rá, egyébként meg csicskáztatja. Mi nagyon jóban voltunk egymással, mostanában viszont teljesen eltávolodtunk. Amikor mondja, hogy az anyósnak igaza van, látom rajta, hogy nem gondolja komolyan ő sem, csak velem akarja elhitetni, ismerem ennyire. Alig mozdul ki a négy fal közül, hozzánk is alig jönnek át (pedig pár utcával lakunk arrébb), ha át is jön nem marad sokáig. Szerintem anyós azt akarja megakadályozni, hogy a nővérem felismerje, hogy itthon vagy külön sokkal jobb lenne neki, és elmenjen, mert akkor nem lakna vele az unoka. A párja.....hát ő mint említettem ritkán jár haza, mikor otthon van anyós moderálja magát. Nővérem pedig nem meri neki mondani hogy hogy bánik vele, mikor nincs itthon, mert nem akarja összeugrasztani őt az anyjával, ezért inkább tűr. És tényleg teljesen uralkodik rajta...egyik nap is lenn voltam a nővéremnél, az ajtóban már mindjárt azzal fogadott ez a nő, hogy 1 órát kapok és húzzak haza..de szó szerint így mondta. A baba nyugtalan volt, mondtam tesómnak h vigyük ki sétálni, hátha elalszik. Nővérem már kezdte volna öltöztetni, mikor anyós bekiabált hogy "szó sem lehet róla, nem viszitek sehová!". Miért ő akarja eldönteni? Természetesen nem is mentünk, tesóm is rögtön letett róla. És ez csak egy eset a sok közül...
2015. júl. 29. 19:48
 16/25 anonim ***** válasza:
74%

ne a nővéredet védd

nyámnyila.

minek kell ottlakni? lehet külön menni. ha odaköltözik és odababázik más nyakára akkor ja más dirigál, ha nem tetszik el lehet költözni a férjével külön.

dedós a tesód, ennyi

2015. júl. 29. 20:16
 17/25 acelsziv ***** válasza:
72%
A nővéred egy tejbetök. És egy tejbetökkel nem tudsz semmit kezdeni.
2015. júl. 29. 21:40
 18/25 anonim ***** válasza:
73%
Egy brazil szappanopera részleteire emlékeztet a sztoritok. Inkább tanuljál, hogy nehogy neked is ilyen életed legyen, önálló gondolatok hiányában mások gyámolítására szorulj!
2015. júl. 29. 21:54
 19/25 anonim ***** válasza:
79%

A nővéred egy kisgyerek szintjén van, ezt anyós felismerte és kihasználja.

Addig amíg a nővéred nem lesz képes az önálló életre(elköltözés, gyereknevelés segítség nélkül),addig anyós utalkodni fog rajta.

Az agyátmosás sem múködik mindenkinél, csak annál, aki vevő rá.

Szerintem semmit nem tudsz tenni, ha novéred nem áll a saját lábára, akkor ebben a kiszolgáltatott helyzetben fog maradni, mert hamis biztonságérzetet kap.

Ezen egy pszichológus simán segítene, de ahhoz a nővérednek fel kellene ismernie, hogy baj van vele.

2015. júl. 30. 06:59
 20/25 A kérdező kommentje:

Van egy elképzelésem, hogy mitől lehet ez. Kérlek olvassátok el, hogy szerintetek van-e benne valami, vagy hülyeség.

Tudjátok apám nagyon sokat ivott (már nem él). Mikor részegen hazajött, sokszor üvöltözött és veszekedett anyámmal, aki nem mert neki visszaszólni, mert félt, hogy megüti. Csendben tűrte a megaláztatást, és mindent megcsinált amit apám parancsolt neki. Minket is erre nevelt, hogy ilyenkor nem szabad visszaválaszolni neki, hanem húzzuk meg magunkat, és kerüljük el, vagy csináljuk meg amit mond, és akkor nem lesz gond. Egészen a haláláig ez ment. Persze a rokonoknak mindig megjátszották, hogy tökéletes a házasságuk. A nővérem idősebb lévén jobban átélte ezt, mint én. Nem lehet hogy emiatt lett ilyen? Azért mert Anya arra nevelte, és azt a példát látta tőle, hogy aki durva, erőszakos, azzal nem szabad szembeszállni, hanem csöndben tűrni kell? Mondjuk azt mondják a tesóm anyámtól örökölte a természetét, ezt a visszahúzódást.

Szerintetek lehet, hogy emiatt nem száll szembe az anyóssal sem? Vagy hülyeség?

2015. júl. 30. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!