Anyósom egy mindent elintéző, sz. Arkeverő asszony. Már a városból is elüldöztek, vagy is ő is közre játszott. Hogyan érhetném el, hogy a párom is utánam jöjjön? Mi a véleményetek errpl az egészről?
Mindenbe beleszól,léptem nyomon a párommal foglalkozik és velem.Elmondott mindennek,még az ismerősöknek is,megelégeltem és eljöttem egy másik városba dolgozni.Jó nem csak ez miatt,de ez is közrejátszott.Sokszor terrorizált,mondott kemény dolgokat rám,pletykákat terjesztett rólam,úgy hogy nem is ismer ő igazán.Volt egy kis félretett pénzem,beültem a kocsiba,és kerestem magamnak munkát 200 km-re arrébb.Mondtam a páromnak,hogy ha szzeret idővel utánam jön,de én hallgatom tovább,hogy engem bántsanak.Amikor eljöttem utolső nap,akkor is találkoztam az anyjával,akkor is ilyeneket mondott.Hogy menjek csak,mert úgy sem illünk össze a lányával,meg hogy majd jöjjek vissza késöbb,hagyjam a lányát,hát nem látom,hogy nem akar tőlem semmit?Ilyeneket mond,miközben szeretjük egymást.De most megszívta,mert a párom neki nyavajog egyfolytában,hogy mennyire hiányzok neki.Ilyeneket is mondott,hogy tudja hogy én milyen ember vagyok,hozzázenném nem iszom nem drogozom,nem haverozok.Akik régebb óta ismernek,rendes normális embernek ismernek és kedvelnek engem.
Olyat is mondott,hogy nem ilyen embert képzeltek el a lányuk mellé.Meg hogy ha ilyen sokat fogalkozom a lányukkal,majd ő jön kaszával,kardokkal,mert ő egy pitbull kutya tud lenni ha akar.Egyszerűen nem értem,mivel érdemlem ki.Szeretem a lányukat,ő is szeret engem,jól megvagyunk alapvetően.Mi a véleményetek erről az egészről?
ma 09:02
Az apja nem roma,az anyjába van egy kevés.De egyébként rendes,dolgos tisztességes emberek.Az anyjára aki ránéz,az látja,hogy van benne egy kis vonyó:)De ne cigány purdéba élő családot képzelj el.Rendes tisztes munkájuk van,az apja is érettségizett 2 szakmával rendelkező ember és az anyjának még talán főisskolája is van,de abba nem vagok biztos.De tény,az anyjába van egy kis vonó.Egyébként egy átlagos magyar család.
"Külön lakásban élünk."
Ez közös albérlet a menyasszonyoddal?
Ha nem, akkor kinek a tulajdona? (Márcsak azért, hogy mégis hogyan merül fel az anyósodban, hogy utánad küldi a cuccaidat, ha nem viszed el őket.)
ma 09:14
A kérdés jogos,a menyasszonyom örökölte a lakást a nagypapájától és igen,néha megtűrve éreztem magam ott,mert fele a menyasszonyomé,másik felével pedig a szülei rendelkeznek.Egyébként amíg albérletben éltünk,nem voltak ilyen gondok.Nem tudom mit gondoltak,hogy lenyulom a lakást vagy mi?Bár elötte is voltak gondok az anyjával,de a lakásba költözés után csúcsosodott ki a dolog,legalábbis én így érzem.
ma 09:22
Mint írtam,nem csak azért jöttem el.Azt is írtam,hogy 3-4 hónapig nem találtam munkát.A szülei elkezdtek ezzel b..aszogatni,így úgy döntöttem,hátha ott nem akkor azért is megmutatom nekik,hogy ha nem ott,akkor máshol találok munkát.Megelégeltem kocsiba ültem és a félretett pénzemből elindultam munkát keresni.Azt azért hozzátnném,hogy azon a környéken,hiába nagy város,nem sok munkalehetőség van.
Egyébként pedig nem szakítottam,egyszerűen ezt láttam jónak,mert a munkanélküliség és az anyós b..aszogatására ráment volna a kapcsolatunk.Így jobbnak láttam megelőzni a bajt,ez pont nem szakítás.És ha minket egymásnak teremtettek,akkor ez csak megerősíti a kapcsolatunkat.Kettőnk miatt kerestem máshol munkát,nem azért,hogy megszabaduljak a páromtól.Pont hogy kettőnk érdekében teszem!
# 16
Ha a menyasszonyodnak semmilyen tulajdonrésze nem lenne a lakásban, de a szülei megengedték, hogy ő ott éljen, akkor jogilag megtehetnék, hogy nem engedik, hogy ott élj - függetlenül attól, hogy ez emberileg milyen viselkedés veled és a lányukkal szemben.
De így, hogy a fele lakás az ő nevén van, jogilag sem tehetnének lépéseket, HA a menyasszonyod kiállna melletted.
De igazából nyilván nem a lakás tulajdonjogi viszonyain meg a hasonló technikai részleteken múlik, hogy nektek van-e, lesz-e közös jövőtök, hanem azon, hogy a menyasszonyod kiáll-e melletted az anyjával, vagy bárki mással szemben, vagy sem.
Ha olyan mértékig az anyja befolyása alatt áll, hogy az igazságtalan kritikától sem akar vagy tud téged megvédeni, az anyja pedig valóban "terrorizál" téged, akkor őszintén szólva neked ebben a kérdésben nem sok mozgástered van.
Ha ilyen helyzetben lennék, azt próbálnám egyértelművé tenni a menyasszonyom számára, hogy én így nem tudok vele élni. Vagy megpróbál felnőni a feladathoz, és - ha velem képzeli el a jövőjét - leállítja az anyját valami módon, vagy ha ez nem megy, akkor dönt arról, hogy a mi kapcsolatunk a fontosabb, vagy az, hogy ő megfeleljen az anyja elvárásainak.
Én nő vagyok, de ha a saját anyukám (vagy éppen az apukám) nem tudná elfogadni a választottamat, igazságtalanul kritizálnák, bántanák és szét akarnának minket marni, akkor ÉN döntenék arról, hogy elköltözünk egy viszonylag nagyobb távolságra a családomtól egy közös albérletbe, és mindaddig legfeljebb én járok haza időnként látogatóba, amíg nem tudnak vele normálisan viselkedni.
A párodnak van munkája? Miért nem megy utánad és adja ki albérletbe a meglévő lakását? Én is fasírtban vagyok most az anyósomékkal. Túl sok időt töltöttünk együtt eddig és most kb. másfél hónapja nem is találkoztunk a veszekedés miatt. Komolyan mondom megújultam, fellélegeztem, nem ismerek magamra. Mintha visszakaptam volna az életemet.
Szerintem nem baj, hogy elmentél onnan, de az egy nagy jel, hogy a párod nem megy utánad. Szépen eléldegélnétek ti máshol is nélkülük is. Fel kellene nőnie végre. Amúgy a 200km helyett éppenséggel találhatnál közelebb is munkát, ha a tényleg nagy távolság az oka a hezitálásának. Ha ő is szeretné, akkor egy másik helyre is költözhetnétek, ahol nincs anyós, van munkahely és van albérlet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!