Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan tudnék vissza vágni?...

Hogyan tudnék vissza vágni? Az anyósom megkeseríti az életemet.

Figyelt kérdés
Sajnos egy házban élek azanyósommal, /ő lenn, mi az emeleten, külön bejárattal, csak az udvar közös/. Elköltözésre nincs esély. A párom igazi "anyuci kisfia". Az anyósom megkeseríti az életemet. Mindenben csak a rosszat látja, mindnekitől mindent irigyel, senkiről nem tud jót mondani. Három éve vagyunk együtt a párommal, van egy két éves kisfiunk. Idegileg kikészít az anyósom. Bármikor elkezd rám kiabálni, lehülyéz bárki előtt. Nyáron a kisfiam egy laavor vizzel játszott az udvaron, bevittem 5t tisztába tenni, a vizet ott hagytam, aztán mentünk vissza játszani, de közbe az anyósom belelépett a vízbe. Két hétig mindenkinek azt panaszkodta, hogy lehet ilyen hülye menye, hogy a vizet az udvar közepén hagyja. Az más dolog, hogy lehet valaki olyan hülye hogy belelép egy lavor vízbe. Kritizálja a kinézetemet, hogy kövér vagyok, /170 cm 73 kg/, szóvá teszi hogy minek hordok nagy, bizsu fülbevalókat, az nem való, miért hordok feketét, minek festem a hajam, miért alszok délután a kisfiammal, mikor más dolgom is lehetne. A csúcs, hogy senki nem jöhet hozzám látogatóba. Anyám azért nem, mert biztos ide akar költözni és el karja venni a házát, a testvérem azért nem, mert dohányzik, a testvérem párja /akivel 4 éve együtt van/ azért nem, mert nincsenek össszeházasodva, nagynéném /aki 200 km-re lakik/ azért nem ,mert ez nem átjáróház. Olyan is volt, hogy állatkertbe akartunk menni, erre az anyósom kiöltözött, az utolsó pillanatba közölte, hogy ő is jön velünk, mert szüksége van a kikapcsolódásra. Persze aztán az egész kirándulásból nem lett semmi. Ha nem vagyunk otthon, turkál a holmijaink között, ha kulcsra zárom az ajtót meg van sértődve. Én ezt már nem bírom idegileg. Legszivesebben elmennék, de hová és miből egy kisgyerekkel? A párom nem szól semmit, mert ő azt mondja, két tüz között van. Mit tegyek? Arra is gondoltam, hogy egyszerüen lelépnék 2-3 napra a tesómhoz,mivel ő nem jöhet, hát én megyek hozzá. Hogy tudnék visszavágni az anyósomnak?
2015. márc. 29. 10:22
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Azért nem akarja, hogy mi összeházasodjunk, mert a fia egyszer már volt nős, és az rosszul sült el. A párom saját maga mondta, ha az angol királynőt vinné oda, az se felelne meg az anyjának mint a fia párja. A tesóm meg azért nem hozhatja oda párját, mert mi van, ha szakítanak, és akkor minden hónapban más pasit fog oda hordani a tesóm? Hiába magyarázom, hogy de négy éve vannak együtt. ..és ha összeházasdodnak és két hónap múlva elválnak, akkor mi van?
2015. márc. 29. 11:19
 12/26 anonim ***** válasza:
89%
Uristen, párod egy nagyon nagy balek, egy puha pö..cs. Menj el tesodekhoz, ne mondd hogy pár napra. Mondd meg neki, ha nem költöztök el vagy nem teszi rendbe az anyját akkor nem mész vissza. Milyen élet az ilyen? Valaki állandóan idegesít, beléd köt, nem fogadhatsz látogatót, kritizálnak.... Biztos hogy nem maradnék ilyen körülmények között, ha a fene fenét eszik is, megoldanam hogy valahogy külön menjek. Aztán a párod meg a kedves mama éljenek egyutt boldogan míg meg nem halnak. Komolyan párod mit gondol, majd az anyját elveszi végül mert más úgyse lehet elég tökéletes? Ugy elküldeném a mamát melegebb éghajlatra, csak ugy nyekkenne...
2015. márc. 29. 11:52
 13/26 mi a fene ***** válasza:
60%
Szerintem is lépj le egy héte, ha gyes-en vagy megengedheted magadnak . Légy erős !
2015. márc. 29. 11:52
 14/26 anonim ***** válasza:
77%

A többi szitut nem tudom, ezekre tudok válaszolni, hogy én mit tennék/tettem volna.

Ha lehülyéz legközelebb, mondd meg, hogy nem érzed magad hülyének, de sajnálod, hogy így érez, mert ezzel csak a saját intelligenciáját híreszteli.

