Párom édesanyja nem képes felfogni, hogy vegetáriánus vagyok és folyamatosan hússal traktál. Mivel állítsam le, ha a szép szó nem használ?
Muszáj hetente egyszer meglátogatnunk, mert különben megsértődik, de soha nem képes olyat főzni, amit én is meg tudnék enni. A párom ezt szóvá is tette már többször, hogy legalább a levest csinálná olyanra hogy én is meg tudjam enni, meg egy rántott sajtot kisütni sem olyan hű de nagy mutatvány, erre is húzta a száját hogy amiben nincs hús, az nem étel, és nem fog ilyen szégyenteljes dolgot kiadni a keze közül...
Hab a tortán, hogy múltkor közölte, hogy biztos azért nincs még unokája, mert aki ilyen sovány, mint én, abban nem fér el egy gyerek. 20 éves vagyok, még 2 évem van hátra az egyetemből, szeretnénk babát egyszerre miután elvégeztem, de talán nem várandósan kellene államvizsgáznom.
Kérlek, segítsetek, már most görcsben áll a gyomrom a szokásos vasárnapi "ebéd" miatt.
Hát szerintem ez a párod hibája is, neki kéne megbeszélnie az anyjával. Vagy azt, hogy készítsen neked olyan ételt, amit meg tudsz enni, vagy azt, hogy ha már nem hajlandó rá, akkor ne kelljen minden héten ott ennetek. Felnőtt ember, ennyit meg kéne tudni beszélni az anyjával.
Én is vegetáriánus vagyok, az elején furcsa volt a családnak, de hamar átállt mindenki rá gondolatban, és sosem volt gond a közös étkezésekből. Időközben a férjem is az lett, így még egyértelműbb a dolog mindkettőnk családjának. :) Az elején nálunk is jöttek az ,,egy kis csirkemelltől nem lesz semmi bajod" szöveggel, de aztán megértették, hogy nem a zsírossággal vagy a rágóssággal van a bajom, hanem nem akarok húst enni.
Az egész hozzáállásából meg a megjegyzéseiből (soványság, gyerekre való alkalmatlanság) nekem az jön le, hogy egyszerűen nem kedvel téged, így tesz rá magasról, mit ennél vagy mit nem. Ha a káposztát utálnád vagy a gombát, akkor mindig káposztás vagy gombás ételt főzne szerintem. :) Sajnos még azt se tudom tanácsolni, hogy egyél köretet, mert az ilyen nagyon magyaros konyhát pártolók sokszor azt is zsírral készítik. Tudom, hogy sok rugalmatlan ember van, cukros ismerősök panaszkodnak rokonokra, mennyire nincsenek tekintettel. Pl. mesélte egy barátnőm, amikor szülés után volt, hogy hoztak neki sütit a rokonok ajándék gyanánt. Mondták, hogy odafigyeltek, édesítőszerrel van, aztán persze kiderült, hogy csak a tészta, mert a lekvár és a csoki része cukros volt... Szóval vagy megértik, ez mennyire fontos, vagy nem, de akkor meg nem tudsz mit csinálni.
Csak azt tudom javasolni, beszéljetek vele, vagy legalább a párod. Nem kérni kell, hanem azt mondani, vagy lesz olyan étel, ami mindkettőtök számára fogyasztható, vagy nem jöttök, mert az meg milyen már, hogy mindenki eszik, te meg ott ülsz... :/
Köszönöm, sajnos én is úgy érzem, hogy a személyemmel van baj, amit tud, kritizál rajtam... a vegetáriánusságom meg számára ebből a szempontból egy nagyon magas labda, amit kötelező jelleggel üt le állandóan. De mindig szóvá teszi, hogy sovány/vézna vagyok, meg hogy milyen fiatal a fiához (12 év van köztünk). Illetve hallottam vissza sógornőmtől, hogy panaszkodott neki, hogy "csinos ez a kislány, csak esze biztos annyi, mint a tyúknak, nem lehet ezzel a fajtával tervezni"... megjegyzem, anyós életben nem dolgozott, én jelenleg mechatronikai mérnöknek tanulok, 4 feletti átlaggal, ráadásul nem valami nevenincs felsőoktatási intézményben. Próbáltam kedves, elnéző lenni vele, türelmes ember vagyok, de egy idő után - szerintem természetes, hogy - betelik a pohár.
