Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan tudnék vissza vágni?...

Hogyan tudnék vissza vágni? Az anyósom megkeseríti az életemet.

Figyelt kérdés
Sajnos egy házban élek azanyósommal, /ő lenn, mi az emeleten, külön bejárattal, csak az udvar közös/. Elköltözésre nincs esély. A párom igazi "anyuci kisfia". Az anyósom megkeseríti az életemet. Mindenben csak a rosszat látja, mindnekitől mindent irigyel, senkiről nem tud jót mondani. Három éve vagyunk együtt a párommal, van egy két éves kisfiunk. Idegileg kikészít az anyósom. Bármikor elkezd rám kiabálni, lehülyéz bárki előtt. Nyáron a kisfiam egy laavor vizzel játszott az udvaron, bevittem 5t tisztába tenni, a vizet ott hagytam, aztán mentünk vissza játszani, de közbe az anyósom belelépett a vízbe. Két hétig mindenkinek azt panaszkodta, hogy lehet ilyen hülye menye, hogy a vizet az udvar közepén hagyja. Az más dolog, hogy lehet valaki olyan hülye hogy belelép egy lavor vízbe. Kritizálja a kinézetemet, hogy kövér vagyok, /170 cm 73 kg/, szóvá teszi hogy minek hordok nagy, bizsu fülbevalókat, az nem való, miért hordok feketét, minek festem a hajam, miért alszok délután a kisfiammal, mikor más dolgom is lehetne. A csúcs, hogy senki nem jöhet hozzám látogatóba. Anyám azért nem, mert biztos ide akar költözni és el karja venni a házát, a testvérem azért nem, mert dohányzik, a testvérem párja /akivel 4 éve együtt van/ azért nem, mert nincsenek össszeházasodva, nagynéném /aki 200 km-re lakik/ azért nem ,mert ez nem átjáróház. Olyan is volt, hogy állatkertbe akartunk menni, erre az anyósom kiöltözött, az utolsó pillanatba közölte, hogy ő is jön velünk, mert szüksége van a kikapcsolódásra. Persze aztán az egész kirándulásból nem lett semmi. Ha nem vagyunk otthon, turkál a holmijaink között, ha kulcsra zárom az ajtót meg van sértődve. Én ezt már nem bírom idegileg. Legszivesebben elmennék, de hová és miből egy kisgyerekkel? A párom nem szól semmit, mert ő azt mondja, két tüz között van. Mit tegyek? Arra is gondoltam, hogy egyszerüen lelépnék 2-3 napra a tesómhoz,mivel ő nem jöhet, hát én megyek hozzá. Hogy tudnék visszavágni az anyósomnak?
2015. márc. 29. 10:22
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
66%

Itt elsősorban a társaddal vannak gondok, azt gondolom, hogy nem kellene vele tovább együtt maradnod. Ha szeretne és igazán tisztelne téged, akkor kiállna melletted az édesanyja előtt, törődne az ezzel kapcsolatos bánatoddal, nem csak legyintene egyet magában és gyáván a te toleranciádra, együttérzésedre hagyatkozna, mert ő ezek alapján úgy hiheti, hogy a saját problémája előrébb való a tiednél, fontosabb. Megbántás nélkül, értelmes, higgadt érvelésekkel is lehetne hatni az édesanyjára, valószínűleg csak a fiacskája hangját hallaná meg, de még erre sem képes ez az elkényelmesedett, éretlen alak ( már megbocsájts).

Nem kötelességed neked ilyen körülmények közt, boldogtalanul élned a fiaddal, ők figyelembe se vesznek téged, neked miért kellene tovább alkalmazkodnod és tűrnöd?

2015. márc. 29. 14:25
 22/26 anonim ***** válasza:
74%
Nem működik az anyós házában lakás, miért nem költöztök el? A párod egy tutyimutyi puhapö cs lehet tényleg, ha tudta milyen az anyja, mégis kitesz ennek téged, akit elvileg szeret. Egy házassága ráment már, most mire számít? Az ilyen szerencsétlen pali vegye el az anyját, ha nem képes a sarkára állni, és önálló életet teremteni a családjának. Neked is sok eszed lehet, hogy ilyen körülmények közé gyereket szültél úgy, hogy azt sem tudtad még kinek.
2015. márc. 29. 14:57
 23/26 A kérdező kommentje:
Igen, abban igazatok van, hogy az 5 házában lakunk /a saját 3 szobás lakásomat kiadtuk albérletbe 5 évre/. Mielőtt oda kölöztünk, leültünk tisztázni a dolgokat, hogy őt nem érdekli,hogy mi mit fogunk csinálni, ő nem fog velünk törődni, ezért is a külön bejárat. Aztán amikor a bútorom ott volt,a lakásomat kiadtam, már kezdte mindenbe a beleszólást, az ágyat miért ide tesszük, a nappali miért nem a háló, a konyhabútor miért nem sötétbarna, hogy tehetek lila takarót az ágyra... stb. Holott mindig azt mondtam, hogy anyóssal nem akarok lakni, ebbe csak azért mentem bele, mert a külön bejáratba bízva azt hittem, ha én nem háborgatom őt, ő sem fog feljárkálni hozzánk.
2015. márc. 29. 18:25
 24/26 anonim ***** válasza:
72%

Akkor meg téged nem értelek. Miért nem tartod magad a megbeszéltekhez? Kit érdekel anyós fejében mi történt azóta?!

1. Zárcsere, ne menjen a lakrészetekbe, ha nem vagytok otthon.

2. Nem kell engedélyt kérni ki mehet hozzátok, és beszámolni sem neki, ti mikor, kihez, hova mentek.

Külön család, külön élet vagytok.

Legyél már határozottabb, ha már a férjed egy puhapcs, aki nem képes megvédeni a családját anyucitól.

2015. márc. 29. 19:03
 25/26 anonim ***** válasza:
95%
Az albérlet felbontásának biztos van valami díja, de ez esetben szerintem simán megéri. Bontsd fel, és költözz vissza a lakásodba. Ennyi.
2015. márc. 30. 00:40
 26/26 anonim ***** válasza:
84%

Utolsónál a pont.

Beszélj az albérlőkkel, hogy bocsi ez van, vedd elő a szerződést, hogy mi történik idő előtti felmondásnál, kinek mik a jogai és kötelességei, és ahhoz tartva magadat szépen visszaköltözöl a saját lakásodba.

Mindezt pedig tényként közlöd a férjeddel - hiszen már beszéltetek arról, hogy állítsa le az édesanyját, ő leszarta, hogy te hogyan érzel, akkor te is játssz így mostantól.

Természetesen ha észbekap, az nem azt jelenti, hogy visszaköltözöl, hanem azt, hogy mindannyian a te lakásodban fogtok élni. Anyját annyit látogatja amennyit akarja, de te nem kérsz belőle többet.

2015. márc. 30. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!