Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ugye van meg remeny?

Ugye van meg remeny?

Figyelt kérdés
Anyosom sajnos rakos beteg. A diagnozis utan mutottek, majd kapott 33 sugar kezelest. Ugy alakult, h ez nem volt eleg,ezert kapott kemoterapias kezelest is. Majd mikor ennek vege lett es a dokihoz kellett megint menni, ket orvos is kozolte, h nem lehet muteni es ujabb kemo kezelest kell kapnia. Sajnos ez most sokkal erosebb, mint az elozo. Rengeteg mellekhatasa van ennek, meg csak most kezdte el masodikat, de mar be is lazasodott. Azert kell az erosebb, mert a daganat mar nem zsugorodott tovabb. De a legrosszabb a hozza allas, az egesz csalad mar elkonyvelte, hogy itt a veg, a testvete mar tavaly karacsonykor eltemette volna es o maga is azt hangoztatja, h ezt a kezelest nem eli tul :( sajnos egyedul en probalom a ferjemet pozitivan biztatni. :( ugye nem en vagyok elvakult, h hiszek a gyogyulasaban?
2015. ápr. 24. 19:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
46%

"feltételezheted te is, hogy nem egy melanoma a bal kisujján..."

A melanóma konkrétan áttétképző daganat, ha jól tudom.

2015. ápr. 25. 07:58
 12/18 anonim ***** válasza:
23%
arra céloztam, hogy az sebészileg eltávolítható általában, ha időben megtalálják (akár a kisujjal együtt).
2015. ápr. 25. 08:06
 13/18 A kérdező kommentje:

Mindenkinek koszonom a valaszat.

Kedves medikus, ha orvostan hallgato vagy, akkor gondolom tanultal orvosi jogot, miszerint csak a beteg kaphat ilyen esetben reszletes tajekoztazast az allapotarol. Sajnos mi semmi pontosat nem tudunk. Nem hajlandoak beszelni rola. Annyit tudunk, h szemeremtest rak volt es a kornyezo nyirokcsomoban attet kepzodott. Ezeket mutottek. Amit kemoval probalnak kezelni, az egy eren levo daganat a combnal. Ezt nem tudjak muteni. Ct eredmenyt sajnos mi nem tudjuk.

2015. ápr. 25. 10:34
 14/18 anonim ***** válasza:
69%

"Kedves medikus, ha orvostan hallgato vagy, akkor gondolom tanultal orvosi jogot, miszerint csak a beteg kaphat ilyen esetben reszletes tajekoztazast az allapotarol."

Kedves kérdező, és a beteg nem adott engedélyt a tájékoztatásra, a saját gyerekeinek sem? Ugyanis ilyen esetben, a betegtől függ kit lehet tájékoztatni és kit nem. Van olyan, például, hogy a beteg nem akarja, hogy őt tájékoztassák, de a hozzátartozót viszont igen! Ez így egyébként valóban nem hangzik jó prognózisnak, amit leírtál sajnos.

„Aki így áll hozzá az emberekhez, mint az utolsó válaszoló, sbból bizonyára kitűnő orvos lesz. Majd jönnek a hozzátartozók a "hülye" kérdéseikkel, te meg rázendítesz, hogy fogják be, hát nem tudnak pacipéniszt sem... világ tahója.”

Én a kérdezőnek maximális jóindulattal, a legjobb tudásom szerint válaszoltam, TŐLE elnézést kérek, ha a stílusom kicsit nyers lett volna. Az, hogy nektek mit írtam egészen más kérdés, egy orvos nem attól lesz jó orvos, hogy laikus tudatlan károkóg marhaságaihoz bólogat a neten. Semmit nem tudtatok a beteg állapotáról és osztottátok a hülyeséget. Ennyiből, amit a kérdező leírt senki nem tudott volna prognózist mondani. De ti persze egyből jöttetek az okosságokkal, pár hét meg hónap és társai. Ennyi infóból a beteg akár éveket is élhetne, de akár meg is gyógyulhatna. Ami viszont biztos, aki feladja az halott. A Svájcos dolog, meg egy vicc volt, úgy ahogy van, ilyen tanácshoz, vagy nagyon ostoba, vagy nagyon aljas és rosszindulatú embernek kell lenni. Továbbá nekem a betegeimmel és a hozzátartozóikkal kell empatikusnak lennem, nem pedig kibicekkel az interneten.

„mert ugye első körös kemónak azt a dózis szokták adni, ami nem hat, mert hát a 2 kör viccesebb, mint ha csak 1-et kapna, ne mondják már, hogy nem kezeljük... Meg ugye sugarazni sem szoktuk a betegeket hatásos mennyiséggel, mert minek, majd abból is jöhet a második kör, mint a vidámparkban a körhintán...”

Mi az, hogy nem hat? Ilyen nincs. Maximum nem hat eléggé! A kemó és a sugár célja sokszor pont a daganat megkisebbítése és operálhatóvá tétele, majd műtét, utána még egy kemó vagy sugár. Arról nem is beszélve, hogy szerintem te még az életben nem láttál onkológiai protokollt, továbbá attól, hogy valami recidívál, azt még túl lehet élni. Zéró onkológia tudással osztod az észt! A melanóma pedig az egyik legagresszívebb daganat, onnantól, hogy áttörte a bazális membránt halott ember vagy.

2015. ápr. 25. 12:51
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

#14: Kedves leendő kolléga, majdnem mindenben igazat adok neked, az viszont, amit kérdező írt, hogy nem mondanak semmit a kezelőorvosok, sajnos elég életszerű. A műhibaperek 90%-a a betegek hiányos, vagy nem megfelelő tájékoztatása miatt indul, tény és való, hogy ezen a téren szükség van az előrelépésre.

Kérdező, valóban az a megoldás, hogy a kezelőorvostól kértek tájékoztatást a várható kimenetelt illetően, akár azzal egybekötve, hogy szeretnétek megbeszélni vele a mama pszichés támogatását. Nem mindegy, hogy az elkerülhetetlen elfogadására kell felkészíteni, vagy van remény, és a kitartásban, a gyógyulásba vetett hitében kell támogatni. Vannak ehhez megfelelő szakemberek is (mindkét feladatra), akik segítséget nyújthatnak a betegnek és a hozzátartozóknak.

2015. ápr. 25. 14:01
 16/18 anonim ***** válasza:
ezt inkább az egészség kategoriába kellett volna irnod,ott lehet tobb értelmes választ kapnál...
2015. ápr. 26. 16:44
 17/18 Ditta323 ***** válasza:

Svájcba járt ki volt kollégám is kezelésre onnan jött...

Nem vagyok szakértő, de sajnos a rákhoz nem tudok pozitivan hozzá állni: kedves ismerősöm here rákos volt "kigyógyult" majd 2 évvel később áttétben meghajt... és ez csak 1 példa volt

2015. ápr. 26. 21:13
 18/18 anonim ***** válasza:

Hát igen, a nem megfelelő, sőt hiányos orvosi tájékoztatásról, valamint (bocsánat a hülye fogalmazásért) a nem szakirányba vágó problémáról mond diagnózist. Konkrétan a születésem után egy órával azt mondta édesanyámnak az orvos, hogy soha nem fogok járni, és azért vagyok eldeformált, mert anyukám ivott.

Nos, édesanyám nem ivott, én meg másfél évesen futottam.

Azt akarom ebből kihozni, hogy az orvosok nem mindenhatók, nézzétek át a leleteket, konzultáljatok másik dokival, ha kell!

2015. ápr. 28. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!