Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósomat zavarja hogy nem...

Anyósomat zavarja hogy nem beszélgetek vele, ne törödjek vele?

Figyelt kérdés

Párom külföldön él, anyujának nem magyar az anyanyelve, de tud azért úgy is beszélni. Voltam néluk látogatóba amikor is páromat letámadta hogy én miért nem beszélgetek vele. Erre párom mondja, hogy nem tudok azon a nyelven mégis hogy beszéljen vele. Miért nem beszél hozzám magyarul, mert akkor tudok vele beszélni.

Nővérével, apukájával tudok beszélgetni :D

Ne törödjek a helyzettel...?

2015. júl. 19. 12:13
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Hozzátenném annyi szerencsém van ahol él 90%-uk magyarul tud :)
2015. júl. 19. 13:41
 12/18 anonim ***** válasza:
57%

Nézd, én is voltam már Kassán, ahol a belépésemkor 2 eladó magyarul beszélt, majd amikor magyarul szóltam hozzájuk, akkor "hirtelen" nem tudtak magyarul... Kézzel-lábbal, meg némi orosz tudást előszedve elmagyaráztam, mit akarok, oszt azóta sem voltam Kassán :D

Ha tervben van a kiköltözés, akkor nyilván anyós így "tesztel", meg elvárja, hogy Te tanuld meg a nyelvet.

Mondjuk azt még mindig nem tudom, hogy Te egyáltalán próbáltál beszélgetést kezdeményezni vele? Ha igen, milyen nyelven?

2015. júl. 19. 13:48
 13/18 A kérdező kommentje:
Magyarul persze :)
2015. júl. 19. 13:51
 14/18 A kérdező kommentje:
Jó hozzátenném az ilyen kis apró dolgokat szerbül, hogy köszönöm meg ilyenek :D
2015. júl. 19. 13:51
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Elvárja hogy tudd az ő nyelvüket, tiszta sor.
2015. júl. 19. 20:29
 16/18 anonim ***** válasza:
Te és az anyósod hol éltek Magyarországon?
2015. júl. 19. 20:34
 17/18 A kérdező kommentje:
Nem magyarországon, hanem külföld.
2015. júl. 19. 22:12
 18/18 anonim ***** válasza:
Tehát a Délvidéken éltek, anyósod szerb, te magyar. Meg fogsz lepődni, a Vajdaságban mindenki tud beszélni szerbül. A magyarok is. Te se ragadj le a köszönömnél, ennél a boltban is több kell. Szerencsés lenne, ha anyósod segítene a nyelv tanulásában. Csak akarat kell - mindkét fél részéről.
2015. aug. 12. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!