Mit szólnátok ha anyósotok îgy jönne baba látogatóba?
Anyósom a haza èrkezèsünk utáni napon jött(4napos volt a baba)
Előtte bejárta a várost a 40fokban, izzadtan-büdösen úgy hogy előtte egy smst sem dobott, hogy jönni fog.
Ès ezt a város járás sem volt èppen fontos.
Kicsit kiakadtam, hogy îgy jött e hozzánk.
Megemlîtsem neki vagy inkább hagyjam?
Bánt, hogy ennyire nem tisztelt meg minket.
Igen, említsd meg udvariasan és határozottan, hogy ezután ha babalátogatóba szeretne jönni, szívesen látjátok, de szóljon előtte. Legjobb, ha a pároddal is megbeszéled és közösen szóltok, hogy ne úgy csapódjon le a dolog, hogy neked nem tetszik valami és hisztizel.
Fontos, hogy most az elején tegyétek meg, ne akkor, amikor már többször is eljátssza ezt. Ellenkező esetben a a fejetekre nő és sokkal nehezebb lesz változtatni a helyzeten.
Persze nem akarok konfliktust csak ez nekem olyan furcsa volt.
Páromnak is nagyon rosszul esett ez de náluk olyan struccpolitika van a családba, hogy nem mondják meg egymásnak ha valami baj van.
Kérd meg, hogy legközelebb hívjon fel, hogy átugorna, nehogy az legyen, hogy éppen sétálni vagytok, vagy valami. Persze ha csak arra járt és eszébe jutottatok, nem tervezte így a napját, az más kérdés. De azért kicsivel előtte telefonálhatna :).
A büdös-izzadt 40 fokozást nem nagyon tudom hova tenni, mert 40 fokban kimegy az ember az utcára, és igen, 5 perc alatt megizzad. Ez nem anyósod hibája. A kezeit gondolom ahogy illik, megmosta, és nem ölelgette halálra izzadtságban úszva az unokát.
Nem sîrnèk.
Nem èrtem, hogy mièrt gondolják azt ha anyós nem jön látogatóba akkor össze dől a család èlete.
Nem mindenkinek kell a segîtsèg mindenhonnan.
Konkrètan úgy zajlott, hogy elmentek valami ügyet intèzni ès vissza felè eszèbe jutott, hogy most benèz.
Kb 10 perces sètára lakik tőlünk îgy nem az a gond, hogy messze lakunk.
Nem is öreg, nem dolgozik.
Persze nem lehet kiküszöbölni az izzadást de elsètált a város másik felère ès vissza.
Na majd valahogy óvatosan megbeszèljük vele.
Meleg van és az emberek izzadnak.
Nálunk pl. senkinek nem kell időpontot kérnie, vagy bejentkeznie napokkal előbb ha megszeretne látogatni.
Normális emberi időbe jönnek. Általában napközben mikor egyedul vagyok otthon a babával. A férjem barátai szoktak du jönni.
És én a többséggel ellentétben örülök a látogatóknak, akik rokonok általában, esetleg 1-2 közeli barátnő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!