Akárhányszor jönnek anyósomék látogatóba, mindig késnek, jogosan esik ez nekem rosszul? Mit mondhatnánk nekik?
Ma 11-re vártuk őket, délben ebédeltünk volna, miattuk keltem hajnalban, főztem, takarítottunk a párommal...
A párom fél tízkor elindult itthonról, hogy eléjük menjen, egy óra múlva hívott, hogy apósom még intézett mára egy fogorvosi időpontot a párom húgának, ha már úgyis bejöttek a városba, ne legyen HASZONTALAN a nap(!). Talán fél egyre ideérnek. Ez nem is lenne baj, ha szóltak volna mondjuk tegnap amikor egyeztettük, hogy hogy is legyen a mai nap. Akkor azt mondták, 11-re itt lesznek, nem mi erőltettük. Most kihűl a kaja, én meg itt ülök a puccravágott lakásban, és internetezem, ahelyett, hogy valami hasznosat csinálhatnék.
A legrosszabb, hogy tényleg mindig így alakul, hogy az utolsó utáni pillanatban derül ki, hogy késnek. Nekem ez rettenetesen rosszul esik, úgy érzem, semmibe vesznek. A páromnak el is mondtam, de ő se beszél velük olyan sokat, én meg szinte nem is, nem tudom, hogy lehetne finoman a tudtukra adni, hogy ez pofátlanság.
nem irigykedem
elég boldogtalan lehet az életed ha ilyeneken fennakadsz
tudsz valamit csinálni azon kívül hogy megkéred őket szépen, legközelebb szóljanak? nem hiszem
szóval szólj nekik szépen, hogy rosszul esett.
szerintem többet felesleges lovagolni ezen a témán.
Én is minden héten takarítok, de ha vendég jön, akkor pluszba is. Ha anyósom, akkor főleg, mert Ő hajlamos megjegyezni, hogy poros a képkeret:) Igen, lehet előkészülni előző nap is, de szinte minden kaja frissen a legfinomabb, nem mikrózgatva, melegítve. Azért meg, hogy finom, friss ételt szeretnél eléjük tenni nehogy te legyél már a hülye...
Én megértelek, nagyon nehezen viselem, ha valaki késik, mert én pontos vagyok. Persze előfordul, hogy az ember valamin megcsúszik, de akkor meg szólok, ez a minimum. Főleg, ha orvoshoz megy, azt gondolom hamarabb is tudta már.
Szerintem igazad van, hogy rosszul esik. Én is egyszer megjátszottam anyósommal, hogy 1 órás késés után leléptem otthonról a gyerekekkel, előtte hívtam, nem vette fel, nem szólt. A kapuban meg tajtékozott, akkor már tudott telefonálni, meg kiosztani, hogy milyen dolog ez, ugyebár, meg menjünk vissza, mert Ő megérkezett. Hát nem mentünk. 1-2 hetet duzzogott, azóta fél óránál többet nem szokott késni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!