Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kötelező vasárnapi ebéd -...

Kötelező vasárnapi ebéd - normális dolognak tartjátok?

Figyelt kérdés

Kedves Feleségek, kíváncsi vagyok a véleményetekre!

Anyósom, akivel jó viszonyt ápolok, és egy tündér, ragaszkodik hozzá, hogy minden héten összegyűljön a nagycsalád nála egy közös ebédre. A férjem nagy örömmel is jár rendszeresen, én azonban túlzásnak tartom, és azt érzem, a férjem nem tudott leválni a szüleiről. Emellett mennek a mindennapos levelezések is köztük. A házasságunkba persze nem enged nekik a férjem semmiféle betekintést, ez így rendben is van. Én a felmenőimmel negyedévente, ha találkozom, nagyon szeretem őket, de megvan már az új családom. Nagyon feszít belül már ez a helyzet, emellett sértettséget és dühöt is érzek, én nem a szüleihez mentem feleségül, nem szeretném ilyen gyakorisággal tartani velük a kapcsolatot!!! Akárhányszor nem akarok menni, anyósom folyamatos levelekkel bombáz, hogy nekem is ott a helyem. És ha szerintem meg nem? Mit gondoltok, indokolt a felháborodottságom? Köszi a válaszokat, komolyan érdekel, én reagálom-e csak túl, másoknál mi a helyzet ezen a téren?

2015. jan. 28. 23:58
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
91%

Az apai nagyszülőkhöz mi is minden vasárnap mentünk ebédelni és gyerekként utáltam, mert a leckét és a tanulnivalót emiatt péntek, szombaton kellett letudni, mert a vasárnap szinte teljesen elment az ebédre, mert délelőtt elindultunk, segítettünk befejezni az ebédfőzést, utána ebédeltünk, de még van egy kis süti, meg pihenjünk és ha már pihenünk ezt meg azt meg kellene apunak csinálnia a házkörül, mert a nagyszüleim már idősek (50-es korosztály voltak akkoriban) és nem bírják. Szóval a vasárnapi ebéd olyan 10-től este 6-ig tartott. Anyukám is utálta, de apu miatt ment, mert ő meg majomszeretettel csüngött nagyanyámon valami oknál fogva, pedig nagyanyám csak a másik fiát szerette igazán, aki meg le se szarta kb. De hát ez ilyen. Aztán amikor én 14-15 éves lettem, akkor sikerült elérni, hogy nekünk gyerekeknek nem volt muszáj menni ha nem akartunk, így anyu is kihagyhatta. Az első pár alkalomból vita volt, aztán ránk hagyták. De emiatt kb sose mozdultunk ki családostul sehova, ami fél napnál tovább tartott és nem fért bele a szombatba, mert menni kell mamáékhoz ebédre.

Így ilyen szempontból azt mondom igazad is van meg nem is kedves kérdező. Igen, ti egy új család vagytok és nem anyós gyerekei, viszont nincs abban semmi különös, hogy tartják a kapcsolatot. Ha nem lenne a kötelező minden hétvégén az ebéd, hanem lehetne azt mondani, hogy most otthon maradtok vagy mondjuk csak kéthetente, akkor teljesen reális elképzelésnek tűnik.

Ugyan házas még nem vagyok, de barátom naponta beszél a anyukájával, tesójával, haza viszont csak két-négy havonta megy, mert 200 km az 200 km. Nekem is kb olyan messze van a szülői ház csak másik irányban így én sem megyek sokkal gyakrabban haza, viszont nem is beszélek ilyen gyakorisággal az otthoniakkal. Nem azért, mert nem szeretem őket, vagy le akarok róluk válni, hanem mert mi ilyenek vagyunk. Hetente, kéthetente felhívjuk egymást csacsogunk 1-2 órát, néha facebookon is beszélgetünk és számunkra ennyi elég. Más családnak nem elég, ezt el kell fogadni, de nekik meg azt, hogy téged nem lehet olyasmire kötelezni amit nem szeretsz és nem is akarsz megtenni.

2015. jan. 29. 08:51
 22/38 anonim ***** válasza:
92%
Én sem látom ezt elfogadhatónak, hogy kötelező minden vasárnap ott ebédelni. Ahol a másik részről is ezt igénylik a szülők, ott, hogy oldják meg? Na akkor végképp nem rendelkezhetnek a fiatalok a saját hétvégéikkel, egyik nappal sem. Ti nem is szoktatok más programokat csinálni hétvégén, mert kötelező jelenés van anyóséknál? Mondd meg a férjednek, hogy ez neked így nem jó. Szervezz néha valamit te, akkor lehet azt mondani, hogy bocs, máshova megyünk. De miért ne lehetne egyébként néha simán azt mondani, hogy itthon szeretnénk lenni kettesben?
2015. jan. 29. 09:11
 23/38 anonim ***** válasza:
92%

Nekem is az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha a másik család - ez esetben a feleség szülei - is ezt igényelnék? Minden hétvégén másik családnál?

