Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akárhányszor a gondjaimról...

Akárhányszor a gondjaimról akarok beszélgetni a szüleimmel, mindig azt mondják, hogy nyávogok?

Figyelt kérdés
Ez gyerekkoromban is így volt, de most, hogy nagykorú lettem, annál többet hallom. Semmihez nincs türelmük, pedig van munkájuk a munkahelyük sem olyan szörnyű, nem is keresnek rosszul...jut idejük a barátaikra, meg a hobbijukra is, tehát még azt se lehet mondani, hogy túlzottan le vannak terhelve. Ja és egyke vagyok. Miért van ez? Utálnak?

#abortusz #gyűlölet #nyolcezrediknegyed
2013. dec. 19. 12:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
39%
Én sem szívesen beszélgetnék olyan emberrel, aki mindig csak a problémáiról beszél, de ettől függetlenül a gyerekemet azért mindig meghallgatnám, próbálnék segíteni. Fejtsd ki bővebben, hogy miket mondasz nekik, mert aztán lehet, hogy tényleg semmiségeken "nyávogsz".
2013. dec. 19. 12:46
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleim is abban nevelkedtek, hogy egy gyereknek nem lehet gondja, problémája, hiszen csak gyerek, nem kell dolgoznia, nem kell csekket befizetnie stb. és hozzánk is így álltak amikor gyerekek voltunk. A mi gondjainkat, ami akkor gyerekként esetleg hatalmas problémának tűnt, semmibe vették, elhessegettek annyival, hogy "neked nem lehet problémád, ne beszélj hülyeségeket". Pedig de, nagyon is fontos lehet akár, egy beszélgetés, vagy csak az, hogy meghallgatnak, mert később ez hatással lehet a gyerek lelki fejlődésére, önértékelésére, a világhoz való hozzáállásához. Hiába vagyok felnőtt, a mai napig látom, hogy ha esetleg 1-1x elkezdek mesélni valamiféle gondomról, akkor meghallgatnak, de igazából nem érdekli őket, lerendezik pár szóval, majd elkezdenek a saját gondjaikról beszélni. A nagyobb problémáim már el sem mesélem nekik, mert nem látom értelmét, a nagy segítség meg tanács az nekik, hogy hajtják a saját hülyeségük, hogy szerinük így meg úgy kellene lennie, erőszakosan nyomatják az embernek, végül ha nem értettem egyet, akkor még én voltam a hülye, meg hogy akkor minek mondom el..szóval ennyit erről.

Nem tudsz ezen változtatni, mert ha maguktól nem jönnek rá a kommunikáció és az empátia fontosságára akkor mondhatsz bármit, úgysem neked lesz igazad.

Én megfogadtam,hogy ha lesz gyermekem, akkor mindig meg fogom hallgatni, még ha annyi is a gondja, hogy az óvodában a Juliska nem adta oda a babát amivel ő is szeretett volna játszani. Mert fontos, hogy ki tudják beszélni magukból, és érezzék, hogy igen is érdekel, hogy mi zajlik benne, és hogy ő hogyan éli meg ezeket a dolgokat..

2013. dec. 19. 12:52
 3/12 A kérdező kommentje:

1 Ugyanúgy, mint minden embernek a földön, vannak problémáim és nem beszélek állandóan a gondjaimról, csak néha jól esne, mert megnyugtatna. Személyes, lelki problémákra gondolok.

2 Teljesen igazad van. De akkor ezek szerint emberszámba se vesznek, még akkor se, ha bizonyítasz nekik, nem igaz?

2013. dec. 19. 12:58
 4/12 anonim ***** válasza:
Sajnos nem szorult túl sok empátia a szüleidbe, ezzel nem lehet mit kezdeni. Szerintem, ha lenne egy párod, aki agyonütne, azt se tudnád velük megbeszélni, mert nálatok már az a szokás, hogy te csak nyávogsz, mindent túldramatizálsz, stb. Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy ha elkezdesz a problémáidról beszélni, nem tudsz uralkodni az érzéseiden és máshogy beszélsz, "nyávogsz", mert a sírás kerülget. És ezért nem vesznek komolyan, mert ez nekik olyan, mintha csak prüntyögnél.
2013. dec. 19. 13:11
 5/12 A kérdező kommentje:
Tudok uralkodni magamon, nem sírom el magam mindenféle hülyeség miatt, csak ha komoly dolgokról beszélek, amik mélyen érintenek. Nem vagyok egy hisztizős típus, nincsenek állandó kirohanásaim. Bár ha már sokadszorra könyörgök, hogy ne rázzanak le, akkor néha a sírás szélére kerülök.
2013. dec. 19. 13:20
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem azt mondom, hogy sírsz, hanem megváltozik a hangszíned, meg ilyenek. Én pl. tök magas hangon kezdek el beszélni, ha már a kiborulás szélén vagyok és egy exem mindig elhessegetett, hogy csak egy hisztis p!cs@ vagyok, meg se hallgatott, mert így beszéltem... Aztán tényleg elkezdtem hisztizni. :D
2013. dec. 19. 13:23
 7/12 A kérdező kommentje:
Nem változik meg a hangszínem. Normálisan indul.
2013. dec. 19. 13:28
 8/12 anonim ***** válasza:
Az én szüleim is ilyenek. Nem is beszélek velük szinte semmiről. Max film, időjárás, kaja, munka meg ehhez hasonlók. Ennyi az otthoni élet.
2013. dec. 19. 13:34
 9/12 A kérdező kommentje:
Dettó. Én se nagyon beszélek velük, csak ilyen baromságokról, vagy még erről se.
2013. dec. 19. 13:35
 10/12 Orsi_ válasza:
88%

szia

én megpróbálnám, azt, amit itt írsz külön-külön elmondani nekik.

hogy a meg nem hallgatás miatt úgy érzed, hogy nem lehetnek problémáid és ez nehezíti, hogy ha felmerülnek akkor megold ezeket, hiszen ők nem "engedélyezik" hogy problémáid legyenek. Illetve azt, hogy mivel elintéznek pár szóval, meg tanáccsal, ezért úgy érzed, hogy nem tudnak rád időt és figyelmet szánni, és neked ez nagyon összekötődik a szeretettel. (Gary Chapman: A szeretet öt nyelve, Minden bizonnyal a "minőségi idő" neked szeretetnyelved, nekik meg talán kevésbé)

Írj, akár privátban is, hogy mire sikerült jutnod.

Kitartás!

Orsi

2013. dec. 21. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!