Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szégyellem, de szinte már...

Szégyellem, de szinte már betegesen féltékeny vagyok a sógornőmre és úgy érzem, hogy anyósék is csak vele vannak elfoglalva. Mit tegyek ezzel az érzéssel?

Figyelt kérdés
Szóval a férjem húga, az én sógornőm. Már az elején féltékeny voltam rá kicsit, mert úgy néz ki mint egy szupermodell, pénzes férje van, mindent megkap amit akar, és még az anyósom (az ő anyukája) is folyamatosan gügyögtette. Én ezzel szemben kissé kövérkés vagyok, nem olyan nagyon csinoska, átlag körülmények között élünk. Az anyóssal nincs problémám, kedves volt velem mindig, de éreztem rajta, hogy hozzám tök máshogy viszonyul. Aztán a sors fintora szerintem, hogy 2 évvel ezelőtt szinte egyszerre szültünk, és mindkettőnknek kislánya lett. Anyósomék minden hónapban tartanak ilyen party szerűséget, ahol mindig rengeteg a vendék meg rokonok. Folyamatosan a sógornőm kislányával vannak elfoglalva, mindig Elina így-Elina úgy... amúgy tényleg gyönyörű a kislány. De úgy érzem, hogy az én kislányomat ugyanúgy semmibe veszik, mint engem. Persze anyósom folyamatosan mondogatja, hogy milyen szép a 2 kisunokája, de ennek ellenére úgy érzem, hogy az enyémet nem szeretik annyira. A vendégek is mindig a másik kislánnyal vannak elfoglalva, hogy milyen szép szőke fürtjei vannak, kék szeme, csinos ruhácskája stb. Az én kislányomhoz is odajönnek, de nem dícsérgetik úgy. Néha már az agyamra megy ez a féltékenykedés. Tudom, hogy csúnya dolog, de nem tudok ellene mit tenni. A férjemnek még nem beszéltem erről, 1-2 megjegyzést tettem csak neki, de mindig legyintett rá. Már szó szerint rosszul érzem magam ebben a családban, de a férjemet szeretem és nem hagynám el soha. Mit tegyek, hogy engem is úgy szeressenek a gyerkőcömmel együtt?
2015. márc. 28. 08:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
37%

10-es a kérdező még a gyerek előtt már féltékenykedett meg furcsa kezdett lenni. (Ne mondd nekem, hogy aki ilyen bogaras, hogy nehezményezi, hogy valaki a saját gyerekét jobban szereti, mint őt, az normálisan tud viselkedni.) Ki tudja milyen.

Azok is, akik folyton írogatnak, hogy a szemét anyós csak a saját lányának segít a gyerekek körül, azoknál is mindig kiderül, hogy hát amúgy sincs valami felhőtlen viszony, meg "mindig ilyen" volt és amúgy végül is jobb is, ha nem jön, deakkoris!!!! Azt hiszitek, hogy az anyósnak nem tűnik fel, ha nem úgy állnak hozzá, ha folyton azt vizslatják, hogy hogyan nyúl és szól a gyerekhez, mindig hasonlítgatják, méregetik, mindenféle igényeket támasztanak vele szemben? Egy idő után ez hozza magával, hogy akármilyen jó nagymama lehetne, de leépül az egész a gyerek félbolond anyja miatt.

2015. márc. 29. 14:39
 12/15 anonim ***** válasza:
35%
és akkor mi van? nem szereti az anyját az oké,de az unokával akkor sem kéne ezt éreztetnie, én csak tudom apai nagyanyám nem kicsit megkülönböztetett. Igenis tudni kell az érzelmeken felülemelkedni akkor is ha a meny bolond és felülbírálja minden lépésed,szeretni kell az unokát méghozzá ugyanúgy. Ha kényelmesen odébb tesszük a gyereket,mert akkor legalább a meny is békén hagy akkor egyik fél sem jobb a másiknál. Pl. sógornőm állandóan szapul(mert ehhez van kedve) ettől még a gyerekeének körültekintően választok ajándékot és szép aranyos kisbabának látom,pedig egyik szülőt sem kedvelem.
2015. márc. 29. 17:14
 13/15 anonim ***** válasza:
93%
Számomra csak az az érdekes ebben az egész sztoriban, hogy itt gyakorlatilag minden ismerős a kérdező ellen meg a gyereke ellen van, kivétel nélkül és mindenki hülye és gonosz, csak ő nem. Hmmm. Tényleg merőben érdekes.
2015. márc. 30. 23:34
 14/15 anonim ***** válasza:
74%
Nálunk fordítva volt a helyzet: A sógornőm azért orrolt meg rám, mert modellkedem és elmondások szerint szép is vagyok. Ő pedig duci, csúnya, igénytelen, 30 éves és még a szüleivel él, a barátja nem akar összeköltözni vele, én 23 éves létemre már összeköltöztem a barátommal és dolgozunk, tervezzük az esküvőt és minden rendben van köztünk. Anyósom szerint én provokálóan viselkedtem, direkt szép ruhákat vettem fel és direkt csinosan öltözködöm mindig, pedig én "rosszabbul nézek ki az Ő lányánál", csak ezt a fia nem látja a rózsaszín ködtől :D :D :D A lényeg: Akármennyire rossz a gyerek, akkor is Ő lesz a jobb, Tőle szebb és okosabb semmi és senki nem lehet! :D
2015. ápr. 5. 02:02
 15/15 anonim ***** válasza:

Erdekes lenne ha a menyem szamonkerne rajtam, hogy ot nemugy szeretem mint a sajat lanyomat.

Hat szeressem teged a sajat anyad ugy mint a lanyodat.

Kezdj sportolni, hogy jo alakod legyen es tanulj valamit amitol meg olyan szakmad lesz, hogy tobb penzetek legyen. A feltekenyseg nagyon csunya dolog es rémesen gyerekes.

2023. nov. 21. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!