Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy köszönjek a fiúm apjának?

Hogy köszönjek a fiúm apjának?

Figyelt kérdés
Szóval a lényeg, hogy az anyjával már találkoztam, neki csókolommal szoktam köszönni, de az apjával még nem és nem tudom, ha majd oda kerül a sor, hogy neki is bemutasson, hogy köszönjek...Lány létemre nem akarok egy férfinek csókolommal köszönni, viszont ha azt mondanám, hogy jó napot, az meg olyan rideg lenne, vagy nem is tudom...így csak idegeneknek szoktam köszönni, az "apósom" pedig mégse annyira idegen. Viszont ha azt mondanám neki, hogy heló, az megint hülyén hangzana, mert még akkor találkoznánk elsőnek és egy felnőttnek amúgy se köszönnék úgy szívesen, hogy heló vagy szia, amíg fel nem ajánlja, hogy tegeződjünk, főleg ekkora korkülönbséggel, hogy akár az én apám is lehetne. Szóval mi lenne neki a legjobb köszönés, amikor először találkozunk?
2015. jún. 30. 15:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
43%

Csókolommal az ovisok köszönnek, általában már általános iskola elsőben elkezdik a gyerekeket tanítani arra, hogy illedelmesen, a napszaknak megfelelően kell köszönni. (Jobb helyen legalábbis...)

Főleg egy fiatal hölgy, aki már maga is majdnem felnőtt, elég nevetséges, ha lecsókolomoz egy férfit. Magát teszi nevetségessé, és kínos helyzetbe hozza a férfit is. Majdnem hogy már ott tartasz (ha olyan 18 körül vagy, akkor már mindenképp), hogy neked illik majd idővel a tegezést felajánlani. Ez ugyanis a hölgy dolga. Nyilván "sajátos" a helyzet, amikor te látogatod meg a barátod szüleit, meg ez az életkoruktól is függ, de a csókolom semmiképpen sem helytálló, ez az egy biztos.

2015. jún. 30. 15:42
 12/21 anonim ***** válasza:
81%

A pontozásból is látszik, hogy mennyire túltengnek itt a bunkó, illemet nem ismerő emberek. Gratulálok ismételten a magyar oktatási rendszernek. :D

Még ha 0-ra pontoztok is, akkor is a főszabály az, hogy felnőtt emberek nem csókolomozzák egymást (kivétel a NAGYON nagy korkülönbség, ami itt vélhetően nem adott), hanem napszaknak megfelelően köszönnek, illedelmesen.

És az is igaz, hogy főszabály szerint, ha a hölgy magáz egy férfit, a férfinek mindaddig szintén magáznia kell a nőt, ameddig az fel nem ajánlja a tegezést. Itt lehet kis különbség ebben a speciális helyzetben, amikor a fiú bemutatja a barátnőjét az apjának, hiszen egyrészt itt a lány megy a szülők otthonába, másrészt meg itt vélhetően majd a szülők mondják, hogy tegeződjenek (nem rögtön, hanem idővel). De az alap akkor is az, amit mondtam, és ezt mindenkinek illene ismernie.

2015. jún. 30. 15:46
 13/21 anonim ***** válasza:
35%

12-es.

Sajnos bizonyos emberek segítségével annyira elszaporodtak az oldalon a bunkó parasztok, akik mindenféle képzettség és tudás nélkül, csupán "szidjuk a férfiakat és a gyerekeket" elv alapján nem írnak, csupán ide hánynak valamit, hogy komoly ember lassan nem marad.

Én is valószínűleg elhagyom ezt a szennyet!

2015. jún. 30. 16:06
 14/21 anonim ***** válasza:
56%
13-as: igen, én is azon gondolkodom már egy ideje, hogy tök felesleges ide írogatni, mert a normális ember ritka, mint a fehér holló...
2015. jún. 30. 16:10
 15/21 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, attól függ... engem spec (50/F) megütne a lapos guta, ha egy mondjuk 10 évesnél idősebb lány "lecsókolomozna"... szerencsére nem gyakran esik meg..:)

Általánosságban jó a napszaknak megfelelő köszönés, de biztos a fiú is tud segíteni, hogy milyenek a szülei... (nálam csak a "szia" jönne szóba, ha a lány magázna, akkor természetesen én is őt, utálom a csendőrpertu-viszonyokat:))

2015. jún. 30. 16:34
 16/21 anonim ***** válasza:
34%
Fú, én akkor extra bunkó vagyok, nekem 18 éves korom után sem állt a számra a jó napot. Csak ha mondjuk bementem egy boltba, vagy orvoshoz. De barátaim, barátnőim szüleinek mind csókolomoztam.
2015. jún. 30. 17:04
 17/21 anonim ***** válasza:
78%
Akkor extra bunkó vagy, igen.
2015. jún. 30. 17:07
 18/21 anonim ***** válasza:
54%
ÖRÖK 71%-os! CSAK A SAJÁT SZÁDBÓL AKARTUK HALLANI:-)))
2015. jún. 30. 21:33
 19/21 anonim ***** válasza:

Megkaptam a privátot.

Ismersz?

2015. jún. 30. 22:06
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
Szeva fater dobj egy decit.
2015. júl. 8. 10:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!