Általában egyszerűen nem szoktam enni, szóval ezt már lefutottuk párszor, olyan még nem volt, hogy vittem volna magamnak kaját. Páromra nem mondanám, hogy intoleráns bunkó (ahogy az egyik válaszoló fogalmazott), írtam, hogy próbálta már ezt megbeszélni az anyukájával, de egyik fülén be, a másikon ki. Az más kérdés, hogy nyilván próbálkozhatna erélyesebben is, de nem várom el tőle, hogy leordítsa az édesanyja fejét.
Aki írta, hogy érződik, ha zsírral készül az étel, vagy ha belefő a husi... sajnos ez így van, kijön az ízén, 9 éve nem eszem húst, és egy falatból megállapítom, ha mondjuk zsírral készül egy főzelékbe a rántás. De persze aki eszik húst, szereti az ízét annak ez előny, hiszen kis mennyiség is könnyen átjárja az ételt.
Szia, egyrészt komikus, mert a kommented mellett ott virított egy Steak sütő reklám :D
Másrészt én lisztérzékeny vagyok, így úgy-ahogy át tudom érezni.
Kicsit más lehet a felfogásom mint neked, mert ha nem figyelnek az ételre amit eszem, az első pár alkalommal szólok, utána ebédkor felállok az asztal mellől és elmegyek enni valahová, és vissza se jövök. Nem maradok olyan helyen ahol konkrétan a fejemre csinálnak.
És nem hinném, hogy elnézőnek kellene lenned a párod édesanyjával, csak mert a párod édesanyja. Te meg a barátnője vagy és a tiszteletnek kölcsönösnek kellene lennie. Egyébként az nagyon jó ötlet, ha nem akarsz drasztikusabb lépést, hogy viszel magaddal enni. De ne idegeskedj, az nem tesz jót sem a hangulatodnak, sem az egészségednek. Ha meg nem mész, van egy szabad vasárnapod. :)
Egyértelmű, hogy ha már most hagyjátok, hogy hülyét csináljon belőletek, később csak még durvábban a fejetekre fog nőni.
1. Rohadtul nem kötelező minden hétvégén vele ebédelnetek, mert nektek is van magánéletek, ha megsértődik, az ő baja, előbb-utóbb lecseng a téma, ha a sarkatokra álltok.
2. Ha konkrétan vasárnapi ebédre hív valaki, és direkt nem főz olyat, amit én is megennék, akkor vagy nem megyek el többet erre hivatkozva (mert ez esetben ő a bunkó, nem te!!!), vagy elmegyek, és mosolyogva eszem a kis edénykémből a saját főztömet, ebben az esetben is leszarva, hogy megsértődik-e a "kedves" anyós, vagy sem.
Tartsd észben, hogy itt keményen arra megy ki a játék, hogy amit te gondolsz/szeretnél, az nincs tiszteletben tartva, mert anyós keményen a kezében tartja a gyeplőt, és ha meghunyászkodsz, előbb-utóbb mindenbe bele fog kötni, nem csak abba, mit eszel.
1. NEM KELL minden hétvégén lemenni, mondjuk mit gondol, hogy ti nem szeretnétek legalább 2 napot kettecskén eltölteni, itt-ott, ilyen-olyan programmal?
Mondjátok meg neki, hogy anyuka, nem megyünk, mert kirándulunk.
Muszáj elkezdenetek nemet mondani, mert ez csak rosszabb lesz!
És ha megsértődik, megsértődik, az Ő baja!
2. én kőkeményen megmondtam volna a magamét neki - akkor tiltson ki örökre, leszrom, de ezt ne! Mert ez masszív bnkóság, amit csinál, és direkt(!) szmétkedik.
Persze, a személyeddel van a baj... a többi csak hab a tortán.
Mit akar ez a nő veled "tervezni"?
Én is azt gondolom, hogy a párodnak kellene határozottabbnak lenni, nem ordítozás, de ha nem készít neked megfelelő ételt, akkor együtt kéne otthagyni az asztalt.
Az én apám is elég bunkó volt a feleségemmel, - volt is jó egy év szünet a kapcsolattartásban.
Ez láthatóan rosszindulatú szívatás - nem kéne eltűrnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!