És mi lesz akkor, ha lerobban a kedves anyós/após? Majd akkor is megtartja, csak a család nőtagjai főzzék szét az agyukat?

Nem nem normális..

És én sem igénylem az anyámékkal való találkozást, pedig 15 km-re laknak, bőven elég 2 havonta, még sok is..

2015. jan. 29. 09:13
 24/38 anonim ***** válasza:
42%
Nekem az lenne durva, ha negyedévente találkoznék a családommal.
2015. jan. 29. 11:11
 25/38 anonim ***** válasza:
37%

"A férjem nagy örömmel is jár rendszeresen, én azonban túlzásnak tartom"

Na, ez a kulcsmondat. A férjed örömmel megy minden vasárnap, hát hadd menjen. Ha te nem akarsz minden héten ott lógni, azt neked kell leboxolni anyósoddal. De úgy veszem ki a leírásból, neked nem lenne elég, ha csak te nem menbnél, azt akarod, hogy a férjed se menjen.

Most kicsit fordítsuk meg a dolgot: Kérdező, te anyaként, ha mejd felnőnek a gyerekeid és saját családjuk lesz, szívesen látnád őket minden vasárnap ebédre? Gondolom igen. És mit szólnál, ha valamelyik gyereked csak azért nem menne, mert a házastársának ez a szokás nem tetszik? Ebbe tessék kicsit belegondolni.

2015. jan. 29. 11:29
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Abba is tessék belegondolni, hogy a feleségnek is vannak szülei, akiknek ezen felfogás szerint ugyanolyan elvárásuk lehet, hogy a pár minden vasárnap hozzájuk menjen ebédre. De esetleg a fiataloknak lehet olyan igényük is, hogy kettesben töltsék az egész hétvégéjüket, a hétköznapi mókuskerék után úgy, hogy senkihez ne kellejen alkalmazkodni. Ez is jogos igény, ahogy a feleség részéről az, hogy a férje is vele legyen, ne minden vasárnap a mamánál. Mi ebben a nem normális? Mert szerintem semmi. Amit annak nevezhetünk, azok a szülők részéről az irreális elvárásuk, hogy minden vasárnapot áldozzanak rájuk, mert ők úgy akarják. Persze kell látogatni a szülőket, még ebédre is jó elmenni havonta 1-2x, de ennyi elég is. Ugorjon fel a fiúk hozzájuk sűrűbben hét közben kis időkre, ha meg tudja oldani. Amúgy is írja a kérdező, hogy mindennap leveleznek, vagyis kommunikálnak, nincsenek elhanyagolva. Én túlzásnak tartom ezt a minden vasárnapi kötelező megjelenést, hiszen ezek szerint ők maguknak programot sem szervezhetnek, mert jaj, anyucihoz kell menni.
2015. jan. 29. 11:47
 27/38 anonim ***** válasza:
9%

"Én túlzásnak tartom ezt a minden vasárnapi kötelező megjelenést, hiszen ezek szerint ők maguknak programot sem szervezhetnek, mert jaj, anyucihoz kell menni."

De a férj szívesen megy, hát miért ne mehetne, ha ehhez van kedve? Komolyan úgy csináltok, mintha kur.v.ázni vagy kocsmázni járna szerencsétlen.

2015. jan. 29. 11:54
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
Akkor miért nem az anyját vette feleségül, akár vele is lakhatna? Aki már önálló életet él, saját családja van, az szánjon a szabadidejéből annyit rájuk, amennyit igényelnek. A szülőket nem kell hanyagolni, de de nem is az ő szokásaikhoz kell alkalmazkodni 100%-an. Felnőtt pár, alakítsa ki a saját életét, rendelkezzenek ők a szabadidejükkel, ne más elvárása szerint, hanem egymáshoz alkalmazkodva.
2015. jan. 29. 12:14
 29/38 anonim ***** válasza:
91%
Nekem az volt az első gondolatom, hogy így TE hogy tartasz "vasárnapi ebédet" otthon a családodnak. Néha el lehet menni ebédelni, esetleg délután egy-két órára, de MINDEN HÉTEN ott ebédelni az nekem se tetszene. Mi minden héten megyünk a nagymamáimhoz (én még kiskorú vagyok), de nekem is megterhelő lenne, ha minden egyes hétvégén vasárnap kötelezően ott kellene ebédelni, mert akkor nem lehet egyszer-egyszer 11-12-ig lustálkodni (anya is szokott néha!). Szóval nem lehet úgy pihenni, mindig rá kell készülni.
2015. jan. 29. 13:32
 30/38 anonim ***** válasza:
37%

a feleségnek is vannak szülei,

ezekről a szülőkről közölte a kérdező, hogy elég negyedévente belőlük, mert neki már új családja van...

2015. jan. 29. 13:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!