Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet csinálni egy állandó...

Mit lehet csinálni egy állandóan beszólogató anyósjelölttel?

Figyelt kérdés

Párom anyukájával jó a viszonyunk, de egyre pofátlanabb velem szemben. 21 éves vagyok, két éve élek külön a szüleimtől (egyetem miatt), a barátommal egy éve élünk együtt. Nagyon igyekszem jól vezetni a háztartást, eleinte a barátom főzött, tanítgatott, most már én csinálom azt is, mert ő dolgozik, nekem meg egyetem mellett több időm van. Iszonyat maximalista vagyok, soha nem felelek meg magamnak, állandóan próbálom csinosítgatni a lakást stb.

Ehhez jön, hogy anyós állandóan beszólogat. Eleinte még csak viccesen megjegyzéseket tett arra, hogy mennyit eszem, milyen vékony vagyok. Azóta már rendszeresen kioktat, bármi, amit az én anyukám javasol, az nem jó, rögtön tud valami jobb megoldást, ha valamelyik javaslatát nem fogadom el, akkor én már nyávogós meg válogatós vagyok, pofákat vág, úgy csinál, mintha valami tök sznob ember lennék, amiért nem fogadok el mindenféle szakadt használt cuccot. Hiába főzök én, mindenkinek előadja, hogy nálunk az ő kisfia főz, folyton beszólogat a kaja miatt, rendszeresen előadja, hogy megcsinálja a kedvencemet (persze óriási adagokat főz, a barátom is nagyon sokat eszik, de az egész család kicsit nagyobb darab) és én meg nem eszem meg. Barátom húga dettó ilyen stílus, állandóan azzal jön, hogy én milyen vékony vagyok. Hozzátenném napi 5-6x eszem normális kaját, edzeni járok, odafigyelek arra hogy nézek ki.

Úgy csinál, mintha valami hülyegyerek lennék, persze hozzá képest gyerek vagyok, de nem vagyok az ő gyereke, hogy megmondja nekem mit csináljak, főleg, hogy nem is él velünk. Nálunk anyukám mindig elfogadta, ha volt különálló véleményünk, ötletünk, vagy valamit máshogy csináltunk, soha nem oktatott ki, és borzasztóan idegesít.

Érdekelne, hogy más leépítette az anyósát, vagy inkább egyik fülén be, másikon ki? Az a baj, már gyomorideggel megyek oda.

2015. márc. 30. 06:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Ismerős a helyzet. 21 évesen mondjuk biztos nem tudtam volna megmondani a véleményem. Viszont az évek múlásával a beszólogatás csak fokozódott, nem jött be az egyik fülemen be, másikon ki módszer. Megmondtuk a véleményünket (többször is, ő a saját fiát sem kíméli), évekig semmi nem változott, azóta meg nem találkozunk.
2015. ápr. 2. 12:39
 12/23 anonim ***** válasza:
21%

Kedves kérdező;hány kiló vagy,és milyen magas?Csak hogy tudjuk.

Az anyukádnak volt már elég ideje,hogy hozzászokjon a személyiségedhez,a stílusodhoz,és neki tetszik nem tetszik, a gyereke vagy,úgy kell,hogy elviseljen,amilyen vagy.

Honnan tudod,hogy "előadja"...?

A barátod is elég nagy darab,meg az egész család is.

Nem biztos,hogy jó párosítás vagytok,így 21 évesen kár annyira tapadni rá.Mert akarsz-e olyan gyerekeket majd?

A gyomorideg,meg idegesség miatt nem aggódnék,lesz még munkahelyen,szomszédokkal,úgy általában az élettel nagyobb bajod is .

Magad írod,hogy maximalista vagy,az meg édes testvére a sznobságnak,nem tudlak sajnálni,abból,ami leírsz.

2015. ápr. 14. 16:22
 13/23 anonim ***** válasza:
57%

12 -es, szerintem senki nem kérdezte, hogy tudod-e sajnálni... amúgy hol vagy te ahhoz, hogy a kérdezőt sajnáld.

Az is tök mindegy, hogy hány kiló, és milyen magas, mert a párja anyjának, - és senki másnak nincs joga ezzel cikizni valakit.

(Ha figyeltél: valszeg a kérdező egy normális testalkatú lány a két másik nő lehet valami elhízott nőszemély).

De mindegy, mert a kérdés nem súlyproblémáról szól.

Miért gondolod, hogy "tapad" a párjára, - az meg tán csak elviseli?

Sok, hasonló korú férfi örülne, ha ilyen barátnője lenne, miért gondolod, hogy az, akiről tulajdonképpen semmit se tudunk - kivétel volna?

2015. ápr. 14. 17:11
 14/23 anonim ***** válasza:

13-as; A kérdező maga írja.

A kérdező stílusa nem olyan,hogy elhízott helyett "kicsit nagyobb darabot" írna.

Számít,hogy hánykg és milyen magas,mert csak a kérdező elég elfogult véleményét hallotuk eddig.

Lehet,hogy még aggodalomra is okot ad a kinézete.

Éppen most próbálják helyrehozni a modellek kóros soványságát is.

2015. ápr. 14. 17:20
 15/23 omba ***** válasza:
56%

Nam a testméret itt a probléma,

"Azóta már rendszeresen kioktat, bármi, amit az én anyukám javasol, az nem jó, rögtön tud valami jobb megoldást, ha valamelyik javaslatát nem fogadom el, akkor én már nyávogós meg válogatós vagyok, pofákat vág"

Ilyenkor szerintem válaszold azt, hogy majd kérsz tanácsot, ha tanácstalan leszel.

2015. ápr. 15. 19:26
 16/23 anonim ***** válasza:
28%

15/-ös;ilyet mondani,így beszélni akárkivel,főleg idősebbel és családtaggal minimum tiszteletlenség,a hagsúlytó függően még pimaszság is lehet.

Rossz tanács,csak súlyosbítaná a helyzetet.

2015. ápr. 15. 19:52
 17/23 omba ***** válasza:
#16: "ilyet mondani,így beszélni akárkivel," - lehet hogy csúnya de REakció, nem?
2015. ápr. 17. 21:31
 18/23 anonim ***** válasza:
21%
Előző;igen,főleg az óvodában.
2015. ápr. 17. 21:43
 19/23 anonim ***** válasza:

"amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten" - ez még azelőtt alakult ki, hogy óvoda lett volna.

De Kossuth is így vélekedett: "Köre, mennykő"- szóval semmi kenyér dobálás.

2015. ápr. 17. 22:30
 20/23 anonim ***** válasza:
28%

Előző;ezek nem rokonokra,közeli családtagokra vonatkoznak.

Bár lehet,hogy kérdező is csak önjelölt családtag.

2015. ápr. 17. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!