Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti költenétek az após lakására?

Ti költenétek az após lakására?

Figyelt kérdés

Férjemmel 2 éve vagyunk házasok, az apósom lakásában élünk (neki több ingatlana van) kettesben az esküvő óta. Most várjuk az első babánkat. Apósom az esküvő előtt azt ígérte, hogy a lakást (amiben élünk) kicsivel az esküvő után ránk íratja hivatalosan. Papírt erről nem írtunk, mert „az ő szava többet ér a papírnál”. Az érkező baba miatt átalakításokat és felújítást szeretnénk a lakásban, de őszintén szólva nem szeretném a nehezen összespórolt pénzemet valaki más ingatlanába beleépíteni. Ugyanakkor szeretném, ha a babánk szép környezetbe érkezhetne. Ti költenétek nagyobb összeget az após lakására úgy, hogy nem tudni mikor íratja ránk a lakást (vagy egyáltalán ránk íratja-e végül)? Köszönöm a segítő válaszokat!

egy 27 éves kismama

2015. júl. 13. 16:34
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
90%

Nem úgy állnék a dologhoz, hogy após lakására költök, hanem úgy, hogy a saját környezetemre.

AMíg albérletben laktam az egyetem utolsó évében arra is költöttem.

2015. júl. 13. 16:35
 2/23 anonim ***** válasza:
95%

Tulajdonképpen ha évek óta ott laktok, após többszázezres vagy akár milliós bevételtől esett el, mert ki is adhatta volna a lakást. Nektek pedig ugyanennyi spórolást jelentett, mert ha nem ott laknátok hanem albiban, jóval kevesebb spórolt pénzetek lenne. Tehát most nem is nagyon lenne mit felújításra költened.

Ezek után egy kis felújítás szerinted pénzkidobás lenne? Minimum hogy nem hagynám lepukkanni a lakást, hamár ingyen lakhatok ott. Meg főleg nem vállalnék lepukkantba gyereket.

Mi most fogunk tesómék lakásába költözni, és már meg is beszéltük, hogy mi álljuk majd a festést ha kiköltözünk.

Pedig itt csak határozott időről van szó.

2015. júl. 13. 16:50
 3/23 anonim ***** válasza:
89%

Igazából, nem úgy gondolkodnék, hogy "após", hanem hogy a férjem apukája, és nyilvánvalóan ő segíteni akar a szüleinek, ergo - mivel házasok vagyunk - közösen segítünk neki.

Ez nem lenne kérdés.

2015. júl. 13. 16:56
 4/23 Carragher_x ***** válasza:
88%
Egy bérleményben természetesen nem költünk átalakításra (max, ha le lehet lakni), hanem keresünk egy másik bérleményt. A ti szitutok annyiból speciális, hogy gondolom a lakáshasználatért most nem fizettek semmit, ergo két lehetőség van, vagy átalakítjátok és bíztok az adott szóban vagy kivesztek egy megfelelő lakást (esetleg vásároltok egyet). Itt én mérlegelném, hogy melyik "olcsóbb", hány havi lakbérnek/hitelkamatnak megfelelő összegbe kerülne a felújítás és van-e arra esély, hogy ennél kevesebb ideig lakhattok a mostani ingatlanban.
2015. júl. 13. 16:56
 5/23 anonim ***** válasza:
46%
Nem, egyszerűen beszélnék előbb vele a papírokról és kész.
2015. júl. 13. 17:01
 6/23 anonim ***** válasza:
88%
Ebben az esetben igen. Mert csak papíron após lakása. Hiszen ti éltek ott évek óta. Nyilván nem fog titeket kirakni, ha felújítjátok és megjön a baba :)
2015. júl. 13. 17:08
 7/23 anonim ***** válasza:
68%
Ha nagyon ragaszkodtok a papírokhoz, akkor igényeljetek lakásra támogatást, amit az első lakásra lehet kapni, és akkor muszáj lepapírozni a tulajdonjogot, hogy megkapjátok. Így még spóroltok is.
2015. júl. 13. 17:11
 8/23 anonim ***** válasza:
92%
Mikor oda vállaltatok gyereket akkor nem jutott eszetekbe, hogy az az após lakása? :o csak most hogy költeni kellene rá?
2015. júl. 13. 17:56
 9/23 anonim ***** válasza:
54%

Nagy összeget nem, max karbantartásra (festés, mázolás) fektetnék bele.

Tudom, ne ijesztgessünk senkit a válással, én nagyon bízom benne, hogy ti örökké együtt maradtok. Mégis, tudnod kell, hogy láttam arra példát, hogy váláskor ugyanilyen szituban anyuka ment albérletbe, sőt, visszamenőleg bérleti díjat fizetett apósnak, a gyerekeket pedig apának ítélték. Ezért egy fillért nem költenék olyan lakásra, amihez még a férjemnek sincs hivatalosan köze. Vegyétek meg apóstól közösen, akkor oké, de így nem. Lehet, hogy túl bizalmatlan vagyok, csak az a baj, hogy túl sokat láttam és megéltem ahhoz, hogy olyan emberben maradéktalanul bízzak, aki bármi probléma esetén nem mellettem, hanem velem szemben áll.

2015. júl. 13. 18:00
 10/23 anonim ***** válasza:
75%
nekem is az a fura, hogy eleve gyereket vállalsz olyan lakásban, ami 1%-ban sem a tiéd. innentől részletkérdés, hogy a férjé vagy az apósé. amúgy após jó arcnak tűnik a leírás alapján, szerintem bízhatsz benne.
2015. júl. 13. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!