Hogy köszönjek a fiúm apjának?
Csókolommal az ovisok köszönnek, általában már általános iskola elsőben elkezdik a gyerekeket tanítani arra, hogy illedelmesen, a napszaknak megfelelően kell köszönni. (Jobb helyen legalábbis...)
Főleg egy fiatal hölgy, aki már maga is majdnem felnőtt, elég nevetséges, ha lecsókolomoz egy férfit. Magát teszi nevetségessé, és kínos helyzetbe hozza a férfit is. Majdnem hogy már ott tartasz (ha olyan 18 körül vagy, akkor már mindenképp), hogy neked illik majd idővel a tegezést felajánlani. Ez ugyanis a hölgy dolga. Nyilván "sajátos" a helyzet, amikor te látogatod meg a barátod szüleit, meg ez az életkoruktól is függ, de a csókolom semmiképpen sem helytálló, ez az egy biztos.
A pontozásból is látszik, hogy mennyire túltengnek itt a bunkó, illemet nem ismerő emberek. Gratulálok ismételten a magyar oktatási rendszernek. :D
Még ha 0-ra pontoztok is, akkor is a főszabály az, hogy felnőtt emberek nem csókolomozzák egymást (kivétel a NAGYON nagy korkülönbség, ami itt vélhetően nem adott), hanem napszaknak megfelelően köszönnek, illedelmesen.
És az is igaz, hogy főszabály szerint, ha a hölgy magáz egy férfit, a férfinek mindaddig szintén magáznia kell a nőt, ameddig az fel nem ajánlja a tegezést. Itt lehet kis különbség ebben a speciális helyzetben, amikor a fiú bemutatja a barátnőjét az apjának, hiszen egyrészt itt a lány megy a szülők otthonába, másrészt meg itt vélhetően majd a szülők mondják, hogy tegeződjenek (nem rögtön, hanem idővel). De az alap akkor is az, amit mondtam, és ezt mindenkinek illene ismernie.
12-es.
Sajnos bizonyos emberek segítségével annyira elszaporodtak az oldalon a bunkó parasztok, akik mindenféle képzettség és tudás nélkül, csupán "szidjuk a férfiakat és a gyerekeket" elv alapján nem írnak, csupán ide hánynak valamit, hogy komoly ember lassan nem marad.
Én is valószínűleg elhagyom ezt a szennyet!
Kérdező, attól függ... engem spec (50/F) megütne a lapos guta, ha egy mondjuk 10 évesnél idősebb lány "lecsókolomozna"... szerencsére nem gyakran esik meg..:)
Általánosságban jó a napszaknak megfelelő köszönés, de biztos a fiú is tud segíteni, hogy milyenek a szülei... (nálam csak a "szia" jönne szóba, ha a lány magázna, akkor természetesen én is őt, utálom a csendőrpertu-viszonyokat:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!