Ne tegyél ki lavort, vidd strandra, hagy egye a penész, vagy legközelebb tegyél oda egy papírt, hogy vigyázz, víz.

Ha a kinézetedet kritizálja, csak mondd meg neki, hogy biztos azért emlegeti ennyit, mert tetszik neki, csak nem meri bevallani, de ha gondolja, megadod a fodrászod számát, szívesen befizeted.

A fülbevalóval kapcsolatban jegyezd meg, hogy te szívesen hordanál fehéraranyat, ha szerinte jobban néz ki, vegye meg. A feketével kapcsolatban: slankít, szerinte kövér vagy, vegyen fitneszbérletet vagy színes ruhákat neked. Ez persze vicc, nem vagy kövér :)

Ha meg külön bejárat van, ti fizetitek a rezsit magatoknak, semmi köze hozzá, ki jön látogatóba. És igenis zárd be az ajtót, had sértődjön meg. Én szívem szerint tennék egy egércsapdát a holmik közé. Jó ezt azért nem, de szívem szerint megérdemelné.

2015. márc. 29. 11:54
 15/26 anonim ***** válasza:
66%

Nem tudlak sajnálni. Tudtad, hogy a párod ilyen, az anyós is hlye, mégis szültél neki.

Költözz el, ha gond van, ennyi az egész.

2015. márc. 29. 12:20
 16/26 anonim ***** válasza:
37%
Majd akkor vágj vissza az anyósodnak, ha a saját lakásodban fogsz élni és ő odaköltözik hozzád. Majd akkor lesz jogod bármit visszaszólni, de a saját házában mindenki olyan szabályok szerint él, ahogyan neki tetszik és aki beköltözik oda, az igenis szó nélkül vegye tudomásul ezeket.
2015. márc. 29. 12:34
 17/26 anonim ***** válasza:
80%
De bocsánat, nem értem, mármint a két utolsó hozzászólást. Ha sajátban lakik, igen. De itt nem erről van szó, hanem arról, hogy ők külön bejárattal külön lakrészben laknak. Nálam nem sokban különbözik egy ikerháztól, bár tudom, hogy más. De saját maguknak fizetik a rezsit, max az udvar közös. Attól, hogy anyós lakása, nincs joga ahhoz, hogy a cuccaik között turkáljon, mert az viszont nem az övé, és ahhoz sincs joga, hogy kritizáljon vagy lehülyézzen bárkit.
2015. márc. 29. 12:41
 18/26 anonim ***** válasza:
83%

Az én férjem is ilyen volt anno házasság előtt, de ultimátumot kapott és bár vívódás után, de határozottan döntött. Akkor bizonyította igazán, hogy mennyit jelentek neki, mert anyósomat azóta nagyon jól kordában tartja.

Én azt hívom baleknak aki inkább elviseli egy életen át ezt és nem tesz ellene, inkább maga őrlődik meg bogyózik....emberek, 1 életünk van , bár úgy cseszitek el ahogy akarjátok.

2015. márc. 29. 12:58
 19/26 anonim ***** válasza:
74%
Nem értem itt alapból rossz a viszony így én a helyedben tennék a véleményére és igenis azt csinálnék amit akarok, az jönne át akit csak szeretnék és az sem érdekelne ha ettől átmenne az anyós kis sátánba és pörögni kezdene a feje. Mert itt már nem kell megőrizni a családi idillt mert az sohasem létezett. Mivel be vagy oda jelentve ki sem tud rakni,szóval az elején persze hisztizik meg minden, de mi lehet a legrosszabb ha bezárod az ajtót és éled az életed,hogy max többet nem áll veled szóba és azt hiszem ebben az esetben az inkább áldás lenne a számodra.
2015. márc. 29. 13:16
 20/26 anonim ***** válasza:
66%
De miert hagyod, hogy ennyire lekorlatozzon, leszolja a testvered? En is anyossal lakok /vagyis egylore anyosjelolt, nem vagyunk hazasok/ de soha nem engedtem, hogy helyettem dontson, korlatozzon... igaz alapbol kedves asszony es joba vagyunk, de eleinte beprobalkozott, hogy mit hogyan csinaljak, hogyan ne, de hamar leallitottam. Szerintem neked is mar a legelejen hatorozottan kellett volna fellepned, bar mostmar mindegy, meg nem keso. Felnott no vagy, ne hagyd hogy egy boszorka ennyire radtelepedjen. Menj el tesodhoz, de ne 2-3napra hanem akar 1 hetre, sot meg is mondhatod hogyha nem vesz vissza, akkor tesodhoz koltozol. Persze ennek nem kell igaznak lennie, de ra lehet ijeszteni egy kicsit.
2015. márc. 29. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!